Януарски Мами 2019

• 53 985
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм в 11 г.с нито съм повръщала ,нито ми е било лошо до ден днешен.Гърди ме боляха само в началото и вече не ме болят не помня от кога.Единствено по тях има страшно много вени и леко само зърната са ми чувствителни.Абе ако имах нередовен цикъл сигурно шях да разбера ,че съм бременна чак когато се разшава вътре.То бива бива ама като моето хахаха.

# 526
И имам няколко предложения за име на следващата ни темичка ако имате интерес да ви ги споделя?

Чакаме с интерес Wink

# 527
Здравейте! Аз съм в 9г.с.+6д. вече почти не ми се гади рядко сутрин и вечер,гърдите спряха да ме болят ,имам проблем с ходенето по голяма нужда и пишкам мн често ,уморявам се мн бързо и постоянно ми се спи особено когато съм на работа!

# 528
След първи трепети и две черти,вече почва да личи,че Януарче прекрасно ще се роди!

Трепети вълнения и две черти,чичо доктор потвърди,че Янурче тук ще се роди!

Това е за доста по напред,но да го споделя преди да го забравя...

Коледа чука на вратата а за нас Януари предстои,приготвил ни е той вързопчета безброй!

# 529
Аз съм в 11 г.с нито съм повръщала ,нито ми е било лошо до ден днешен.Гърди ме боляха само в началото и вече не ме болят не помня от кога.Единствено по тях има страшно много вени и леко само зърната са ми чувствителни.Абе ако имах нередовен цикъл сигурно шях да разбера ,че съм бременна чак когато се разшава вътре.То бива бива ама като моето хахаха.
Шанелче,бях така с каката 7 дни след цикъл се сетих,че трябвало да ми дойде.😂С момченцето пък чаках с нетърпение деня на цикълът да направя тест и знаех,че ще е положителен.Усещане някакво незнам необяснимо.Което пък сега за третото въобще не проработи😂😂първите три месеца в опити си казвах е станало е няма грам съмнение.🤪🤪
Ама нъцки,нямаше бебок.Април месец незнам защо го бях отписала,а правих тестове за ову до положителен,хванахме я така да се каже.Но някак си реших,че не е станало и не обръщах изобщо внимание на нищо.И още не успявам да разбера какво ме накара да направя на 3 май тест  за бременност 2 дни преди датата на цикъл!Не вярвах,че виждам две черти мислех,че теста е фалшив и правих още един същата вечер и три следващата сутрин,категорично положителни.Не си го обяснявам защо сега така се чудех,дали виждам правилно чертичките докато с момченцето едва се виждаше а аз нямах грам съмнение.Правилно хората казват една с една бременност не е еднаква.

А и един случай имам позната която,първото си дете го е износила с големи трудности и роден недоносен.Младежа е право и здраво момче сега,студент по архитектура,но на нея и казват,че друго дете няма да има махат и единият яйчник,другият има и той проблем,цял живот е на лекарства.До преди 9-10г някъде тогава е на 45г ,спира лекарствата като смята,че няма начин да се забременее.И тук се намесва съдбата,пълнее усеща дискомфорт,но по никакъв начин не смята,че е бременост докато не отива на преглед и се установява такава в 5 месец с момиченце.Износва е съвсем нормално,ражда е нормално и доста по едра от брат си той се ражда килограм и нещо а тя 2.500,казва че в сравниние с баткото тя е била дунда.Радвам се когато,има такива случаи детенце е щастие което няма описание😍😍😍

# 530
Аз съм в 9 г.с.
С първата бременност се чувствах прекрасно, повръщах през няколко дни по веднъж, но не ми беше лошо, само много ми се спеше.
С втората бременност повръщах всеки ден до края на 3 месец и пак много ми се спеше
А сега, трета бременност, се чувствам ужасно- повръщане, болки в гърдите, не само ми се спи, а ми е лошо, страшно отпаднала съм. Сутрин съм кукуряк, но дойде ли следобяда.... Но знам, че всички неразположения ще минат до края на 3-ти месец и след това ще връхлети енергията /е, до към 8-ми месец, ама пак е нещо/.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 531
10г.с. съм вече,след 3 дни на преглед да видим как се движи малкия човек Simple Smile Гаденето ме влудява,един ден го има,два дни почти съм наред и после пак се почва,установих,че сладкото още повече ми предизвиква позиви за повръщане,а така да обичам да хапвам Sad Баткото лепна някакъв вирус,температура,обрив,повръщане,цяласедмица бяхме по доктори и болници,в крайна сметка май отшумява вече,ама с тоя обрив направо се вкарах във филм...С предната бременност нямах никакви индикации,че съм бременна,чак към 9 месец започнаха едни киселини,няма гадене,няма болежки.Лека бременност на всички

# 532
Аз съм в 10гс.
Гърдите са ми големи, а преди почти нямах😀 Сега все едно Енчев ми ги е правил. Уникални са😀 Болят ме доста, от самото начало. Многоо често ходя по малка нужда. През нощта също ставам по няколко пъти. Имам коремче. Имам чувството , че качвам кг всяка секунда,а не прекалявам с храната. До сега съм 4кг отгоре.... 2-3 от тях примерно ги дължа на спирането на цигарите,ама не ми се мисли до 9 месец Sad по принцип съм с ниско кръвно-90/60 и се чувствам добре. Обаче с тея жеги 80/50 и ми се лежи. Изморявам се бързо. На обяд ми се спи.
Нооо като цяло забравям, че съм бременна. Не ми е лошо, не повръщам. Просто съм станала още по-чувствителна. Много неща ме дразнят. Мога да се разплача от нищото, не че преди ме бях такава, ама сегааа.... май е това от мен😀

# 533
Здравейте Blush
Аз съм 9 г. с. и 3 дни. От началото до сега не съм имала никакви лоши симптоми (пу-пу). С първата и втората бременност имах ужасно гадене до 12 г. с., изключителна умора, заспивах права. Сега, дали защото нямам време да се замисля, че ми е лошо или просто природата е благосклонна с мен, не знам, но съм доволна, защото с две деца, от които едното на 8 месеца, не мога ни да седна, ни да легна Sweat Smile
Да споделя набързо за тези, които имат проблем с ходенето до тоалетна. С първата бременност имах страшни проблеми със стомаха, ходех веднъж на 5 дни до тоалетна. Дори след раждането проблема се задълбочи и направих ужасен колит. Така открих лененото семе и станахме първи приятели Smile С втората бременност бях по-редовна и от мъжа ми Smile Важно е да се консумира смляно, аз нямам време за смилане и купувам готово смляно. Просто сутрин поръсвам върху овесените ядки и така ги хапвам. Може да се добавя навсякъде, важно е само да не преминава през топлинна обработка. Също изключих прясното мляко, защото се оказа, че допълнително ме подува и затруднява изхождането. Ами това е, дано помогне на някоя от вас Blush

# 534
MamaJay, аз също се интересувах от лененото семе по този повод, но прочетох на няколко места, че не е препоръчително за бременни и кърмачки. Съдържа фитоестрогени, които могат да окажат влияние върху развитието на репродуктивната система на ембриона, особено в ранната бременност. По принцип съдържа и куп полезни неща и в малки дози предполагам не е страшно, но не знам за редовната употреба...

# 535
Здравейте и от мен.  В 11 г.с съм. Първата ми бременност беше много лека. Тази е различно. Зацапвания, гадене, втрисане... гаденето ми не е сутрин, а вечер. Особено е, хем ми се хапва, хем ми се гади. Но, гладът надделява. И съм + 4 кг.вече. Движа се много, но трябва да забавя малко...днес имах леко зацапване. Лека бременност и здрави бебоци Simple Smile

# 536
Dara, аз го приемам от около 4 години, приемах го и през втората бременност, а и докато кърмех. Вярно е, че го приемам в много малки количества, дали се събира една супена лъжица за 10 дни. То и за малки деца не се препоръчва, но големия ми син имаше някакъв страх от ходене до тоалетна до 3 годишна възраст. Стискаше се нарочно и правеше постоянно запек. Почнах да му давам в много малки дози и така се оправи. За мен това е по-добрия вариант, отколкото прием на лекарства или прилагане на други разхлабващи средства. Но в крайна сметка всеки сам преценя, вече има толкова много информация и всеки може сам да реши, а и да се допита до специалист Blush

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 18:25 от MamaJay

# 537
Здравейте и от мен Blush
Разбрах преди двайсетина дни, случайна и непланирана втора бременност.
Имам момченце на 7, също тъй случайно -  с нередовен цикъл съм. Преди 2 години бях диагностицирана с ендометриоза  след операция на киста. Последва хормонално лечение и 6 месеца предизвикана менопауза. Възстанови се цикъла след нея, но пак  много нередовен, между 35 и 45 дни, започнах и функционални кисти да правя. Не съм първа младост,  донор на яйцеклетки съм и като цяло изчерапан яйчников резерв не е нещо, което изключвам.
През май, на 20ти ден от закъснението направих два теста  през 3 дни, и двата отрицателни,  имах симптоми като при  идващ цикъл. С лекаря ми  тъкмо оформихме стратегия -  тест на хормони, ендокринолог, та докато си говорим  и уж да провери дали няма функционален проблем -  чухме сърчице, в 8-ма седмица.
Няма какво да се кривя, шокирани бяхме, изкарах няколко дни в депресия и още  не казвам на никой - докато не видим, че всичко му е наред. 
Както и миналия път, леко минава, с  дребни неразположения  - гадене, киселини, емоципнално съм по-нестабилна и ми се спи повече. С яденето нямам грижи ям си каквото си искам, нито с килограмите , не съм качила нищо, само малко корем имам вече.
 Оглеждам се за ранната фетална - някой с пресни впечатления от Св. Петка и по-специално д-р Мария Янкова?

# 538
Това с ходенето до тоалетна ми е проблем от както забременях, имам чувството че имам колит досега не съм имала и незнам какво е но по симптомите, които чета в интернет ще е това. Много ми боли ниско долу като ходя до тоалетната. И пре ден или няколко деня ходя, преди всяка сутрин си ходих. Даже преди 3 седмици стигнах до бърза помощ от болки, тъкмо видях 2те чертички и на следващия ден адски болки 2 часа нон стоп имах чувството че раждам Sad

# 539
  • София
Първата ми бременост беше песен ,никакви симптоми ,сега съм в 8гс ,около закъснението почнаха всички гадостти,гадене целодневно ,сутрин и вечер повръщане ,ниско кръвно ,страшна умора ,често пишкане по нощите ,гърдите са ми на камък ,умирам от глад ,като доближа ядене до устата ми се обръща корема и се отказвам ,в редките случай когато съм по добре се тъпча като за последно ,мразя света ,не ми се кантактува с никой ,с мъжа ми най вече 😂абе никак не е добре положението ,дано скоро премине .

Общи условия

Активация на акаунт