Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 260
  • 796
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Сменихме кошчето за кола, когато беше около петмесечен. Сегашното му е по-удобно - от 0 до 25кг е.
Столчето му за хранене е с позиции на гръбчето. Такова исках.

# 61
Бебчетата не е безопасно да се слагат в столчетата за кола с дебели якета/космонафти. В колата може да се завият с одеало (над коланите), а за навън вече се обличат.

# 62
  • Германия
Бебчетата не е безопасно да се слагат в столчетата за кола с дебели якета/космонафти. В колата може да се завият с одеало (над коланите), а за навън вече се обличат.

Това е ясно, но и доста трудно постижимо.

Нашият компромис беше яке, което просто не беше супер дебело и обемно. Успявах доста добре да затегна коланите И с якето. Радвам се, че вече е топло и поне този проблем отпадна за сега

# 63
Има и чувалчета за столчета, които се закопчават около самото столче, а бебето вътре е с леки дрешки. Мислех да взимам, но за петте пъти, в които возихме бебчо зимата, не си струваше.

# 64
  • Германия
Чувалчетата май са само(или най-вече) за кошчетата, ние имахме подобно, добра работа ни свърши. Но после като минат на столчетата и става малко по-сложно

# 65
  • София
Аз на столчето имам дъждобран. Обличах без яке и завивах с одеало Simple Smile

# 66
  • Стара Загора
За столче за хранене препоръчвам Икеа, според мен най- добрия бюджетен вариант.
Не ги разбирам и аз столчетата за хранене с функция сън, мястото за хранене не трябва да е за спане.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 08:49 от crossfade

# 67
То някои са комбинарано столче за хранене и люлка/шезлонг.

И аз съм против да се смесват местата за сън и за хранене, обаче синът ми веднъж заспа на икейското столче, докато му давах вода след обяда. Беше се уморил много и едвам сварих да го поизмия и преместя в леглото.

# 68
Мойта бебси редовно заспива на столчето за хранене, докато яде. Не че я пускам назад, местя я в креватчето, ама това е, защото не се разсънва. Иначе щях да я оставям там. И да, нашето е комбинирано люлка и стол за хранене. Вече го ползваме само като второто.

# 69
И аз смятам да захраня към 5ти месец въпреки че няма дя може да седи добре. Четох, че захранването преди 4ти и след 6ти месец крие рискове, а ако го чакам да седи сигурно ще подминем 6ти месец.
И относно ученето да седи мислите ли, че такова нещо би било полезно или напротив абсолютно безполезно? https://www.baby.bg/sevi-baby-barbaron-za-bebe-kuche.html

# 70
  • Варна
И аз смятам да захраня към 5ти месец въпреки че няма дя може да седи добре. Четох, че захранването преди 4ти и след 6ти месец крие рискове, а ако го чакам да седи сигурно ще подминем 6ти месец.
И относно ученето да седи мислите ли, че такова нещо би било полезно или напротив абсолютно безполезно? https://www.baby.bg/sevi-baby-barbaron-za-bebe-kuche.html

По-скоро е пълна тъпня това !
Има родители, които уж са били доволни, ама нито се безопасни, нито служат за седеж , а по скоро си полягват вътре. Да не говорим за трудното вкарване и изкарване от него .

За захранването е важно щом няма седеж, детето да има поне хубав контрол на главата !

# 71

...И относно ученето да седи мислите ли, че такова нещо би било полезно или напротив абсолютно безполезно? https://www.baby.bg/sevi-baby-barbaron-za-bebe-kuche.html

По-скоро е пълна тъпня това !
Има родители, които уж са били доволни, ама нито се безопасни, нито служат за седеж , а по скоро си полягват вътре. Да не говорим за трудното вкарване и изкарване от него .

"Нещото" е предназначено за деца над 9 месеца, т.е. които вече могат да седят. Не е подходящо за 5-6 месечни бебета.
Но така като го гледам си е поредната безсмислена вещ, поне за мен. Лично аз не бих си взела.

# 72
  • Варна
Сега се загледах, че пише 9+  и цитирам " Ако желаете да подпомогнете укрепването на седящото бебче...."
То на 9 месеца трябва да пълзи вече, не тепърва да укрепва ?!(каквото и да имат предвид) !
Седящо бебе няма нужда от такова нещо... значи още по-безполезно и опасно е Wink
Масово родителите го изпозлват за приучаване към седеж вместо подпряно с възглавници.

# 73
Аlmond eyes, и на мен ми се вижда абсолютно безполезно това нещо. То на 9 месеца детето вече пълзи в повечето случаи. Вече продават наистина всякакви глупости. Хайде люлката, столчето за хранене, ние имаме и едно камионче за бутане ( за преди прохождане а и след това), са полезни неща, но определено продават и абсолютно безсмислени вещи.

# 74
Точно това съм обсъждала напоследък, колко ненужни неща се предлагат на бъдещите родители. А някои от тях не са и полезни за развитието на децата...

Общи условия

Активация на акаунт