Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 234
  • 796
  •   1
Отговори
# 30
1. За спането: за новородените е най-безопасно да спят по гръб. Всички адекватни педиатрични организации по света го препоръчват, защото изследванията ясно показват, че спането настрани и по корем повишава риска от синдрома на внезапната детска смърт. Само родните "от гората хванати" педиатри и неонатолози изпадат в истерии на тема спане настрани и въртене на бебето като кебапче.

2. Възглавници за подпиране, ограничители за бебе, и кърпи за гушкане/завиване през глава/обиколници също са много опасни през първите 3 месеца, защото мускулите на врата на бебето са много слаби и то може да се задуши, ако се навре в някой от горните.

3. Има бебешки страбизъм, който се израства до към 4-6 месец, когато заякнат мускулите на очите. Не е вследствие на играчките, просто се случва на някои бебета (като рефлукса и коликите). Една висулка е добър вариант за начало, но едвали ще и обърне внимание през първия месец. Тогава зрението им е много недоразвито и основно спят и ядат.

# 31
Въпрос - нямам против накъде да спи бебето, но ако спи по гръб и главата му седи наляво и после и в изправено положение е в тази посока, как да се справим и да избегнем това? Аз това питам.

# 32
  • София
Бих посетила лекар ако има затруднение в обръщането на главата.

# 33
  • София
И аз няма да взимам някакви играчки поне през първия месец. Струва ми се напълно излишно. А за шезлонга какво ви е мнението? Няколко мами са много доволни и ми препоръчаха да си взема, бебето много се успокоявало в шезлонг, особено ако има и вибрация. В кой месец е удачно да почне да се ползва?

# 34
Здравейте! Съжалявам, че пиша тук, но не мога да разбера как да си сложа при профила и аз такава лента за седмиците на бебето? Simple Smile

# 35
  • София
Здравейте! Съжалявам, че пиша тук, но не мога да разбера как да си сложа при профила и аз такава лента за седмиците на бебето? Simple Smile

От форума - http://old.bg-mamma.com/index.php?action=lenti

# 36
И аз няма да взимам някакви играчки поне през първия месец. Струва ми се напълно излишно. А за шезлонга какво ви е мнението? Няколко мами са много доволни и ми препоръчаха да си взема, бебето много се успокоявало в шезлонг, особено ако има и вибрация. В кой месец е удачно да почне да се ползва?
За начало може да пробвате с една по-ярка играчка, закачена на около педя пред лицето на бебето. Ако видите, че и обръща внимание, можете да продължите и с разни други. Аз така направих и бях учудена колко рано (17ти ден) почна да и казва ,,а-у,,. Шезлонг не купих, но към средата на втория месецтой не искаше да лежи в коша на количката. Там спи през деня вкъщи. Реших да взема под наем, за да видя дали ще седи в него. Една позната ми даде нейния-най-обикновен и малкият е.много доволен. Понякога изкарва там почти час, напълно спокоен ш наблюдаващ какво върша.

# 37
  • София
Шезлонгът беше една от най-добрите ми покупки. Можех да оставя детето и да отида спокойно до WC например. Успокояваше се много - неговият беше шезлонг-люлка - имаше люлееща функция, вибрация и мелодии. Колко пъти е заспивал вътре, няма да броя!

# 38
  • София
От раждането спи настрани  само. Сложа ли по гръб почваше рев. Навън също в коша. Сега с летния ще не ще лежи и си върти главата ама и спането й е 40 мин.
Шезлонг не съм ползвала. След измъкването на първото ми дете и падане от него приключих с тази вещ Simple Smile

# 39
Благодаря за новата тема  Hug
Какъв овлажнител за въздух ползвате ако имате такъв?

# 40
Моята харесваше люлката докато беше по малка. Сега си харесва гимнастиката, най обикновена от Джъмбо ...май трябваше да инвестирам в по скъпа...толкова и харесва, че като спре да блъска играчките от умора заспива. hahaha

# 41
  • Стара Загора
Жана, днес пристигнаха онези подложки за столчето за хранене от Али-то, страхотни са! Сега малкия си хапва много лесно, и по- малко храна пада, защото не се пързаля по стола.
So Lucky*, моя нито люлка, нито гимнастиката, с гимнастиката си играе сега с играчките по нея, ама е извън гимнастиката, така че не виждам много смисъл Grinning
Ще ги продавам вече, че няма място.

# 42
Може ли да ви попитам столчетата за кола коиъо се водят 0 до 13 кг колко време ги използвахте? Чух че дори да се водели до 1 годинка ставали само до първите 6 месеца..

# 43
skarllet, почти 2 години, но дъщеря ми беше дребничка.

# 44
Единични случаи съм чувала да омалеят столчетата преди годинката. Но бая едро бебе трябва да е, че на 6 месеца да стърчи извън стола.

Общи условия

Активация на акаунт