Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 280
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
Може ли някоя майка с опит в ползването на чувалчета да ме посъветва какъв вид е подходящ за бебе, очаквано към края на август? Благодаря!
Каката ни е родена на 20 август, в началото беше само с тънка пеленка, защото беше доста горещо, после и взех малко по-плътно от плат чувалче.

# 646
  • София
Здравейте и от мен. И аз съм в същата дилема, очакваме го в началото на ноември и четох, че не е добре отначало да е в чувалче, не разбрах обаче защо.. Обаче пък ако не е в чувалче трябва да е завит сигурно, а не ми се ще да го завивам със завивки.
Между другото много хубава тема, изчетох я от началото и благодарение на нея съм си избрала всичко по списъка ми, а някои неща съм задраскала. Само трябва да се наканя и да започна да купувам по списък. Голямо благодаря на мамите, които споделят опита си. Аз като първо бебче, нямах никаква идея какво ще ми трябва, а сега почти всичко ми е ясно Hug

# 647
 Ние чакаме бебче края на октомври Blush Не знам какви са доводите за и против дали да се слага в чувалче от началото, но знам че бебчето първия месец както го оставиш, така го и намираш Grinning поне така са били бебчетата около мен. Може и да има по-буйни. Така че се обезсмисля най-малкия размер чувалче. Аз ще взема 3-6месеца и като започне да се отвива, ще го сложа Blush няма да е от най-тънките, нито от най-зимните.

# 648
  • Стара Загора
https://www.safe-sleep.eu/?avada_portfolio=%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0 … ;portfolioCats=26

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 17:53 от Maria Dimova

# 649
Аз ползвам от самото начало на Grobag. Зависи каква е температурата вкъщи. Имам две от 0 до 6 м. Едното е 0.5 тог и е много тънко, за жегите. Другото е 1 тог за температура 22 - 24 градуса. В тънкото го слагам по боди с къс ръкав, а в другото с дълъг ръкав, с боси крачета.
За зимата ще купувам 2.5 тог и вече размер 6 - 12 м.

# 650
  • София
Кафе с Канела, в началото може и лятно чувалче да ти свърши работа.
Зимното го използвах от ноември нататък.
Много зависи и от температурата у дома.

# 651
  • София
Между другото от четвъртък в Лидл ще има много, много сладки бебешки дрешки и неща. Качили са ги на сайта https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?id=582&week=2

# 652
Ние чакаме бебче края на октомври Blush Не знам какви са доводите за и против дали да се слага в чувалче от началото, но знам че бебчето първия месец както го оставиш, така го и намираш Grinning поне така са били бебчетата около мен. Може и да има по-буйни. Така че се обезсмисля най-малкия размер чувалче. Аз ще взема 3-6месеца и като започне да се отвива, ще го сложа Blush няма да е от най-тънките, нито от най-зимните.

Някои бебета са активни - ритат и дърпат неща с ръчички и идеята е да не ритнат или дръпнат завивката над главата си и да стане беля. Проблема с по-големите чувалчета е, че презрамките са колкото цялото бебе Simple Smile

# 653
  • Варна
Бях накупила чувалчета твърдо убедена, че ще ползвам. Наистина повечето са с големи дупки за ръцете и доста големи. Това, което е размер 56 см ми беше напълно излишно, защото ползвах подложка за спане по съвет на педиатърката, за да се развива хармонично бебето(върти се на всяка страна след всяко хранене) и реално нямаше как да ползвам с нея. Отделно ситът ни беше с колики от изписването буквално и заспиваше много трудно, постоянно плачеше, нямаше как точно заспал, да го бутам в чувалче, а приспиването беше върху нас. Ползвах олекотена завивка. Реално в тази подложка бебето не може да мърда особено и е сигурно, че няма как да се задуши със завивката. Реално бебета до 2 месец не мърдат много, освен с ръчички, затова те винаги са над завивката. Имах и 72 см чувалче, така остана неизползвано и то, нямах проблем със завиването. Сега лятото даже и пелена не иска върху себе си, рита, но реално си е 26 градуса в стаята.

# 654
И моите така си стоят. В началото не ставаше поради описаните по-горе причини, сега му е топло дори и в най-тънкия чувал по тънко боди и започва да се мята ине може да заспи, като го махна заспива. Все пак ми се ще да дам още един шанс на чувалчетата, толкова много исках да ползвам, та ще пробвм наесен отново, но не мисля че ще се харесат.

# 655
Чувала съм, че ако се започне на по - късна възраст да се ползва чувалче, децата трудно свикнали и понякога не се получавало.
Аз подложка за спане на една страна не съм ползвала.  Както е в чувалчето, го слагам на една страна и го подпирам с една навита муселинова пелена.
Чувалчетата нa Gro са удобни, защото широчината на дупчицата за ръката се регулира с копче тик - так. На други производители се регулира от горе, от рамото.
Но и друго го има. Синът ми се роди 3.670 кг. Не беше много дребен и му беше добре чувалчето от самото раждане.

# 656
Според адекватните педиатрични асоциации новородените трябва да се слагат да спят по гръб. Това въртене като пържола в потресаваща глупост. Една педиатърка пробва да ми го пробута и повече не влязохме при нея.

# 657
Ами зависи. Може би най-вече от рефлукса. Моите доста ги въртяха в неонатологията, но ако го слагат на една страна - най-много 30 минути. Слагали са ги и с дупето нагоре, заради коликите и крачетата и ръчичките свити. Но там са на монитор и им следят всичко, а и постоянно се наблюдават, защото за всяко бебе си има сестра. За в къщи казаха, че не е желателно друго освен по гръб.
Също ми казаха и да не слагам шапчица в къщи, дори и след къпане, защото им пречи на терморегулацията. Само навън и то само ако не е топло времето.

# 658
Момичета, за зъби какво давате?

# 659
Камилия + Калгел, уникално добра комбинация за моят синковец.
От 4 месец започнах да давам таблетки Дентокинд + същото гелче, но след 7.5 месец, когато напънаха горните два предни и страничните зъби, тази комбинация никаква работа не вършеше вече.
За това минах на Камилия, просто който я е измислил, както се казва, жив и здрав да е Laughing

Общи условия

Активация на акаунт