Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 282
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
  • Германия
Аз съм 3 в1 на GB. Колебаех се между Priam на Cybex и Maris на GB. Един производител е и на двете марки. Седалките им са от висок клас на безопасност. Удобно е да е 3 в 1, защото не носиш на ръце бебе + седалка от - до колата.
Кошницата на Cybex Cloud Q има пълно легнало положение.

Не помня коя кошница беше, дали Aton M или Cloud Q, но когато ние търсихме и избирахме количка продавачката ни отказа от Сайбекс, защото кошницата е много тежка. Като са новородени, не тежат чак толкова много, но след няколко месеца бебе+кошница става много тежко за мъкнене. Ако се пътува с колата от дъжд на вятър е все тая, но за всекидневна употреба ще се озори майката. Аз и по тази причина преместих дъщеря ми в столче за кола като стана необходимите минимални сантиметри - просто изнемога да мъкна 10-12кг+ нагоре и надолу по стълбите, плюс чанта и евентуално покупки!

Иначе аз съм много доволна, че си взех 3в1 количка на MaxiCosi - хем кошчетата са им от най-добрите, хем и количката на външен вид много ми хареса, хем не трябваше да купувам адаптери за кошчето/шасито.

В началото разглеждах по-евтини колички, пак 3в1, но качеството на кошчетата ме отказа

# 631
Не съм ги сравнявала по тежест може и така да е, но вдигането е за кратко.

# 632
  • Германия
Не съм ги сравнявала по тежест може и така да е, но вдигането е за кратко.

Ааа, не е за кратко 😉 зависи от ситуацията. Колата е паркирана пред входа, но живеем на втория етаж без асансьор. Бебето е примерно 7-8-9 кг, кошницата е може би 4кг. Чантата с памперсите, дрешките за преобличане, нещо за ядене и пиене за бебето, портмоне, ключове и т.н. Абе тежи си

Сравнявахме ги, на Сайбекс определено беше по-тежка. Ще погледна от любопитсво колко тежат

Редактирам: Aton Q тежи 5 кг, MaxiCosi Pebble Plus тежи 4,1кг

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 18:20 от TeoM83

# 633
Така е права си. Аз съдя по себе си. Ние сме с асансьор и слагам кошницата на рамата и така до колата.  Погледнах Cybex Cloud Q -5.7 кг. Аз като пазарувах това не ми беше водещ критерий,   но ако ще я носиш дълго, е тежка.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 21:04 от Coelum

# 634
  • София
А знаете ли каква е разликата между Pebble и Pebble Plus на Maxi Cosi?

TeoM83, в описания от теб случай бих взимала бебето с кошницата само ако спи. Иначе ще го гушна и пренеса така.

# 635
  • Германия
А знаете ли каква е разликата между Pebble и Pebble Plus на Maxi Cosi?

TeoM83, в описания от теб случай бих взимала бебето с кошницата само ако спи. Иначе ще го гушна и пренеса така.

Лаленце, сложно е. Кошницата винаги я взимахме с нас в апартамента, не сме я държали никога в колата - значи винаги сме я носили, независимо дали е била будна или не. Като беше на 6 месеца вече изнемогвах

Разликите са няколко между Pebble und Pebble Plus. Не съм се интересувала много, спрях се на Pebble Plus. При нея има инлей за бебето, Pebble има само около главата.
Най-голямата разлика е Изофикс базата 2wayFamilyFix (май така се казваше), на която пасват само Pebble Plus и 2WayPearl. На другата, на която не й знам името, може след Pebble да се сложи само Pearl столчето, което се монтира само по посока на движението, за разлика от 2WayPearl

Кошчето може, разбира се, да се фиксира и с колана на колата, но столчето не може.

# 636
  • София
Аууу, това ми беше много полезно, благодаря ти!

Аз се усетих на време, че трябва да гледаме база, на която да монтираме и кошница и столче след това, но въобще не се замислих за посоката на монтиране на столчето по-напред.
Ние специално поръчахме колата да има Isofix и държим да си го ползваме, с коланите само не ми звучи хич сигурно.

# 637
Към мамите, които ползват сгъваема кошара- слагате ли друг матрак, различен от този към кошарата?

Да, разбира се. То това не е матрак а подложка за матрак.

# 638
  • Телиш/Плевен
В описанието на някои кошари си пише, че е матрак. Аз не съм ползвала допълнителен първите 5-6 месеца и всичко си беше наред. След това преместихме бебето на долното ниво и тогава купихме друг матрак.

# 639
Да, така го пишат но реално си е подложка. Какъв матрак може да бъде 3 см твърда плоскост, друг матрак си трябва.

# 640
  • гр. Варна
А можете ли да ми кажете, какво е необходимо като козметика? Нея съм я оставила за най-накрая, но все пак да знам какво ще ми трябва, че и това ми е пълна мъгла Simple Smile

# 641
  • Телиш/Плевен
Шампоан (обикновено са 2в1 - за коса и тяло), мляко за тяло и крем против подсичане. Можеш да вземеш и олио за тяло, но през лятото не се препоръчва употребата му, тъй като много загрява.

# 642
Шампоан и  душ гел 2 в 1, крем против подсичане (особено ако е топло времето), лосион зо тяло (олио не харесвам и не е подходящо за топлото време). Крем за крусти аз не съм купувала предварително и досега не съм ползвала, защото не е имал.

# 643
Няма нужда да се взима предварително крем за кръсти и капки за колики. Синът ми не е имал нито едно от двете. За сметка на това повръщаше, та имаме към 20 тензухени кърпи.

# 644
Може ли някоя майка с опит в ползването на чувалчета да ме посъветва какъв вид е подходящ за бебе, очаквано към края на август? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт