Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 375
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
+1 за бюстиетата. Сутиен нося само навън. Дори и тия без банели, но с повдигане ми докарваха запушване в началото.

По-добре си купете само един сутиен за кърмене преди да родите, защото после ще ви спадне подгръдната и ще ви се увеличи чашката.

На мен ми подариха Медела Суинг, ама ако трябваше аз да купувам, Кангароо изглежда като добър баланс на цена и качество.

# 496
За помпата:
Имам близнаци на 4++. Взех си помпа на Неделя суинг плюс (двойната). Това е най-добрата ми инвестиция от всички предварителни покупки.
Родих секцио и докато бях в интензивното се опитвах да се цедя на ръка, не се получи при мен.  Като ме прехвърлиха в родилното си вземах помпата и цедях. Лекарите казаха да хвърлям изцеденото че не било стерилно, но аз си го давах на бебетата. Sunglasses
Имахме проблем със засукването до трети месец...И хранех от шише, от гърда...дохранвам с АМ, когато кърмата не стигаше. Все още си ползвам помпата и съм много доволна. Факт е че двойната помпа спестява много време- за 15-20 Мин съм готова. Една приятелка с близнаци имаше единична и каза, че по час и отнемало да се изцеди, а понякога не е смогвала да изцеди втората гърда, покрай грижите за бебетата.В резултат на това едната гърда все е ставала на бучки...

За сутиените- купих си два от Лидл по време на бременността и си карах с тях.Сшед като родих ги ползвах и все още ги ползвал, но по-рядко, защото са ми малко малки. Скоро пак пускаха и си взех по- големи. Даже имаше и потници и от тях си взех, много ми бяха удобни за студените дни..
В болницата сутиен не ми беше удобно да ползвам, само с нощница за кърмачки. И сега си спя с нея и ми е супер.

# 497
Взех си помпа на Неделя суинг плюс (двойната).
Това някакъв нов модел помпа ли е, не съм го чувала ? Mr. Green
Шегувам се Wink

# 498
  • София
Аз за сладкарница Неделя се сетих Grinning

# 499
  • Германия
Аз изкарах с 3 сутиена и 2 потника за кърмачки, всичките от H&M, като единият сутиен е по-хубав, другите са от безшевни те бюстиета. Нон стоп ги нося, и спя с тях. В началото защото ми беше неудобно без, сега - за да не се обслужва нощно време малката без покана 😂

Помпата продължавам да я смятам за не непременно задължителна покупка - аз кърмя вече 16 месеца и не ползвам помпа. Бих взела под наем или назаем, за да видя дали наистина ми трябва преди да направя инвестицията

Дрешките/бодитата за новородено - бих изчакала максимално дълго преди да накупя много и излишни: малко или голямо бебе очаквате, вие и мъжът ви дребни или едри сте, на ФМ и ултразвук какво ви казват за размера на бебето?
Дъщеря ми се роди 52 см, ако бях купила по-малки бодита нямаше да й станат сигурно. Препоръчвам бодита рр 52 или 50-56, освен ако бебечето на се очаква да е мъничко

Лигавниците: за нас абсолютно излишна покупка, никога не съм ги ползвала

# 500
Аз за сладкарница Неделя се сетих Grinning
И аз Grinning
На Въртоглава ѝ се е дояла торта сигурно Grinning

# 501
Тео 83, от чисто любопитство - какво използваш на мястото на лигавника? Преобличаш бебето всеки път? Ние също имахме много. Бяха ми от голяма полза - рефлукс след хранене, също когато трябваше да я оригна, почиствах я след хранене...

# 502
По отношение на помпата - въпреки че кърмя, имаше период от 3 месеца, в които цедях. Дали заради запушвания, увеличаване на кърмата, за запаси и т.н. помпата ми беше продължение на ръката. Ползвах две едновременно, за да пестя време, защото с дете което сучеше и все още суче на всеки 2 часа, тогава по 40 минути до час, час и на гърда/на хранене и после още по 20 минути цедене на гърда... правете сметката... няма ден, няма нощ, няма пика ти се, няма вън на въздух... слава Богу моята сага с помпите приключи, НО Медела са много добри!! Ползвах няколко марки, обаче Медела си заслужават всяка стотинка ✌

Освен сутиените от ХМ нося и обикновени безшевни бюстиета.
И аз така.

# 503
  • София
Тео 83, от чисто любопитство - какво използваш на мястото на лигавника? Преобличаш бебето всеки път? Ние също имахме много. Бяха ми от голяма полза - рефлукс след хранене, също когато трябваше да я оригна, почиствах я след хранене...

Аз само предполагам, но си представям, че ще ползвам памучни кърпи, тензухени пелени или някакви малки хавлиени кърпи.

# 504
Тензухени и бархетени пелени имам страшно много! Ако искате ми вярвайте, в 21 век, с пералня и сушилня, вечно бяха в оборот. Няма една да е останала зян дето се казва. В началото особено - опикваше се почти на всяка смяна на памперса и поне 2 пъти докато след къпане го намажем и облечем! Много ценни са тези пелени, за мен.

# 505
  • Бургас
Има и бебета, които ни рефлукс ни връщат след хранене-моето например, почнах да ползвам лигавник, когато я захраних, не се и плюнчеше много покрая  зъбенето, та нищо не съм ползвала ни  пелени/с нея я завивах всъщност лятото, едни на Минене, много готини/ , ни лигавници, ни тея малките за плюнченето и без това минахме. Всъщност се оказа доста икономично бебе , ако не бяха моите пришевки.

# 506

Аз само предполагам, но си представям, че ще ползвам памучни кърпи, тензухени пелени или някакви малки хавлиени кърпи.
Аз имам лигавници и малки хавлиени кърпи от Икеа (10 бр. за 8-9 лева). Най - удобни са ми кърпите.

# 507
  • София
И аз използвах тензухени пелени, много удобни ми бяха.
А щерката като повърнеше никакви лигавници не спасяваха положението. Преобличах изцяло.

# 508
Имаше много готини тензухени пелени в Лидл. Скоро сигурно пак ще пуснат.

# 509
  • София
Каква е разликата между тензухени, бархетни, муселинови и памучните пелени? Кой вид за какво се ползва? Кои са най-полезни и с колко броя да се заредя предварително?

П.П. Съжалявам за лаишките въпроси, но съм тотално боса откъм бебешките неща..

Общи условия

Активация на акаунт