Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 237
  • 796
  •   1
Отговори
# 765
О, аз въобще не искам да се налагам. Правете всичко, което ви кажат. Е, най-вероятно заради "страхотната" помощ от великите акушерки в Токуда няма да кърмите, ама какво от това. Тя кърмата не е толкова полезна, нали? Важното е да не нарушаваме спокойствието на експертите.

# 766
Много крайно приемате нещата. Това дали се доверявам на някого е плод на някакви мои разсъждения все пак. Недей да лепиш етикети без да знаеш що за човек съм. Кърменето е друг въпрос и дали ще кърмиш, ако всичко е наред, няма как да ти попречат. Лично аз съм за кърменето и ако имам кърма(имам хормонални проблеми и не се знае ще бъде ли достатъчно), няма да дам да го захранват с АМ. А и за акушерките в Токуда не съм споменавала нищо, защото точно с тях не съм имала все още досег. Не съм от хората, които вярват сляпо - доста грешно мнение си си създала за мен, но то и няма как да е реалистично без лично да ме познаваш.

# 767
Не сте ли разбрали, че даже и педиатрите с образоване и стаж често са на противоположни мнения по много въпроси? В списъка за нашата болница имаше шапчица, но накрая никой не й я слага. Слагах й шапка само и единствено навън. Мен също повече ме притесняваше претоплянето сякаш. Родена е през ноември.

# 768
Аз лично се дразня, че някои акушерки се изказват по теми, по които имат бегли познания, а за кърменето, което им е една от отговорностите, бръщолевят глупости и не се сещат да си опреснят знанията.

# 769
Понякога бебето е твърде малко, важно е теглото и кога се появява. Тук изписват и бебета, които са под два килограма, например - 1,8 или 1,9, стига да се хранят и да нямат някакви проблеми - изписват. Под 3 или 3,5, предполагам трябва пеленка, шапчица, нещо там, защото те нямат никакви мазнини и абсолютно са беззащитни както към хлад, така и към топло. А връхната дреха ще пази телесната температура от околната среда - да не прегрява, да не се охлади, също и от слънцето, защото кожата им е супер чувствителна. 

# 770
Родих януари, никой не ми е казвал как точно да е облечено бебето за изписването. Ако искам можех и по боди да я изнеса. Не знам за какви криви акушерки става въпрос, но е факт, че и те са хора, и на тях им хлопа дъската по някои въпроси.

# 771
Това за фонтанелата ще си спестя как ми звучи. И аз не бих сложила шапка на 30 градуса.

През август доста често е над 30 даже ,  като се опитат да ме убедят в магазина че нямаало как да е без шапка и с къс ръкав не изписвали наистина откачам 😰

# 772
На много висока температура или силно слънце, също не е добре да се излага новородено. Особено слънцето. Една много тънка пеленка би свършила работа, тези muslins, които им казват, като тензух са тънки, има и такива блузки, бодита, просто да не го изпържи слънцето.

# 773
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 774
Здравейте, искам да попитам каква нощна лампа имате до леглото на бебето? По разните курсове за бременни препоръчват лампа с регулиращ се светлина, но не мога да преценя колко е нужна, отделно че не намерих по магазини такава по-малка.
Аз наскоро купих тази за контакт
https://praktis.bg/noshtna-lampa-led-za-kontakt-s-klyuch-0-4w-220v-4000k

# 775
  • Варна
Благодаря, имаме такава, но се включва в контакта, а той е далече. Мисля, че ще ми трябва лампа по-близо, но явно времето ще покаже. Засега ще караме с наличното.

# 776
Както е тръгнало, през август ще си е баш за шапка и пелена, ама от по-плътните. Joy Сега погледнах снимките от изписването на голямата ми дъщеря в средата на август. Няма шапка, с дълъг ръкав и одеалце е.

# 777
Както е тръгнало, през август ще си е баш за шапка и пелена, ама от по-плътните. Joy
Да, наистина така ще се окаже, що за лято е това Sad

# 778
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,

близки роднини искат да ми направят подарък за предстоящото бебе, но да е нещо по-голямо и което би ми било от полза. Вече си имам количка и кошарка. Моля за съвет.

# 779
  • София
Люлка и шезлонг (2в1), активна гимнастика, столче за хранене, кошара за игра, пари в брой.

Общи условия

Активация на акаунт