Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 394
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Първото боди му го взех в 7-8г.с. - бяло със синьо, защото бях убедена, че ще имам син. И момче си се оказа Simple Smile по-големите покупки (кошара и количка) взехме в 8м и натам, а дрехи от 5-6м.

Спални чувалчета моят син не търпи.

# 406
При нас полът нямаше много значение за покупките. Опитваме се да взимаме основно "унисекс" неща. Искаме още едно бебче след няколко години и ни се ще да ползва нещата от малкия дори и да е момиче.

# 407
Благодаря ви за мненията за кошарата. Въпреки че никой не я ползвал (мисля че е нов модел), ми е полезно да знам, че мисля в правилна посока- много ще ми е важно бебето да е максимално близо до мен. Материята не ми хареса особено, малко на мушама ми заприлича, но бих направила компромис с това.
Иначе, за който го интересува- специално питах през сайта на Чиполино на каква височина се сваля страната, отговориха ми- на 60 см и на 50 см.

За чувалчетата- чакаме лятно бебе и ми е трудно да реша дали ще е удачно в най-горещите месеци (дори и летен вариант), сигурно ще го реша в движение.

# 408
Те дървените изглеждат най-добре, ама са много неудобни. Сглобяването им е гадно. Свалянето на нивото също. Детето може да си тресне главата някъде. Стават само за спане общо взето.

Просто прегледайте различните варианти като цветове.

# 409
Чувалче нямам и в жегите не ми е нужно, може би есента ще се огледам.

# 410
  • Германия
Да си похваля и аз нашата кошара, че много си я харесвам и изобщо не изглежда евтина и като мушама, което за мен също беше важно. Изглежда си като плат.

Ето тази е: http://m.toysrus.de/skava/static/product.html?type=TRU_product_n … 038&par=s-goo

# 411
  • София
Моето бебе ще бъде есенно- взела съм одеалце и чувалче според сезона. Мисля, че постепенното пазаруване е много по- удачно, отколкото да се пазарува накрая или някуп всичко. Купувам от 5м. каквото ми хареса. Все пак списъка в наши дни не се изчерпва с дрешки, легло и количка. Пък и изборът е доста голям.
Относно дървените легла, да не забравяме, че повечето сме отгледани в такива, рано или късно децата си удрят някъде главичките.
Не мисля, че това е водещо при избора на легло.

# 412
За чувалчетата е много индивидуално. Аз имах голямо желание и б1х купила предварително чувалчета. Обаче какво се оказа на практика - в началните месеци детето плачеше почти нон стоп от колики и илизаспиваше в нас, или в количката или висеше нон стоп на гърда и бяха неизползваеми. После като порасна малко и почна да си спи в кошарата стана много активен, купих му достатъчно свободно чувалче, но издивява още кати го види или рев или дори и да го сложа започва да се мята, ядосва се и пак рев и не може да заспи. Та си останах само с желанието за чувалчета...

# 413
  • София
Само да вметна, че аз наистина не разбирам защо масово се чака 8-9м за стартиране на пазара. Не съм суеверна и не го разбирам. Аз лично купувах повечето неща, когато имаше намаления и промоции и спестих доста средства.

Кошара имам от трансформиращите. Удобна ми е заради шкафовете и люлката. Сега отново бих купила същата, но това си е мое мнение. Имам и сгъваема, обикновена Лорели Нани с две нива. Спи на нея при пътувания и скоро мисля да му я опъна за игра.

# 414
Ама, моля ви се, хайде стига с бабините деветини! Ще си пазарувате, когато си искате! Аз започнах по малко от 4 месец, още не знаехме пола и купувах неутрални цветове и неща, които нямат отношение към пола. Когато на 2 ФМ го научихме също не се ютнах, малко по малко купувах, защото нямах готови парички.

Радвам се, че си бях напазарувала повечето неща до 8 месец, в него купихме само количката, за да не тече гаранцията наразно, а и като изчакахме я взехме на безценица ... просто разпродаваха модела и от 420 лева дадохме 235 лева ...

Ако трябва да съм откровена от началото на 8 месец хич не ми се пазарува, много ми е топло, потя се и ме хващат лудите на затворено за повече от 5 минути и някакви жени ми нахвърлят едни работи пред очите, смърди на прах, а аз от потта и прахта имам чувството, че ще убия някой ...

Не бих оставила друг да ми пазарува, докато съм в болницата, например, особено за първо дете. Ако сте с много проблемна бременност или имате много загуби, разбирам да чакате, ама да не смеете да си купите нещо за детето заради бабите ... Несериозна работа ... Кой ви бие през устата да го обсъждате с тях? Я да си седят в 80-те години и да не ви занимават със себе си ... При това аз съм човек с "откачила бабичка" (свекървата откачи в 4 месец) и се състезавам и с нея коя първа ще купи еди си какво (просто тя купува неща, които не ми харесват и не одобрявам).

Да не ви пука за бабичките, порадвайте се на бременността си и на най-сладкия пазар на света - този за ВАШЕТО детенце Heart

# 415
  • Варна
Dakota_1 Хаха благодаря ти! В 5 месец съм и да чукна на дърво всичко е много добре.И аз започнах да си пазаря вече неутрални цветове понеже още се крием Rolling Eyes На теб виждам ти остава малко и ти желая много успехи и едно здраво бебче! Flowers Cherry Blossom Много благодаря и на всички други за изчерпателните отговори!

# 416
Dakota_1 Хаха благодаря ти! В 5 месец съм и да чукна на дърво всичко е много добре.И аз започнах да си пазаря вече неутрални цветове понеже още се крием Rolling Eyes На теб виждам ти остава малко и ти желая много успехи и едно здраво бебче! Flowers Cherry Blossom Много благодаря и на всички други за изчерпателните отговори!

Desis2 благодаря ти! Пожелавам ти докрай да ти е хубава бременността и да и се порадваш. Аз от простотиите на бабичката и от някои странични проблеми си давам сметка едва сега, че не успях да й се порадвам, а толкова време я чакам ... 

Да ти кажа за неутралните цветове - това са ми най-красивите и скъпи неща на бебо Grinning Когато вече знаеш пола не търсиш така внимателно и старателно и се примиряваш с розово или синьо. Като не знаех пола всичко се избираше с такова внимание, че все едно за английската кралица се купува Grinning

Пожелавам ти с кеф да си носиш пупата и да си купуваш каквото ти душа поиска Heart

# 417
Здравейте и от мен. Да се настаня във вашата група. Доста работи прочетох,но и доста не успях.
Аз съм в края на 5 месец и като всяка бъдещата мама за първи път се вълнувам и леко притеснявам.
Прочетох в началото,че бяхте писали за това,че новородените спят без възгланица. И,че не се препоръчва отначало обиколник на леглото.
Въпроса ми е в количката също ли не слагате възглавничка,и не е ли по-добре детето да се слага да спи и на двете страни и без възглавничка как става това?
Извинявам се за невежеството си,но това със спането хич не ми е ясно.

# 418
При повечето колички матрачето има възможност да се повдигне, а ако няма винаги може да сложите една мини възглавничка отдолу малко да се повдигне. В количката аз лично никога не съм слагала настрани бебето, винаги по гръб.

# 419
Възглавничка купих, но и до момента не се ползва. Слагах пелена сгъната на 4 под главичката.

Общи условия

Активация на акаунт