Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 332
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
И на мен педиатърката ми каза след 20я ден, тогава ги изрязахме щото тогава и се престрашихме всъщност, не за друго - в началото бяхме притеснени от тия малки пръстчета Grinning Не съм я питала обаче какви съображения има за след 20я ден.

# 556
  • София
Изрязах ги на 4-5 ден. Не ме е било страх, хващам и готово. Аз ползвам такива гащеризони с ръкавички и почти до 3- ия месец й покривах ръцете. И аз отвън ги вземам.

# 557
Е да, мъничко е. Някъде през първия месец ги изрязах, но не е било веднага след раждането.

# 558
  • Бургас
Изрязах ги в болницата още, че се роди с дължи и си издра лицето.

# 559
И аз изрязвах веднага. По-добре от издрано лице, а ръкавички/ръкавки все се махат от време на време.

# 560
И аз рязах ноктите на малкия на 4-5-6 ден някъде за сефте. По-добре, отколкото да се драска.

# 561
Изрязах му ноктите в болницата, защото се роди с дълги нокти.

# 562
Момичета да питам - нормално ли е в стерлизатор за микровълнова да остава конденз по капака и по шишетата и бибероните и трябва да ги оставя да съхнат ли, да ги попивам ли? Или като цяло не правя нещо като хората? Подариха ми един безименен стерилизатор за микровълнова най- обикновен и реших да го пробвам.

# 563
Момичета да питам - нормално ли е в стерлизатор за микровълнова да остава конденз по капака и по шишетата и бибероните и трябва да ги оставя да съхнат ли, да ги попивам ли? Или като цяло не правя нещо като хората? Подариха ми един безименен стерилизатор за микровълнова най- обикновен и реших да го пробвам.
Нормално е да има конденз, нали се е образувало пара, която е стерилизирала шишетата?
Аз имам електрически и също има конденз по шишета, биберони, стените на стерилизатора.
Не оставям да изсъхнат, то се губи смисълът от стерилизирането. Вадя, сглобявам и съхранявам.

# 564
И аз вадя и ползвам. Стерилизирам непосредствено преди употреба ама рядко го ползвам, тъй като кърмя.

# 565
А ако ги затворя с все влагата и не ги ползвам веднага няма ли да е по - зле - да се развият микроби разни? Извинявайте за тъпите въпроси, но ще раждам в друг град и искам да взема стерилизирани неща - биба и шише за всеки случай, та затова от рано мислех да ги стерилизирам. В този ред на мисли - в болниците би трябвало да имат, дали да не ги взема така и да ги помоля да ги стерилизират ако се наложи?

# 566
Като се ползва всеки ден, няма как да се развият микроби. Ако няма да го ползваш дълго време, отвори го да изсъхне, после, като решиш да го ползваш отново, го пусни един път празен, за да се почисти.
Толкова дълго не може да издържат стерилни. По - добре ги вземи и ги дай да ти ги стерилизират в болницата. Аз дадох силиконовите зърна да ми ги стерилизират.

# 567
Стерилизираните неща трябва да се ползват веднага иначе просто няма да са стерилни вече, ако трябва да сме стриктни. Ако си стерилизираш неща от вкъщи за болницата, те няма да са стерилни още след 30 мин. , какво остава до болницата. Ако човек не се втелясва много може и веднъж дневно да си стерилизира, аз така правя обикновено, но нещата си ми стоят в стерилизатора. Не че веднъж като го отворя не се губи ефекта на теория, но просто не се впечатлявам толкова.

# 568
Така е, но е много трудно да се стерилизира преди да се направи АМ. Шишето става много горещо и с топлата вода.. бебето издивява, докато му дам храната. Като прочетох в ръководството на помпата да се стерилизира веднъж дневно,почнах по два пъти в денонощието да стерилизирам шишетата.
Както казва ММ, ако трябва да гледаме бебето като по учебник, ще луднем.

# 569
Абсолютно, от прекалено старание освен ние да се побъркаме, друго нищо добро няма да излезе Simple Smile Така или иначе после бебето всичко слага в уста, така че....

Общи условия

Активация на акаунт