Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 237
  • 796
  •   1
Отговори
# 780
Изчакайте да се роди и виж от какво ще имате нужда.

# 781
Родих януари, никой не ми е казвал как точно да е облечено бебето за изписването. Ако искам можех и по боди да я изнеса. Не знам за какви криви акушерки става въпрос, но е факт, че и те са хора, и на тях им хлопа дъската по някои въпроси.
Ама той всеки може, особено в частна болница, ако иска и голо да го изнесе детето. Че кой може да спре някого да направи това, което иска по принцип?
Тези, които казват, че на другите им хлопат дъските, а на тях не, обикновено се оказва, че имат някакъв проблем със самочувствието и желанието си да са все прави Grinning
А за кривост, криви има и акушерки, и педиатри, и всякакви лекари, на каквито и аз съм попадала и които и мен ме дразнят. Тази, при която бях  на курс обаче съвсем не е от онези на по 60, които са със стари разбирания. Жената чака в момента 4то детенце и повярвай ми, живо се интересува от всичко свързано с отглеждането на децата не само професионално. Имам й доверие и нещата, които казва обикновено са подкрепени с факти. Твоите изказвания не прочетох да ги подгрепяш с нещо - само хлопане на дъски се чете. Дразни ме факта, че държиш да си кажеш "аз съм права", а всички останали с различно мнение са идиоти и "криви", което в съвремието няма място вече, защото такова нещо като само и единствено прав няма. Всеки си има мнение, глава на раменете, информация и си решава за себе си какво да прави.
Но хайде да спрем с това, защото разводнихме ужасно темата, а целта й е друга и има много мамита, които искат да си зададат и да им се отговори на въпросите и на които сигурно им омръзна да четат глупости и спорове. Всеки има право да си изрази мнението - вие казвате без шапка и пелена ще си изписвате децата, а аз казвам, че ще му сложа шапчица. От там нататък всеки си решава за своето дете и не виждам защо трябва да си лепим етикети на такива с хлопащи дъски и т.н. Безумно става.

# 782
Здравейте,

близки роднини искат да ми направят подарък за предстоящото бебе, но да е нещо по-голямо и което би ми било от полза. Вече си имам количка и кошарка. Моля за съвет.
Колко голямо Grinning Най-полезното за което се сещам е столче за кола за след годинката, но хубавите са скъпи, та на мен би ми било неудобно от роднини. Други идеи, но много зависи дали смяташ да ползваш, защото не всички мами ползват всички тези неща са: активна гимнастика, шезлонг/люлка, столче за хранене, бънджи, проходилка/уокър, стерилизатор/нагревател, пасатор или уред за готвене на пара, бебешка фотосесия за по-нататък. Сигурно и други неща има, но сега не се сещам, пък и зависи твоето виждане и кое смяташ за полезно/излишно.

# 783
Скрит текст:
Родих януари, никой не ми е казвал как точно да е облечено бебето за изписването. Ако искам можех и по боди да я изнеса. Не знам за какви криви акушерки става въпрос, но е факт, че и те са хора, и на тях им хлопа дъската по някои въпроси.
Ама той всеки може, особено в частна болница, ако иска и голо да го изнесе детето. Че кой може да спре някого да направи това, което иска по принцип?
Тези, които казват, че на другите им хлопат дъските, а на тях не, обикновено се оказва, че имат някакъв проблем със самочувствието и желанието си да са все прави Grinning
А за кривост, криви има и акушерки, и педиатри, и всякакви лекари, на каквито и аз съм попадала и които и мен ме дразнят. Тази, при която бях  на курс обаче съвсем не е от онези на по 60, които са със стари разбирания. Жената чака в момента 4то детенце и повярвай ми, живо се интересува от всичко свързано с отглеждането на децата не само професионално. Имам й доверие и нещата, които казва обикновено са подкрепени с факти. Твоите изказвания не прочетох да ги подгрепяш с нещо - само хлопане на дъски се чете. Дразни ме факта, че държиш да си кажеш "аз съм права", а всички останали с различно мнение са идиоти и "криви", което в съвремието няма място вече, защото такова нещо като само и единствено прав няма. Всеки си има мнение, глава на раменете, информация и си решава за себе си какво да прави.
Но хайде да спрем с това, защото разводнихме ужасно темата, а целта й е друга и има много мамита, които искат да си зададат и да им се отговори на въпросите и на които сигурно им омръзна да четат глупости и спорове. Всеки има право да си изрази мнението - вие казвате без шапка и пелена ще си изписвате децата, а аз казвам, че ще му сложа шапчица. От там нататък всеки си решава за своето дете и не виждам защо трябва да си лепим етикети на такива с хлопащи дъски и т.н.
Безумно става.
Безумно стана откакто ти се появи в темата да пишеш за шапки и пелени!
Родила съм в държавна болница, и не съм винаги права. Без пелена ни изписаха, представи си...Всеки човек може да сгреши, но "твоите" педиатри и акушерки ти дават грешна представа за нещата, а ти си им вярвай сляпо. В наши дни има много информация и лесен достъп до нея. Който му се чете има и книги, и то написани от хора които имат реално образование или опит. Това че една жена чака 4то дете не я прави Господ за мен. Всеки си има лични разбирания за нещата. Едни са ЗА даването на готови пюрета, други са против (пример само) това не означава че едните грешат. За шапката обаче доста хора ти казаха, че е малоумно да слагаш шапка...както и за пелената...

# 784
Именно, има потиворечиви мнения. А това дали съм се "появила" в темата... ами тя да ен е твоя? Grinning Имам право да пиша също толкова, колкото и ти. Ама ти пак продължаваш да се дърляш да държиш на своето. Извинявай, ти си тази, която не спира. И ти не си Бог за мен като са те изписали веднъж без пелена и шапка. А книги и аз имам ,не се притеснявай. Чета доста и се информирам, но янма какво повече да се обяснявам. Пак казвам, нека спрем до тук и се отговаря на въпросите, които ги въмнуват хората. Ако толкова ти се дърля все още, защото явно ти е приятно на теб, пиши ми на лични. Обаче си е друго да се правиш пред хората на умна и всезнаеща, нали? Grinning Бас държа, че ако тярбва да говорим очи в очи никак янма да си толкова смела.

# 785
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 786
Скрит текст:
Именно, има потиворечиви мнения. А това дали съм се "появила" в темата... ами тя да ен е твоя? Grinning Имам право да пиша също толкова, колкото и ти. Ама ти пак продължаваш да се дърляш да държиш на своето. Извинявай, ти си тази, която не спира. И ти не си Бог за мен като са те изписали веднъж без пелена и шапка. А книги и аз имам ,не се притеснявай. Чета доста и се информирам, но янма какво повече да се обяснявам. Пак казвам, нека спрем до тук и се отговаря на въпросите, които ги въмнуват хората. Ако толкова ти се дърля все още, защото явно ти е приятно на теб, пиши ми на лични. Обаче си е друго да се правиш пред хората на умна и всезнаеща, нали? Grinning Бас държа, че ако тярбва да говорим очи в очи никак янма да си толкова смела.
Чети си книжките имаш нужда и си пиши на лични с някой друг, нямам време за губене със заблудени хора. Хубав ден. Peace

Относно подаръците за бебето, да добавя че преди да родим си мислим едно, а след раждането се оказва че много неща са безполезни, а други са нужни. На мен активната гимнастика ми е все още от полза, много се заиграва, люлката/ шезлонг -също. Бънджи не мисля да купувам, просто не ги одобрявам тези джаджи...проходилка, да но на по късен етап. Стол за кола от горен клас е много хубав подарък, но пак трябва да се съгласува с родителите, едни харесват едно , други друго. Ние сме с be safe izi GO+  и съм доволна.

# 787
Чети си книжките имаш нужда и си пиши на лични с някой друг, нямам време за губене със заблудени хора. Хубав ден. Peace
Всички разбрахме, че ти нямаш нужда да се информираш повече и знаеш всичко! Simple Smile Хубав ден и на теб! Радвам се, че приключваме с това.

Didonata, можеш да попиташ дали не искат ергономична раничка или слинг. На мен биха ми били полезни и смятаме да поискаме с мъжа ми от неговите колеги раница понеже се вмества точно в бюджета. Слинг си купих сама. Зависи обаче дали са от този тип родители, които ще си носят детето и по този начин. Люлката-шезлонг също е добра идея, доста са полезни. Ако са купили кошарка, можеш да попиташ дали са взели и матраче(вероятно са, но като идея давам).

# 788
  • In Neverland

Didonata, можеш да попиташ дали не искат ергономична раничка или слинг. На мен биха ми били полезни и смятаме да поискаме с мъжа ми от неговите колеги раница понеже се вмества точно в бюджета. Слинг си купих сама. Зависи обаче дали са от този тип родители, които ще си носят детето и по този начин. Люлката-шезлонг също е добра идея, доста са полезни. Ако са купили кошарка, можеш да попиташ дали са взели и матраче(вероятно са, но като идея давам).

Ако не се лъжа на тях искаха да им подарят нещо голямо, не те да подаряват на някого.
На нас също ни предстоят такива подаръци и на по-близките директно си казвам от какво бих имала нужда. Ваничка, шезлонг, проходилка примерно. Идеята за фото-сесия много ми допадна на мен.

# 789
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря. Засега се спрях на активна гимнастика, люлка-шезлонг и ергономична раница. Иначе всичко останало сме си купили малко по малко. Не съм и мислила да чакам от роднини подаръци по простата причина че не всеки има финансова възможност. Но когато хората имат желание да хубав подарък би било добре да е нещо, което наистина ще ползвам и ще ми е от помощ.

# 790
Само да знаеш, че ергораницата се ползва от 4-6 месец нататък. Иначе не е добра позата на бебчето вътре (а и то е прекалено малко, за да му е удобно в нея).

# 791
А и може да не иска да седи в нея или точно тази да не ви е удобна, да решиш след първите месеци, че повече няма да мъкнеш бебе (като мен) и т.н.

# 792
Ако не се лъжа на тях искаха да им подарят нещо голямо, не те да подаряват на някого.
На нас също ни предстоят такива подаръци и на по-близките директно си казвам от какво бих имала нужда. Ваничка, шезлонг, проходилка примерно. Идеята за фото-сесия много ми допадна на мен.
Да, прочела съм , че искат да подарят на приятели, грешката е моя Simple Smile Все пак в случая идеите вършат работа Simple Smile
Ергораницата наистина се ползва след 3ти месец. Преди това се ползва слинг и е много удобно дори у дома, не само за навън, а и близостта на майката успокоява мъниците. За седенето, то може и в количка да не иска да седи по принцип. Раницата е удобство за родителите, когато искаш да излезеш на кратка разходка или до магазина например. Или поне за мен Simple Smile

# 793
Моля, пуснете нова тема Hands Plus1

# 794
  • Canada
Има и раници за новородени. от 0-5 месеца или от 4-15 кг... Тези, които са подходящи за по-големи деца изискват допълнителна подложка за новородено.

Общи условия

Активация на акаунт