Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 246
  • 796
  •   1
Отговори
# 735
# 736
Аз това Софи жирафчето освен, че е скъпо и не е нещо особено, ми е и грозно. Чудя се на какво ли толкова се дължи популярността му и поне малко по-красиво да го бяха пипнали, че ми изглежда малко на играчка от соца.

# 737
  • Варна
Аз си купих възглавница на Motherhood, качествено направена, калъфката се пере, но честно казано я ползвах малко, някак високо ми идваше бебето с нея, после реших, че на ръце ми е най-удобно. Но по време на безсънните нощи с колики я ползвах, понеже ме беше страх, че ще заспя от изтощение и ще изпусна бебето. Сега ще я ползвам да придържа сина ми в седнала позиция.

За останалите неща не мога да взема отношение. Simple Smile

# 738
Още веднъж благодаря на всички отзовали се. Имам и друг въпрос: знам, че сигурно вече много пъти е обсъждано, но ме интересуват мнения на вече минали през изписването на лятно бебе - според вашия личен опит, как е най-подходящо да бъде облечено бебето (къси/дълги ръкави/нещо отдолу/връхна дрешка и т.н.). Също, реална ли е нуждата от пелена за изписване или по-скоро съображенията са естетически? Благодаря!

# 739
Ще помоля някоя отзивчива мама на близнаци да се влючи със съвети,защото ми дойде като грръм от ясно небе и още съм в шок.Всякакви съвети ще са ми от полза,наистина не знам какво ме очаква.

# 740
Възглавница имам на Mothercare. С калъфка е, която се сваля и не е нужно да се пере възглавницата. Ползвах я да слагам бебето вътре да не “избяга” от дивана като беше съвсем малка и после я подпирах в периода, в който не можеше да сяда, но и не искаше легнала. Възглавницата не мръдна.

Софи - имам този вариант https://www.amazon.co.uk/Sophie-Giraffe-Teething-Version-White/dp/B0038JDAJ8 . Много е готина, харесва се, но е чесалка като чесалка. Тази не мухлясва, защото няма откъде да влиза въздух и вода.

Такава седалка обмислям да си взема. Миналата година видях едни германки на морето, разнасяха дечица на 1.5-2г. Изглежда супер удобно и без това бебетата и децата ги разнасяме предимно на хълбок с една специфична чупка в кръста. След всички отзиви, които изчетох, мисля че трябва да се пробва, защото са противоречиви - от ужасно удобно, до ужасно неудобно. Аз гледам това https://www.amazon.co.uk/Hippychick-Hipseat-Baby-Carrier-No-fuss/dp/B00BJGB7S8 . Продава се и в един магазин в София. Ще се занеса скоро да го пробвам дали ще ми е удобно на кръста.
За тези пари, които ще дадете за седалката, може да вземете ринг слинг. Разпределя тежестта на детето на рамото и хълбока, а плюса, че и двете ръце са свободни. Лесно се слага, а и не е толкова обемно, като седалката.

# 741
 Според мен за изписването бебето не трябва да е облечено прекалено. Моят син февруари го изписахме с боди с дълъг ръкав, панталонки и чорапки. Ако се беше родил лятото бих го изписала с къс ръкав и къси панталонки. Не съм ползвала пелена зимата, не бих ползвала и лятото.
Бебетата нямат терморегулация и претоплянето при тях става много лесно, а е опасно. Онзи ден видях едно наскоро родено с шапка, два ката дълги ръкави, дълги панталони и дебело одеяло! Моля ви, поставяйте се на мястото на бебетата си, как бихте се чувствали ако облечете вие толкова длехи на тези градуси.

Успех Simple Smile

# 742
За шапчиците конкретно знам, че ги слагат заради фонтанелите независимо колко е топло и особено ако има вятър. На курса, който ходих, акушерката каза, че задължително новородените първите 2 седмици да са с дълъг ръкав независимо от сезона, но ако е лято, все пак да е нещо доста тънко. Да се проверява гръбчето като индикатор дали му е горещо. След това вече можело и с боди без крачоли, но с тънки чорапки. За одеало не може и дума да става август месец. Казаха да се завиват с тензухена или бархетна пелена през нощта летния сезон, ако спат с късо ръкавче и голи крачета и пак зависи от температурата в стаята. Сложна работа е това с дрехите за мен в началото. Аз взех едно комплектче, което си харесах - не се води за изписване, но има ръкавички, шапчица, боди, ританки. Отделно купих пелена и то само защото ми казаха, че не ги пускали на изписването без пелени, та да има за всеки случай, ако ми направят проблем.
За възглавницата имам една за бременни на Лорели и ще я пробвам и за кърменето. Дано е удобна.

# 743
Синът ми не беше увит с пелена на изписването. Сложихме му едно космонафтче с уши на мече. Никой не е търсил пелена.

# 744
Ver4еto, някоя баба ще да е замесена в стайлинга. Горкото бебе!   

# 745
  • София
Моят син го изписахме началото на октомври. Валеше и беше доста студено. Беше с боди потник, блузка, ританки, шапка, ръкавички и пелена.
За лятно бебе не знам. В интерес на истината племенницата юли месец миналата година я изписаха с рокличка, жилетка, чорапки и пелена.

# 746
Аз също много се колебая за дрехите. Терминът ми е началото на септември. Тоест хем е лято, хем не точно 😀. Смятам да подготвя два варианта - по-лек, и малко по-облечен, а като се появи бебо ще се консултирам в болницата. Със сигурност са изписали много бебета. На мен ми е мъка и обличането после вкъщи, чета, че трябва в началото само с дълъг ръкав. За сега имам само едно боди с къс. Ама пък последните години си е много топло септември, че и октомври,дали няма да прегрее това дете не знам. Иначе се опитах да питам майка ми, че и аз съм раждана по това време, отговора беше - кой ти помни преди 100 години, а и дрехите били различни тогава. 

# 747
Нас ни изписаха миналия месец - не беше точно лято, а късна есен. Беше с ританки, боди, жилетка и пелена. В болницата обаче ги държаха бая на топло - на мен по къс ръкав ми беше супер, а бебоците с плътни, дълги панталон и блузки, че и завити с дебело одеалце. Сега бих се съобразила и с това - в крайна сметка са били на 30+ градуса месеци, после седят навлечени и опаковани и не знам до колко е ок изведнъж да се разсъблекат. Ако беше топло сега бих избрала нещо дълго и лека пелена. То така и така не е нещо УАУ изписването и в общи линии е все едно за 20те минути с какво ще са нагласени.

# 748
Всеки сам решава как да си гледа детето.
Аз лично на моето дете шапка не бих сложила при Т по-толяма от 10 градуса навън. Това за фонтанелата + шапка и задължително дълъг ръкав дори лятото за първи път го чувам.

# 749
Това за фонтанелата ще си спестя как ми звучи. И аз не бих сложила шапка на 30 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт