Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 275
  • 796
  •   1
Отговори
# 660
Новороденото след хранене се поставя на една страна около 30 мин. след това по гръб. Така процедирах.

# 661
Тук е обяснено много добре защо не е препоръчително бебето да спи на една страна, както и защо като спи по гръб ако повърне няма да аспирира течността. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1943793859018324& … d=119916354739426

# 662
  • Варна
Въртенето на бебето като пържола Simple Smile ми беше обяснено, че черепът е мек и подлежи на деформации, както и гръбначния стълб. Каза, че в практиката и често и се случва да вижда деформации и препоръчва подложката, поради тази причина. По принцип педиатърката ни не е от старото поколение, за да подлагам всичко на съмнение, доста години практикуваше и в чужбина, следи новите препоръки, защото сме обсъждали относно захранването и тя критично на база опит отхвърля или одобрява. Освен това СЗО е препоръчвала дълги години спането по корем през 80-те, вследствие на което смъртните случаи на деца се увеличават драстично. Единна гледна точка няма за абсолютно нищо, свързано с бебетата. В болницата(Майчин дом Варна)въртяха бебета по същия начин и ги подпираха с пелени в гърба. Синът ми връщаше ужасно много, оставян по гръб не винаги обръщаше глава на една страна. Но нека всеки си чете, консултира и така решава. Не е правилен и типичния бг манталитет, наложен през годините, че четейки няколко дни, знаем повече от лекарите, които са учили и учат много години и имат огромна практика.
Но при всички случаи всеки да сподели опит и източник на информация, е полезно, за да вземеш решение.

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 15:27 от Priqtelka

# 663
Камилия + Калгел, уникално добра комбинация за моят синковец.
От 4 месец започнах да давам таблетки Дентокинд + същото гелче, но след 7.5 месец, когато напънаха горните два предни и страничните зъби, тази комбинация никаква работа не вършеше вече.
За това минах на Камилия, просто който я е измислил, както се казва, жив и здрав да е Laughing
Жана, за Камилия и Калгел също ли няма ограничение във времето колко дълго могат да се ползват? Имам предвид примерно както Дентокинд може да си се прилага профилактично при проява на дискомфорт или трябва да е много изразена болката и тогава да се дадат и да не се прекалява? Нещо започнах да съм недоволна от Дентокинд или него почна повече да го боли. Калгел и то ли е хомеопатично?

# 664
Калгел не е хомеопатия. Облекчава доста повече от Дентокинд. Simple Smile
Камилия се дава от 3 до 6 пъти дневно в продължение на 3 до 8 дни според "тежестта" на симптомите. После се прави почивка, въпреки, че е хомеопатия.
Аз обикновено я давам за 5 дни по 4 пъти дневно, т.е. две опаковки. След това правя пауза от 10-14 дни и пак давам по същия начин.
Още от първият ден се усеща промяна при малкия. Ето сега сме на гости в друго населено място и от 4 вечери ми върна нощното хранене (само по 100 мл изпива, но все пак), постоянно си дърпаше ушичките и беше много мрънкащ и неспокоен. Вчера започнах отново Камилия, дадох 4 пъти. През нощта не се събуди и не вярвам да е съвпадение.

# 665
  • София
Точно, само да добавя, че Калгел е с лидокаинов хидрохлорид. Облекчава доста, но се прилага 4-5 пъти дневно.

# 666
Аз раждах в Щерев и слагаха бебетата на една страна.
И на мен, като на Приятелка, ми се случи бебето да повърне след хранене. Не беше на една страна, а по гръб. То не се усещаше да си обърне главата на страна и се задави.  Веднага го изправих. Уплаши се, ревна. И аз се уплаших. Страшно е да гледаш невръстно дете как се дави!

# 667
Калгел, гел за мазане ли е? Защото мажа с дентинокс и ми трябва нещо за комбиниране.

# 668
  • София
Да. Дентинокс също е с лидокаин, така че по-добре комбинирай с билков гел - Бочко, Пансорал.

# 669
Да. Дентинокс също е с лидокаин, така че по-добре комбинирай с билков гел - Бочко, Пансорал.
Не, идеята ми е да си мажа с дентинокс (с доста лидокаин дори в сравнение с други мазила) и да давам нещо допълнително, прахче или друго...не да мажа с 2 мазила.

# 670
  • Варна
Здравейте, искам да попитам каква нощна лампа имате до леглото на бебето? По разните курсове за бременни препоръчват лампа с регулиращ се светлина, но не мога да преценя колко е нужна, отделно че не намерих по магазини такава по-малка.

# 671
В момента имам ето такава, само че цикламена - https://www.ikea.bg/lighting/Table-lamps/lampan-10973/20046988/ . Свети сравнително слабо, а като ми трябва още по-слабо, мятам нещо отгоре. Не е много стабилна, защото е много лека, но за парите си е прекрасна.

# 672
Лъки, тогава Камилия или таблетки Дентинокс. Една позната ми похвали и английските прахчета Teetha.

Нощна лампа нямам в спалнята, исках бебето да свикне да спи на тъмно.

# 673
Аз нощната лампа я използвам преди лягане, като я оправям, за да се настройва за сън и или през нощта ако се наложи. Иначе и аз съм привърженик на спането на тъмно.

# 674
За нощна лампа ползвам лампа от хималайска сол. Хем има полезно действие, хем има мека светлина, но спи на тъмно. Ползвам я само за ставане през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт