Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 367
  • 796
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Аз изгледай едно дете без да разбера каква е разликата и за какво се ползват....тъй че....

# 511
  • Германия
Тео 83, от чисто любопитство - какво използваш на мястото на лигавника? Преобличаш бебето всеки път? Ние също имахме много. Бяха ми от голяма полза - рефлукс след хранене, също когато трябваше да я оригна, почиствах я след хранене...

Докато кърмех никога не съм слагала от тия триъгълни те кърпи, тя не връщаше. Сменях й блузката на 2-3 дни, единственото мляко по нея беше от мен - изобщо не я преобличах често. Нямаше рефлукс, даже не съм я и оригвала.

Като започнах захранването ( ЗВБ ), пак не са ми трябвали особено. Има един лигавник, който е супер измислен, но е подарък, който й връзвам като яде нещо, което лекьосва, но тя го маха. Имам и 2 с ръкави от дм, тях също използвам, когато й давам паста с доматен сос, защото свинщинат е голяма. Иначе вкъщи е с дрехи, които са лекьосани и не ми пука занови петна - имам 3-4 блузи и 2-3 панталона. След ядене ако е голяма свинщината я бърша с мокри кърпички, а ако е много голяма - на мивката

И така, бях се запасила с тези малките , триъгълните кърпи, имам поне 7-8 ( може и повече да са) , и веднъж не съм ги сложила

# 512
Каква е разликата между тензухени, бархетни, муселинови и памучните пелени? Кой вид за какво се ползва? Кои са най-полезни и с колко броя да се заредя предварително?

П.П. Съжалявам за лаишките въпроси, но съм тотално боса откъм бебешките неща..
Всичките са памучни платове, но се различават по плътността най - вече.
Тензухът е много тънък и прозрачен. Бархетът и муселинът са плътни, но муселинът е "намачкан" плат. Едно време са повивали бебетата първо с тензухено парче, а отгоре с бархетна пелена. Продавали са готови комплекти. В чужбина мисля са ползвали муселинова пелени за повиване на дупето.
Аз ползвам муселинови пелени за постилане в количката, у дома, върху възглавницата за кърмене, за завиване в горещо време. Много са удобни. Продават се в различни размери.
За бройката - аз имам 10 бр., но често ги сменям за пране, просто имам мания. Бебето го преобличам задължително сутрин, вечер и като излизаме, ако се оповръща - пак. Всеки ден пускам пералня и сушилня.

# 513
За помпите не мога да кажа че е нужна защото не съм изцедила нито веднъж. Носих си в болницата ръчна на авент, пробвах но ме заболя и я прибрах обратно в кутията и до там. На 4ти ден ми дадоха бебето, слагах я на гърда, а тя много бързо се ориентира какво да прави.
 Подплънки си купих, но съм ползвала броени пъти. Кърмя единствено от гърда, дохранвам по малко с АМ от самото начало. Сутиени от HM,  те са 2 бр и още ги ползвам, лидълския ми е много запарващ.
Всичко е толкова субективно...

# 514
  • Телиш/Плевен
Всичко е толкова субективно...
+ 1
Иначе от моя личен опит - не съм спала със сутиен, но през деня носех такъв за кърмене и ми беше много удобен (от OLX си бях поръчала няколко бройки). Помпата ми беше съвсем обикновена, но ми свърши страхотна работа (но и не съм я ползвала чак толкова много, де - някъде около две-три седмици, след това ми потръгнаха нещата с кърменето). Ето такава беше:
Скрит текст:

# 515
Взех си помпа на Неделя суинг плюс (двойната).
Това някакъв нов модел помпа ли е, не съм го чувала ? Mr. Green
Шегувам се Wink

Хахаха....този редактор на телефона ме побърква с попадения. Извинявам се, нямах време за преглед.
Medela swing maxi

# 516
  • София
Момичета, може ли да споделите дали сте ползвали нагревател за бутилки? Имам препоръка от приятелка, според което това е незаменима вещ, но аз нещо не съм убедена. Като цяло съм с нагласата да кърмя ексклузивно, но ми е ясно, че ще се наложи да изляза и таткото да нахрани бебето с изцедена или замразена кърма. И сега въпросът как да я стопли?
Умишлено няме микровълнова и остава вариантът на водна баня, вие как процедирате?

# 517
  • Бургас
Аз съм ползвала, на чико беше моята, ама ако кърмиш.....няма смисъл в началото. Обаче и пюретата и бурканчетата с манджа ми се побираха вътре и за това го ползвах да ги топля само тях Wink Аз съм ЗА

# 518
Много против. Супер лесно се топли кърма на водна баня, а за АМ можеш да си стоплиш вода в кана. ОК е единствено в комбинация с други функции (примерно Авент имат 4-в-1).

# 519
  • Бургас
ми то си е водна баня, пълни се вътре с вода.....какво не му е ок-то?

# 520
  • София
Стерилизаторът, който ми дадоха има опцията да затопля мляко, бурканчета с храна. Мисля да ползвам него в случай, че се наложи да се храни от бутилка бебето.

# 521
Ами не обичам затрупването  с вещи. Сега, ако майчето живее в 150 квадрата къща, няма лошо.

# 522
  • София
Стерилизаторът, който ми дадоха има опцията да затопля мляко, бурканчета с храна. Мисля да ползвам него в случай, че се наложи да се храни от бутилка бебето.

Ще споделиш ли какъв е стерелизаторът? Не знаех, че има такива комбинирани уреди.

Ами не обичам затрупването  с вещи. Сега, ако майчето живее в 150 квадрата къща, няма лошо.

Определено нямаме място за излишности и точно за това събирам мнения.

# 523
  • София
Ето такъв: https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheski-sterilizator-3v1

Доколкото знам има и на други марки подобни, обаче не знам дали си струва инвестицията при положение, че вършат една и съща работа.

# 524
  • София
Ето такъв: https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheski-sterilizator-3v1

Доколкото знам има и на други марки подобни, обаче не знам дали си струва инвестицията при положение, че вършат една и съща работа.

Имам същия стерилизатор. За тази дейност е ок, но подгряването става бавно според мен. Също не съм го използвала и за варене.
Доколкото знам не е ок да правите АМ със студена вода и да се подгрява после. Кърма от шише също се затопля лесно, както е писала малдини.

Общи условия

Активация на акаунт