Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 241
  • 796
  •   1
Отговори
# 45
Кросче, много се радвам ! С кеф да си хапва малчо Heart

Малкия си обожаваше активната гимнастика, моята също беше съвсем обикновена с висящи рибки и звездички, които дрънкат като ги блъска. Заспиваше на нея абсолютно всеки път.

# 46
Благодаря за хубавата тема Flowers Hibiscus

Кажете, моля, за какви подложки става въпрос, че ми предстои захранване Simple Smile

# 47
# 48
Може ли да ви попитам столчетата за кола коиъо се водят 0 до 13 кг колко време ги използвахте? Чух че дори да се водели до 1 годинка ставали само до първите 6 месеца..

Как така само 6 месеца?? До 14-тия й месец го ползвахме.

# 49
Мерси, Жана 🤗

Какво друго ми трябва за захранването - освен прохосмукачка, която да обира от пода Joy

Имаме столче, но в началото няма да може да седи в него, защото обмислям да започна да захранвам бавно, от от малко по-рано. Разбира се ако е готов.

# 50
  • Варна
Може ли да ви попитам столчетата за кола коиъо се водят 0 до 13 кг колко време ги използвахте? Чух че дори да се водели до 1 годинка ставали само до първите 6 месеца..

Как така само 6 месеца?? До 14-тия й месец го ползвахме.

Цоп и в тази тема вече , че почнахме с покупките.

Вчера в Рая тойс една продавачка ни разправя как което и столче за кола да купим 0-13кг нямало да се ползва повече от 6 месеца.  Ставали малки, крачетата им почвали да стърчат... явно наистина е дрън, дрън , ама  защо й беше да ги говори тея неща.. то ясно, че столче ще се купи и после ще се прецени до кога ще се ползва !

# 51
Аз още нямам столче за хранене и идея си нямам какво да е. Не разбирам защо имат легнало положение...то ще яде ли или ще спи. Също и не ми е ясно къде ще ги събирам всички тези бебешки неща...килим за пълзене също нямам...кога се купува той. Малката е на 15 седмици.
Кошницата за кола не я ползваме много, в моя случай. Кола в момента не ползвам, ходим си с количката и с бебешкия кош.

# 52
Моето дете е на 3м и 1 седмица. Крачетата му са на ръба на коша за кола, просто е много висок. Купихме на Бритакс стол за кола от 6я месец нататък и ще го ползвам, няма как.

# 53
  • Варна
Повечето столчета за хранене имат степени. По-скъпите май май..
По принцип захранване се започва, когато бебето има седеж, но това разбира се не се спазва тук в БГ.
Бебето се слага примерно на 6 месеца на столчето , но то не  може да заема хубав седеж с изправен гръб , за това има нива и може в началото да е леко полегнало назад, докато постепенно свикне и постепенно се вдига стола до пълни 90 градуса.
Някой родители предпочитат захранването да започне във шезлонга, който също си има регулиране за гръбчето и тогава в началото ще е полегнало и постепенно се вдига.
Някой родители ползват пълно легнало положение на стола, когато вкарват вътре детето и го изкарват.. по-удодно и лесно е.
Има столчета , които се прикрепят към масата на възрастните, както и такива за столовете на възрастните.
Килим за игра ( препоръчвам гумените пъзели) се взима, когато бебето започне по активно да се върти и не може да го оставиш на вашата спалня. Кошарата не е подходяща за пълзене, нито пък ти може да се въргаляш с него вътре и да го стимулираш да прави разни движения Grinning На пода може да се пригоди чудно местенце...  Wink

# 54
Miss V, много добре си го обяснила. Единствено килимът-пъзел е нещо, което се оказа непотребно и мисля скоро да изхвърля. Малката постоянно го разглабя и разнася парчета и цифри из цялата къща. Хапе го и това е. Никога не може да остане сглобен като килим. Почти на годинка и половина е. Купихме обаче друг килим, незнам гумен ли е. Нещо подобно. Дебел е 2 см и е супер мек и удобен. Кошарката за игра ми върши работа, когато трябва да я оставя за малко и да ида до банята или например да заредя съдомиялната. Иначе с нея наоколо е невъзможно. Ние имаме такава с цип на Chicco и през другото време си стои отворена и тя влиза и излиза когато си поиска.
 За столчетата - нашето няма легнало положение, но и никога не ми е трябвало. Да има лек наклон обаче е удобно в началото на захранването, когато бебето още не си държи главата изправена.

Захранването се почва най-рано на 4 и най-късно на 6 месеца. Ние почнахме точно като стана на 5. То в началото изяжда по половин-една-две лъжички. Докато се замести хранене минава време.

# 55
  • Германия

Ако ще пътувате с кола кошче ще ви трябва така или иначе. Много е индивидуално колко ще се ползва. На дъщеря ми й утесня на 7 м, познавам бебета, които и до над годинката са се возили в кошче. За мен беше добре дошло, защото много ми натежа да я мъкна барабар с кошчето, а вече беше станала нужните килограми и сантиметри за столчето.

Не стърчащите от кошчето крачета са проблем или критерии за смяна със столче, а дали главата не се подава над ръба

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 16:09 от TeoM83

# 56
  • София
Моята девойка е на 6 месеца и 18 дни и е към 73 см и 8 кг и кошницата й е идеална.

# 57
  • Германия
Моята девойка е на 6 месеца и 18 дни и е към 73 см и 8 кг и кошницата й е идеална.

Моята май беше по-тежка и не толкова дълга, не помня вече. Но в раменете й беше безумно тясно, а и беше есен, с дебело яке хептем нямаше да може да лежи добре в кошчето

# 58
Верче, първоначално за захранването си приготви една удобна лъжичка, аз ползвам на Канпол с извивка, тези :
https://koalabebe.com/product/1783/kanpol-canpol-babies-lazhitsa … alga-drazhka.html

А съвсем в началото идеална работа срещу плескането ми свърши ето тази :
https://m.aliexpress.com/item/32505277004.html

Купичка също ако ти ще правиш пюретата, ако ще даваш готови директно от бурканчето няма нужда в началото от нея.
Също ще ти трябва голям лигавник, може и от тези с ръкави. Аз лично го храних полуседнал на леглото, подпрян с възглавница, чат-пат на шезлонга. Ползвах и голяма кърпа в тъмен цвят, която разстилах в/у възглавницата и слагах малкия отгоре, понеже се въртеше и ми цапаше калъфките, а оранжевото много трудно се изпира, да му се не види. Simple Smile

Та това е достатъчно в началото, поне на мен ми беше.
Вече ако ще правиш ЗВБ, една-две от по-горе посочените подложки ще ти свършат идеална работа.
А за малко по-нататък като започне да яде сам на столчето за хранене, ще му взема от тия купички, които се захващат за пластмасата и не се обръщат. Уж. Grinning

# 59
Момичета, ние вече си имаме количка - Mamas and papas Ocarro!
Има ли и други, които са се спрели на нея?

Общи условия

Активация на акаунт