Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 308
  • 796
  •   1
Отговори
# 600
Явно всеки различно преценя. Бебо се роди мъничък, но въпреки това не съм взимала 50 изобщо. С 56 си карахме в началото, вярно беше му малко голямо първоначално, но както казах не взимам съвсем точни дрехи, е не и огромни де, но не ми пречи да е малко дълго. Ако взимате точни е разбираемо да умалявят за 2 седмици.

# 601
Аз бях взела три големи с качулка и три малки хавлии за дупе. Първите реално са много, не я къпем цялата по три пъти на ден. Но дупето с какво да подсуша 😀 та малките вкъщи поне се перат доста.
За размерите, в момента носи едни и същи неща, които най-малко и хлопат, водят се First size, тя се роди 50 см. Чакам да дорастне за останалите си дрешки ❤ като комплекти колко да са.. 4-5 може би стигат. Понякога памперса решава да пропусне, все пак 😀
Аз пускам по може би една пералня на ден - но не пълна! Съответно е на кратка програма. Така ми е по-удобно.
И последно, макар и не по темата за дрехи. Не взимайте биби от рано 😀 поне при нас в болницата бяха свикнали всички бебета на определен вид, вкъщи не се прие друг и ходихме да търсим същите 😂

# 602
Синът ми качи доста малко първия месец заради дълга жълтеница, но за няколко седмици му омаляха 50ти размер/newborn дрешките. Не си струват инвестицията.

# 603
  • София
Привет мамчета!
Имам спомен, че бях чела в темата за дезифектант от ДМ, който ползвате за мебелите в детската стая. Бихте ли споделили отново как се казваше?

Благодаря!:blush:

# 604
За UV - https://www.ebay.co.uk/i/332263837641?chn=ps&var=54127463824 … 126932&crdt=0

Повърхностите аз бърша с Детол кърпички или разтвор - зависи.

А матраците просто ги сменям, когато ми писнат, изхвърлям ги. Всички - и на детето, и нашия, и с тези на бебетата ще е така. То колкото и да се чисти, все си овехтява.

# 605
  • Германия
Привет мамчета!
Имам спомен, че бях чела в темата за дезифектант от ДМ, който ползвате за мебелите в детската стая. Бихте ли споделили отново как се казваше?

https://www.dm.de/haushalt/putzen_und_reinigen/desinfektionsspra … nfektionstuecher/

Може би кърпите?

# 606
  • Варна
Привет мамчета!

Fitto eco clean multi .  http://pure-bg.com/products/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82 … 0%BB%D0%B5%D0%BD/

Аз за този знам от там и го ползваме.

# 607
  • София
Хей,много хубава тема сте си заформили!
 Аз имам момченце на 1г.4м , но още си спомням каква емоция беше с пазаруването.
Бях оставила всичко за последния момент,а Бебко пък ни изненада,роди се малко по-рано през месец март и постоя няколко дни повече от мен в болницата,през което време, аз като луда калинка след секцио хукнах по магазинитебсъс списъка,който още пазя.
Ще ви споделя и в какво се състоеше моят бейби трип.

Първата спирка ми беше Икеа,от там взех креватчето,гардероб, корито,матрак,тензухени пеленки, един спален комплект 100 % памук и едни много готини органайзери за гардероб,към които ви давам линк,защото наистина към днешна дата,благодарение на тях има ред в гардероба на детето и дори и мъжа ми намира каквото търси.
https://m.ikea.bg/secondary-storage/Small-storage/Storage-boxes- … bb-3949/00192631/
https://m.ikea.bg/secondary-storage/Small-storage/Clothes-Organi … bb-4600/00245880/

Доставката
Неприятно изненадана бях,когато тръгнах да плащам за доставката.Питах един от служителите колко би ми излезнала доставката до центъра, и той ми каза 60 лв,с което приключихме разговора и аз смело си заявих,че искам да е с доставка.
След което на касите ми се заявява,че трябва да платя нещо различно от това,което са ми казали.
 Оказа се,че пичовете си начисляват  такса за това, че ще вземят нещата от рафта в халето и ще ги натоварят на камиона.После за това ,че нямаме асансьор също начислиха такса за качването,което го разбирам,но все пак беше редно да ми кажат преди да ми дадът касовата бележка.Накрая ги накарах да сторнират бележката,на другия ден мъжът ми дойде и взе гардеробчето,матрачето и креватчето и ги сглобиха сами с един наш приятел.Беше много лесно.Всичко е описано много подробно и разбираемо.

Втората ми спирка беше магазин Вис Виталис на Симеоновско шосе и аптеката до него (Субра май беше)
 От Вис Виталис взех малко дрешки за мини бебе,междувременно си бях получила и пратката от английския George и дрешките ми се струваха огромни за моето двукилограмово мъниче.
Взех и одеялце за изписването от там
*подплънки за кърмачки на Medela
*комплект бибки на Авент 0-3 месеца.
*две стъклени шишета на Авент от 120 мл
*комплект за измиване на шишетата
*Няколко тънки памучни пеленки

От аптеката взех :
Душ гел и шампоан на Веледа с невен
Шампоан-пяна на Мустела против крустички
Бепантен срещу подсичане

Минах и през Minene в мола на Стамболийски и от там си взех още два спални комплекта,много ми допаднаха като десени и излезнаха качествени,още си ги ползваме,не са мръднали (Икейският също),а бая перални понасят.

Стерилизатора го мислех за излишна покупка,докато не ми се наложи да дебна шишетата в тенджерата в първия ден,в който бебето си беше вкъщи.Мъжът ми веднага отиде и взе на Cangaroo електрическия,който после ползвах и при захранването,готвех на пара с него,има такава опция.
Друга смислена покупка беше шезлонга на Fisher price и до ден днешен много обича да си почива в него.

И това са по спомен нещата,които ми бяха необходими в  началото.
Количката ми беше Chicco Urban ,поръча я мъжа ми от Англия,заедно с кошчето за кола и всички аксесоариж и излезна 900 лв с доставката.
В България само количката е толкова

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 19:05 от *Bubble*

# 608
Bubble, много изчерпателен пост. Само да добавя, че ние тъй като ползваме чувалче за спане, до сега не ми е трябвало нищо друго освен долен чаршаф. Спалните комплектчета, които ми подариха така си стоят. За стерилизатора съм казвала и преди: при мен е обрaтното. Ползвам уреда за готвене на пара, в който стерилизирам 😊

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 19:36 от Anastasiya_S

# 609
  • София
Bubble, много изчерпателен пост. Само да добавя, че ние тъй като ползваме чувалче за спане, до сега не ми е трябвало нищо друго освен долен чаршаф. Спалните комплектчета, които ми подариха така си стоят. За стерилизатора съм казвала и преди: при мен е обрарното. Ползвам уреда за готвене на пара, в който стерилизирам 😊
Да,аз също ползвах чувалче,забравих да спомена ,а го мислех докато пишех .Но го купух,след като видях неудобството на това да ползваш одеяло за бебе.
Но чершафите си го ползвах.Сега вече си ползвам целия комплект.Детето ми не понася спални чували откакто е станал на 7-8 месеца

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 22:16 от *Bubble*

# 610
Към мамите, които ползват сгъваема кошара- слагате ли друг матрак, различен от този към кошарата?
Вчера получихме нашата и на матракът, който е към нея, пише да не се ползва друг, поради опасност от задушаване.
Аз съм взела Пиер Карден на Магнифлекс и искам бебето да спи на него, вие как процедирате?

# 611
Към мамите, които ползват сгъваема кошара- слагате ли друг матрак, различен от този към кошарата?
Вчера получихме нашата и на матракът, който е към нея, пише да не се ползва друг, поради опасност от задушаване.
Аз съм взела Пиер Карден на Магнифлекс и искам бебето да спи на него, вие как процедирате?

Задължително с друг отгоре. Тези, където се продават с кошарите за нищо не стават.

# 612
Ние имаме сгъваема кошара, която използваме за път, но също съм на мнение, че матракът към нея е абсолютно негоден - като дъска е. Може би не искат да носят отговорност в случай че се сложи неподходящ матрак и бебето се задуши, а всъщност причината няма да е кошарата. Слагай смело хубав матрак.

# 613
И аз съм с допълнителен матрак, този, който си е към кошарата е тънък като вестник, че и корав на всичкото отгоре. Няма как бебето да спи направо на него, слагай смело друг отгоре.

# 614
Благодаря ви Flowers Hibiscus
И на мен този към кошарата ми изглежда напълно неподходящ, но това предупреждение ме стресна.
Значи си слагам хубавия матрак Simple Smile

А да препоръчате музикална играчка за кошарата? Виждам, че има в широк ценови диапазон и изборът е голям.

И още нещо се сетих, относно шезлонг/люлка- има ли смисъл да вземам такъв за над 9 кг, бебе над тези кг/възраст стои ли в него?

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 19:54 от .t.a.r.a.

Общи условия

Активация на акаунт