Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 273
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
  • София
На мен лично столчето за хранене ми беше много удобно. Имах столче на Чиполино.

# 691
  • София
Здравейте,
Включвам се с бърз въпрос: какъв термометър за температура да взема?
Засега съм набелязала Браун за ухо, но не знам, дали е толкова функционален, колкото го представят?
https://visvitalisbg.com/product/braun-infracherven-termometr-za-ukho-irt6520
Другият ми вариант е техния безконтактен
Моля за мнения.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 16:45 от _Addicted_

# 692
Зависи колко пари ви се дават, аз ползвам обикновен електронен термометър с мек връх от Лидл и съм много доволна, много е точен и само за 5 лв. Simple Smile

# 693
Здравейте,
Включвам се с бърз въпрос: какъв термометър за температура да взема?
Засега съм набелязала Браун за ухо, но не знам, дали е толкова функционален, колкото го представят?
https://visvitalisbg.com/product/braun-infracherven-termometr-za-ukho-irt6520
Другият ми вариант е техния безконтактен
Моля за мнения.
С Браун безконтактен съм, закупен е от щатите, така и не успях да го сменя от фаренхайт на целзии. Всеки път мери различно. ТРябва детето да не мърда за отмеря, а това няма как да стане...изнервям се, като цяло не препоръчвам. Около 50-60$ беше.

# 694
  • София
Зависи колко пари ви се дават, аз ползвам обикновен електронен термометър с мек връх от Лидл и съм много доволна, много е точен и само за 5 лв. Simple Smile

А моя е от Кауфланд Simple Smile и аз съм доволна и меря под мишничката, отнема 20тина секунди и през това време просто го гушкам, за да не шава.

# 695
  • София
Имах инфрачервен на Микролайф и бях много доволна.
Наскоро взех такъв на Agu и засега съм доволна.

# 696
  • София
Гледах доста клипчета в YouTube за двата модела.
В крайна сметка взех за този за ухо, тъй като не дава големи отклонения и положителните мнения за него са много повече от безконтактния.
Ще го видим как е. Беше на добра цена. В крайна сметка винаги може да се смени.
Имам и аз термометър за 5лв- електронен. Не показваше нищо друго от 36`.  Взехме си живачен, но не е същия като "едно време", пък и не става за бебе.

# 697
Здравейте Simple Smile Не съм се включвала досега понеже си гледах само темичките за месеца с моя термин и за болницата, вк оято ще раждам и не знам мястото на въпроса ми тук ли е, но да ви попитам почиствате ли с нещо новото креватче на бебчо и количката отвътре(подложката основно)? Нашето е сгъваема кошарка от плат и четох, че обикновено се минава със спирт или специален бебешки препарат. Обработвате ли и нещо друго преди да се използва от новороденото? Дрешки, пелени, чаршафи са ясни, че се перат Simple Smile

# 698
  • Варна
Аз прах всичко с бебешкия прах, което мога с пералня, ако не става за пералня: на ръка. Всичко, което е пластмаса, дърво и т.н. със спирт 70 градуса, после влажна кърпа.

# 699
Friendly Organic имат такива препарати, имаше един за количка, столче и т.н., друг за играчки, трети за мебели.

# 700
  • софия
Здравейте на всички. Нова съм в групата и има един въпрос към вас мили дами. Много ли е страшно да родиш по естествен път ? Много ли боли ? Знам, че е различно времето, в което се ражда едно бебе, но все пак да попитам има ли приблизително време за колко излиза от нас ?
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 701
Мисля, че никой не може да ти даде отговор на този въпрос. При всяка жена е различно - някои раждат сравнително бързо и лесно, други по-дълго, болезнено и с усложнения. Никой не може да ти каже при теб как ще бъде. Освен това болката не е толкова при излизането на бебето, колкото по време на разкритието преди това. Не съм раждала по естествен път, но доколкото знам упойката значително облекчава нещата. Ако намериш кадърен анестезиолог разбира се.

# 702
  • софия
Много благодаря , научих нещо ново , не знаех , че при разкритието боли повече , отколкото при раждането. Много благодаря Simple Smile

# 703
  • Телиш/Плевен
На мен ми предизвикаха раждането със система окситоцин и ме болеше много, но само докато направя пълно разкритие. Самото излизане на бебето не го усетих, без да преувеличавам. Без упойка родих.
Наистина няма как да се отговори на такъв въпрос, всеки организъм е различен, с различен праг на болка и т.н.

# 704
И моето раждане беше предизвикано с окситоцин. Три системи, две упойки, след раждането и преди зашиването - трета упойка.
Да ти кажа боли си, хубаво си боли и то наистина докато се получи разкритието. После точно с три напъна родих.
Всичко продължи при мен 8 часа.

Както са писали момичетата - няма обща формула и няма как да знаеш как точно ще протече раждането.

Общи условия

Активация на акаунт