Януарски Мами 2019

• 54 142
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Добре дошла при нас Бобка Пачо Иванови и леко бременеене:), имам проблем с киселините и съм с предписани Rennie, ментови таблетки за смучене, без захар. Но нямам представа дали се продават в България и под какво име. На Байер са, без рецепта, взимам максимум 2 на ден, като задължително вечер преди да си легна, защото тогава киселините ме тормозят най-много, въпреки, че се храня поне 3 часа преди да си легна Sad.

# 421
Добре дошла при нас Бобка Пачо Иванови и леко бременеене:), имам проблем с киселините и съм с предписани Rennie, ментови таблетки за смучене, без захар. Но нямам представа дали се продават в България и под какво име. На Байер са, без рецепта, взимам максимум 2 на ден, като задължително вечер преди да си легна, защото тогава киселините ме тормозят най-много, въпреки, че се храня поне 3 часа преди да си легна Sad.

Лека бременност ! От тези таблетки има ли ефект? Мен киселините ме тормозят постоянно като хапна нещо особено сладко Sad

# 422
Здравейте,момичета! Simple Smile Присъединявам се с термин 26ти януари. Исках да Ви попитам в коя седмица и ден видяхте ембрионче? Аз в четвъртак бях 6 г.с и 5 дни и още го нямаше-жълтъчното мехурче си беше там.Не бързам да се притеснявам,тъй като късно имах положителен кръвен и късно се видя сакчето(въпреки,че забременях с ИНСЕ на 14ти ден от цикъла),но все пак да питам.😊
Kiskka,и аз съм в Щерев - при д-р Савова. Simple Smile
VandG,против киселини - Талцид. Simple Smile

# 423
Добре дошли на новите мами и от мен 😘 и лека бременност! Момичета аз днес се завърнах от уикенд моренце - много добре ми се отрази, поспах си на плажа, поплувах си....Утре пак на гадната работа 🤢. Иначе съм добре, леки придърпвания от време на време и си чакам прегледа на 15-ти с нетърпение. Във вторник влизам в 8г.с., не знам това означава ли, че влизам в 3-ти месец?

# 424
Fireee, много се радвам, че се присъедини при нас! Добре дошла Simple Smile! Поздравления още веднъж за успешната бременност! Ще си бременеем заедно Simple Smile. Бях в края на 6та седмица някъде, когато чухме сърцето, но при всеки е различно. Засега бебо върви напред с една седмица, според последния ехограф. Всичко ще бъде наред, може да е още раничко, ще чакаме добри новини от следващия преглед! Благодаря за съвета за киселините.
Бобка, облекчават ме малко таблетките, но ефектът не е пълен Sad

# 425
Добре дошли на новите мами и от мен 😘 и лека бременност! Момичета аз днес се завърнах от уикенд моренце - много добре ми се отрази, поспах си на плажа, поплувах си....Утре пак на гадната работа 🤢. Иначе съм добре, леки придърпвания от време на време и си чакам прегледа на 15-ти с нетърпение. Във вторник влизам в 8г.с., не знам това означава ли, че влизам в 3-ти месец?
Трети месец е от 9 г.с до 12 г.с .Тези придърпвания скоро ще спрат ,спокойно.Сега в 10 г.с изобщо нямам .

# 426
Момичета как се справяте с гаденето на работното място ?

# 427
  • София
Момичета, исках да попитам какви изследвания са ви пуснати до сега. На мен още никакви, дори кръвната си група не знам... Мисля утре да отида и да си направя тези, които са регистриране на бременност и с тях да си отида при следващото посещение при лекаря.

# 428
Повечето изследвания ги имам преди трансфера ,но други ще пускаме в 12 г.с .До тогава нищо .Дори и витамини ми казаха да не пия до 12 г.с само фолиева.ПКК ,TSH задължително,Витамин Д и Б12 ,Асат ,Алат ,Протромбиново време заради фраксито,Микробиология,за тези които скоро не са правили Цитонамазка също .И нз Torch изследвания и хламидии ,спин сифилис и тн. на нас ни ги искаха още преди трансфера ,така че няма да ги пускам.

# 429
Днес бях на преглед 9 г.с и 3 дни беб е добре няма проблеми пораснало е на 2.72 см.Каза,че след две седмици е добре  да започнем и с ЖК и нужните изследвания.Да продължа с Утрогестана още 3 седмици каза,че по яйчниците няма кисти и "лоши работи" в общи линии всичко е наред!Дано да продължава така и при всички ни всичко да е наред!!

# 430
На мен по каса ми пуснаха пълна кръвна картина, кръвна захар, фибриноген и урина. Следващия път ще ми пуснат и за кръвна група, и още няколко задъжителни като хепатит, например - тях май трябва да си ги носим като тръгнем да раждаме. Всичко ми е в норма без фибриногена, който е завишен и малко ме притесни Worried Четох, че е нормално при бременни да е така, но по-скоро в третия триместър. Все пак и според двете докторки, при които ходя не е обезпокоително, така че ще им се доверя. Може би все пак ще се наложи да пия аспирин протект, на някоя от вас да са го предписали?

Kiskka, аз си работя от вкъщи така, че съм облагодетелствана, но съм споделяла и по-назад в темата, че на мен ми помага да не ми остава стомаха празен. Хапвам по малко на често и предимно въглехидрати. Знам, че не е най-полезното, но засега само това ме спасява. Макар, че като цяло гаденето започна все по-често да ми се разминава. Преди седмица-две се чувствах почти целодневно зле, но от няколко дена мога да си поема въздух. Единствено все още нямам много енергия и бързо се изморявам. Даже на моменти се чувствам гузно и се опитвам да се насиля да върша някакви неща. Rolling Eyes

# 431
Момичета,моето щастие е към края си май.. Днес бях със страхотни режещи болки в плодължение на час и половина,спешно ме прегледаха (лекарят ми се стори крайно объркан,но това няма да го коментирам) Пуснах ЧХГ - 15 350 за 7г.с и 2 дни-което не мога да преценя дали е нормално,в една таблица пише 70 000,в друга между 7 000 и 220 000,ако приемем 1вата за категорична резултатът е повече от зле.
Последният ми кръвен беше на 25.05 - 570 .

# 432
Този пък лекар като те прегледа не чу ли пулс, не успя ли да оразмери ембриончето и да каже на коя седмица отговаря? Въобще какво видя на ехографа? Ти кървене имаш ли? Потърси още едно мнение!

# 433
  • София
Аз намирам тези стойности за ЧХГ, според които твоето е в норма Kissing Smiling Eyes  Кураж! Sparkling Heart
3 седмици   5 – 50 MIU/мл
4 седмици   4-426
5 седмици   19-7,340
6 седмици   1,080-56,500
7 – 8 седмици   7,650-229,000
9 – 12 седмици    25,700-288,000
13-16 седмици   13,300-254,000
17-24 седмици   4,060-165,400
25-40 седмици   3,640-117,000

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 16:41 от ♥Mercurial♥๏̯͡๏)

# 434
Да, ЧХГ-то ти е ОК и аз сега търсих. Не се тревожи!

Общи условия

Активация на акаунт