Януарски Мами 2019

• 53 980
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте и от мен бъдещи мами! Heart Eyes Включвам се при вас малко късничко. В 9г.с и 1ден съм. Подут корем,гадене и понякога киселини ме мъчат и мен. Надявам се скоро това да отмине при всички ни. Следя се в Майчин Дом-Варна. Нека всички от нас гушнем януарски здрави бебоци! Heart
Здравей. При кого си в Майчин дом?

При Маргарит Друмев,а ти?

# 571
Здравейте и от мен бъдещи мами! Heart Eyes Включвам се при вас малко късничко. В 9г.с и 1ден съм. Подут корем,гадене и понякога киселини ме мъчат и мен. Надявам се скоро това да отмине при всички ни. Следя се в Майчин Дом-Варна. Нека всички от нас гушнем януарски здрави бебоци! Heart
Здравей. При кого си в Майчин дом?

При Маргарит Друмев,а ти?

Боян Георгиев

# 572
Добре дошла, dzveronika! Желая ти третия път да е на късмет и януари месец да гушкаш пухкав бебок!

За киселините, и на мен ми се появяват от време на време, предимно вечер. Вчера вечерта имах много неприятни киселини и ми беше и лошо. Реших, че ако повърна ще ми стане по-добре (по принцип много рядко повръщам). Доста се изплаших, защото се оказа, че почти нямам храна в стомаха, но за сметка на това повърнах жлъчка и дори малко кръв. Съжалявам за детайлите Rolling Eyes На някоя от вас случвало ли й се е? Надявам се да нямам някой по-сериозен пробем със стомаха, но гледам вече постоянно нещо да хапвам, за да не остава празен. Ей, писна ми от тия солети и препечени филии! Unamused
Мила с тези солети и препечени филии да не докараш някой запек.Тараторче поне си прави с тези филийки .
Да,повече течна храна,плодове и зеленчуци наистина помагат.Стига да не ти се гади от всичко това,но като цяло аз се убедих,че понякога при силно гадене и от две хапки може да ти мине. Според мен не се насилвай да повръщаш. Сигурна съм,че скоро ще отмине този период!

# 573
Днес разбрах относно гаденето-малко биричка.Не че ми се гади ,но питах дали може малко .И така разбрах ,че била препоръчителна при гадене и още куп неща.Така ,че може една чаша от време на време била даже полезна.

# 574
Аз пия биричка против гадене. Simple Smile
Огледа на бебето мина добре днес, всичко уж е наред с него. Аз имам обаче спастични съдове на матката. Изписаха ми аспирин протект. Бебче беше доста активно и в един момент щях да ревна от умиление. Аман значи от тези хормони. Пола още не е на 100 процента сигурен, така че не ми го каза докторката. Пуснах и БХС. Цената му е 80лв. Ще разбера резултатите чак на 03.07., но не се тревожа. Господ да ги пази!

# 575
Добро утро момичета и добре дошли на новите мами!
 Влизам в 12та седмица и киселините ми спряха, надявам се да не се появят повече Simple Smile. Основно не трябва да се приемат кофеин, прясно изстискани цитруси или домати на гладно. Пържените и мазни храни също не са препоръчителни. Бананите успокояват, повече зеленчуци, бобените храни, картофи. Освен това аз приемах смучещи таблетки предписани от гинеколога ми.
Гадене вече нямам, но се чувствам изморена, особено в края на работния ден сериозно ми падат батериите. Спя вече по 9 часа, но сутрин не ми се става Simple Smile
Успешен ден на всички!

# 576
Здравейте мами.Аз съм с термин на 28 Януари с  първо детенце.В края на 8 г.с седмица съм.Мен ме хванаха, почти всички възможни симптоми.Интересното при мен е , че сутрин се чувствам чудесно, но от следобяд започва всичко.Гадене, повръщане.Ставам всчка нощ за да пишкам и със зверски глад.От бивша месарка, не мога да погледна месо.От слабичките съм била винаги, но сега си качих 3 килца:satisfied:Желая на всички лека брменност и много здрави и пухкави бебчета:hearts:Two HeartsTwo HeartsTwo HeartsPeople BabyPeople BabyPeople BabyPeople Baby

# 577
Аз съм вече в 9г.с. Леко ми се подува корема след хранене иначе на кг. не съм наддала. Гадене съм имала 2-3 пъти само. Единствено леки болки и придърпвания от време на време. Днес си записах час за първия скрининг, на 11.07 ще съм при др. Виолета Стратиева. Дотогава ще мисля и за Пренатеста.

И аз ще на първи скрининг при д-р Стратиева - на 02.07. Само да те предупредя ,ако не си ходила там до сега -зареди се с мн търпение -часовете обикновено се движат с по 2-3 астрономически часа закъснение.....
Иначе е голям специалист -няма спор Wink

# 578
Ех, колко много нови мами! Честито на всички! Януари месец ще е истински плодотворен Smile

Иначе аз не съм се оставила съвсем само на солети, хапвам и кисело мляко, и варени картофи, и някой плод. Просто много ми омръзна вече това положение и искам да му видя края. Вече нямам търпение скоро всички да се прехвърлим в четвърти месец и вместо неприятни симптоми да обсъждаме ритничета, пола на бебчетата и други хубави вълнения. Между другото той в 13 или 14 седмица започва? Чувала съм и двата варианта, но предпочитам да вярвам на първия Wink Smile

Във вторник на прегледа за първи път и мъжа ми ще е с мен. Нямам търпение да видя как ще реагира като види бебчо да шава на ехографа. Мен всеки път ме разчувства, сигурна съм, че и той много ще се развълнува. Вашите мъже придружават ли ви на прегледите?

# 579
Аз съм вече в 9г.с. Леко ми се подува корема след хранене иначе на кг. не съм наддала. Гадене съм имала 2-3 пъти само. Единствено леки болки и придърпвания от време на време. Днес си записах час за първия скрининг, на 11.07 ще съм при др. Виолета Стратиева. Дотогава ще мисля и за Пренатеста.

И аз ще на първи скрининг при д-р Стратиева - на 02.07. Само да те предупредя ,ако не си ходила там до сега -зареди се с мн търпение -часовете обикновено се движат с по 2-3 астрономически часа закъснение.....
Иначе е голям специалист -няма спор Wink
Благодаря за инфото, ще чакам да споделиш впечатления на 2-ри 🙂

# 580
Ех, колко много нови мами! Честито на всички! Януари месец ще е истински плодотворен Smile

Иначе аз не съм се оставила съвсем само на солети, хапвам и кисело мляко, и варени картофи, и някой плод. Просто много ми омръзна вече това положение и искам да му видя края. Вече нямам търпение скоро всички да се прехвърлим в четвърти месец и вместо неприятни симптоми да обсъждаме ритничета, пола на бебчетата и други хубави вълнения. Между другото той в 13 или 14 седмица започва? Чувала съм и двата варианта, но предпочитам да вярвам на първия Wink Smile

Във вторник на прегледа за първи път и мъжа ми ще е с мен. Нямам търпение да видя как ще реагира като види бебчо да шава на ехографа. Мен всеки път ме разчувства, сигурна съм, че и той много ще се развълнува. Вашите мъже придружават ли ви на прегледите?
Добре дошли на новите мами,леко бременеене 🤰и сладурски бебоци януари!👶🤱

С началото на 14 г.с стартира 4 календарен месец,а с началото 13 г.с е 4 лунарен месец.Аз съм в 10 г.с и 6 дни,сутрин гаденето вече го няма,нямам киселини.Сутрин рано се будя,вечер късно заспивам нощем ставам N-та пъти да пишкам и през деня не мога да мина без сладка дрямка по обяд.Гушна си "мечо" синът ми който е на 6г и откараме по 2-3 часа сън.

# 581
Огледа на бебето мина добре днес, всичко уж е наред с него. Аз имам обаче спастични съдове на матката. Изписаха ми аспирин протект. Бебче беше доста активно и в един момент щях да ревна от умиление. Аман значи от тези хормони. Пола още не е на 100 процента сигурен, така че не ми го каза докторката. Пуснах и БХС. Цената му е 80лв. Ще разбера резултатите чак на 03.07., но не се тревожа. Господ да ги пази!
БХС е безплатен вече. Попълвате декларация и касата го поема. И аз се изненадах.

# 582
БХС е безплатен вече. Попълвате декларация и касата го поема. И аз се изненадах.
Аз бях писала, че консултациите ми са частни и за това споделих цената. Лекарката ми даде и касова бележка.
Хубаво е, че здравната каса го поема вече.
Мамите от София, препоръчайте ми лекар, на който мога да разчитам. Ще прекарвам доста време там и е хубаво да се застраховам за всеки случай.

# 583
За консултация-Арабаджикова Надежда.Михова също ,Чачева и трите са в Надежда .

# 584
Чачева и Михова са мегадобри (ех, какъв епитет) - те са двете лекарки, които направиха вътреутробна операция. Детенцето е вече над 1 годинка, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт