Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 240
  • 796
  •   1
Отговори
# 750
Аз му слагам от тия с козирките, но той не ги търпи. Явно и те му спарват.

# 751
Това за фонтанелата ще си спестя как ми звучи. И аз не бих сложила шапка на 30 градуса.

Да, вече коментирахме (не знам в коя тема), че на някои педиатри им влиза вятър през фонтанелата.

# 752
Това за фонтанелата ми го каза акушерка, но всеки сам решава как и с какво да облича детето си. За мен лично не е глупост и мисля да се съобразя с мнението на дългогодишен специалист, а не с жени, на които им звучи някак си. На никого не натрапвам мнението си, а давам информация, която съм получила от достоверен за мен източник.

# 753
Ще помоля някоя отзивчива мама на близнаци да се влючи със съвети,защото ми дойде като грръм от ясно небе и още съм в шок.Всякакви съвети ще са ми от полза,наистина не знам какво ме очаква.

Накратко - очаквай всички възможни проблеми през бременността и най-спокойните бебета след това! Simple Smile

Относно дрехите - на мен също ми казаха с дълъг ръкав и шапчица навън обезателно, но моите бяха доста недоносени, седмачета, нямаха терморегулация изобщо. А и тук не е чак толкова топло... никога Simple Smile. И все пак на изписването бяха с боди-потник отдолу, отгоре рокля, тънички шапчици, гащи до над коляното и чорапки. Отгоре с тънко одеалце, може и пелена да се нарече. Бях подготвила и дебела, но не се наложи. То не беше и кой знае каква разходка - от родилното, в колата в кошчета и после в къщи.

Също ми казаха - никаква шапка в къщи, само навън - ако се налага. Защото през главата се охлаждат, ако им стане твърде топло. Дори след къпане - без шапка.

# 754

Също ми казаха - никаква шапка в къщи, само навън - ако се налага. Защото през главата се охлаждат, ако им стане твърде топло. Дори след къпане - без шапка.
Точно така. Peace  Шапка само зимата и навън. В стаята шапка може да доведе до повече проблеми.

# 755
Никой не е казал у дома да се слага на бебето шапка. Говорехме за изписване и извеждане навън.

# 756
Никой не е казал у дома да се слага на бебето шапка. Говорехме за изписване и извеждане навън.
Има има, такива които казват след баня да му се слага на бебето шапка в стаята...нещо от сорта на това дето нямало да ви изпишат ако нямате пелена. Grinning

# 757
Много ми е интересно великата акушерка попадала ли е на простудено бебе на 30+ градуса? Не мога да разбера какъв е зорът да се претопля новородено.

# 758
На моя приятелка и поискаха задължително пелена за изписването, но беше в държавна болница. Извинявай, но не си мисли, че знаеш всичко. Аман в този форум от всезнайки.  Чак ви се чудя на самочувствието и на каква база релавате, че знаете повече от акушери, неонатолози, педиатри, че чак се и присмивате на казаното от тях. Всеки решава как ще гледа детето си сам, но да се опитваш да се подиграваш на чуждо решение е незряло.
Много ми е интересно великата акушерка попадала ли е на простудено бебе на 30+ градуса? Не мога да разбера какъв е зорът да се претопля новородено.
Не става дума, че ще го простудиш, а че му е некомфортно. В утробата е било на 37 градуса. На теб добре ли ще ти е, замисли се? А и ти защо се ми слиш за по-велика? Имаш медицинско обраьзование или си изродила стотици бебета?

# 759
Незряло е да вярваш сляпо на акушерките от училища за родители.
Това за пелената ме развесели доста, още се смея. Значи, няма пелена, няма бебе. Laughing
За едно си права, всеки решава сам как да гледа детето си.

Не става дума, че ще го простудиш, а че му е некомфортно. В утробата е било на 37 градуса. На теб добре ли ще ти е, замисли се? А и ти защо се ми слиш за по-велика? Имаш медицинско обраьзование или си изродила стотици бебета?
Некомфортно? Значи цял живот със шапче, за да му  стои главата на 37 градуса...То човек няма ли да става това дете, или ще го гледаме като мушкато.

# 760
На лекция в Токуда старшата мед сестра, Елена Борисова, каза същото за шапката и фонтанелата. 👍Еми аз носих шапка. Същата жена изписва бебетата - не я свали 🤔

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 23:25 от Celesté

# 761
Незряло е да вярваш сляпо на акушерките от училища за родители.
Това за пелената ме развесели доста, още се смея. Значи, няма пелена, няма бебе. Laughing
За едно си права, всеки решава сам как да гледа детето си.

Некомфортно? Значи цял живот със шапче, за да му  стои главата на 37 градуса...То човек няма ли да става това дете, или ще го гледаме като мушкато.
Е, много ме разсмя Grinning Първо не вярвам сляпо, а разсъждавам. Не задължавам никого да мисли като мен за разлика от теб. Относно температурата има период на адаптация. Да съм споменала, че цял живот трябва да е с шапка? Grinning Това, че ти приемаш нещата крайно, не означава, че си разбрала какво всъщност казва отсрещната страна.

# 762
Раждах в Токуда, никой не се хвърли да ми обяснява, че бебето трябва да стои с шапка през август.

Според Американската Асоциация по Педиатрия доносени новородени с нормално тегло нямат нужда от шапки, освен когато времето го налага (духа или температурите са ниски). Няма да ви се налага да ги мислите тези неща, ако не висите в най-големите жеги с часове навън.

По темата с адаптацията - те в родилното вече са на 25-26 градуса макс. И свикват по-лесно, ако са гушнати, вместо да ги зарежат сами по цяла нощ, за да си почива мама.

# 763
Посещавах 3-4 училища за родители, на нито едно не препоръчаха шапка.
Раждах в Токуда - не са препоръчвали шапка, не са слагали шапка и при престоя ни.
Аз пак апелирам да се поставяте на мястото на бебето, когато го обличате. Защото онзи ден в парка видях бебе със зимен чувал... моето беше по къси гащи и тениска и с голи крака.
Винаги се водя по гръбчето, ако е потен събличам, ако е студен обличам.

# 764
Да, но са диста облечени и завити. Ставате смешни с желанието си да се наложите. Всеки сам си решава, както и всеки тук има право да сподели мнение и информация. Запазете си агресията и подигравките за някой друг. Като искате и голи ги изведете тези деца. Ваш избор и право. Но и не се опитвайте да ме убеждавате, че аз съм в грешка.

Общи условия

Активация на акаунт