Януарски Мами 2019

• 53 990
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от мен, бременна съм в 9с6д. Това ми е втора бременност след инвитро, от първата имам момченце на 2г и 8м. Миналия път много повръщах  и се наложи да лежа в болница, но сега се опитвам да не стигам до там, въпреки че все още си ми е много лошо особено вечер. На  фетална съм при доктор Чачева, много я харесвам и с първото при нея ходех. Термина ми е около 18-20 януари, но гинеколожката ми  ме води на 15, за да ми стигнат болничните.
Успех на всички и много бебчета на финал!

# 586
Кога си на фетална при нея .Аз имам час за 28 .Интересното е ,че след инвитро термина ми трябва да е 6.01 .Така е изчислен в София.А тук в Бургас смятат ПРМ и го водят 11.01 ,което не е така..Вчера и обяснявам на сестрата ,че след инвитро се връщат 14 дни от пункцията ,тя пак си знае нейното.

# 587
Аз съм на 5 юли. И миналия път термин ми изчислиха според цикъла и сега също, защото нали уж първа седмица започвала с отделянето на яйцеклетката, а не от оплождането.

# 588
Е ама по тази логика аз ще го нося 1 седмица повече .Д-р Стаменов каза връщаш 14 дена от пункцията ,защото докторите смятат цикъла винаги като 28 дни и това не е редно .

# 589
И аз съм от Бургас, не съм се записала още на ЖК. Второто си дете родих в Девата, клоня към Ирмов без да го познавам само по отзиви от форума, трето секцио ще ми е и търся добър оператор.

# 590
  • София
Докторите, които на се занимават с ин витро като че ли имат склонност напълно да пренебрегват изчисленията на термин спрямо процедурата, знаят си само ПРМ и това е. А може да има разлика до 3 седмици с реалния термин, което при едно секцио примерно си е доста.

Ето един калкулатор за термин, има и за ин витро, може да е полезен.

http://www.yourduedate.com/

# 591
Аз се записах при Кироваков .Нямах време да мисля понеже болничния ми свършваше.Всички ми казват ако ще раждам в Бургас да е в Окръжна.Най-добре подготвени били недай си Боже ако се наложи нещо-кръвен център ,неонатология,апаратура.Все пак е Окръжна болница.Аз също искам секцио и всеки ми казва няколко имена-Минчев в Бургасмед ,Иванов Окръжна.Имам ужасно грозни впечатления от изказвания на Ирмов от сорта ,че имам ПКЯ и още простотии ,за които ми се смяха в София.А не ми харесва мазното му отношение.Виж д-р Йорданив е много добър идва от Сливенската болница ,която е на много високо ниво.Та още незнам и се чудя. Ангел Недялков също е много добър в Бургасмед.

# 592
По калкулатора за ин витро ми излиза 16 януари, така че не ми е кой знае каква разлика в дните.

# 593
Аз се записах при Кироваков .Нямах време да мисля понеже болничния ми свършваше.Всички ми казват ако ще раждам в Бургас да е в Окръжна.Най-добре подготвени били недай си Боже ако се наложи нещо-кръвен център ,неонатология,апаратура.Все пак е Окръжна болница.Аз също искам секцио и всеки ми казва няколко имена-Минчев в Бургасмед ,Иванов Окръжна.Имам ужасно грозни впечатления от изказвания на Ирмов от сорта ,че имам ПКЯ и още простотии ,за които ми се смяха в София.А не ми харесва мазното му отношение.Виж д-р Йорданив е много добър идва от Сливенската болница ,която е на много високо ниво.Та още незнам и се чудя. Ангел Недялков също е много добър в Бургасмед.
Първа бременност ли ти е. Знам, че е още много далече януари, но от сега мисля къде ще раждам. Първото родих в Девата нормално, бях доволна но предвид вече нивото там се чудя в Бургас къде и при кой. И искам секцио, защото имам лоши спомени от раждането и след това, дребна съм 1,60 и тежах 62 кг с дете 3800 кг много трудно ми беше Sad

# 594
Да, бургаските мами освен всичко друго имаме проблем и с раждането- къде, при кого? Първото родих във Варна, Майчин дом при Боян Георгиев, доволна от него, недоволна от политиката на болницата. Второто в Девата, Драгнева, нямах проблем. Сега незнам наистина, ще си направя всички прегледи в София, но с раждане по Коледа в Бургас трябва да е, в Окръжна бих избрала Лазарова, но не смея там заради отношението към родилките. По- скоро отново в Девата разбрах, че Татарова с уговорка изражда там и била добра.

# 595
Снаха ми раждаше в Бургасмед.Мъчеха я 1 седмица .И тя е дребничка ,а племенницата ми се роди 5 кг .Накрая чак когато падаха тоновете се обърнаха и казаха-Защо се мъчите ,парички ли нямате за секцио? .Направо щях да ги удуша.Все пак те не искаше секцио ,но по медицински причини ,не мисля че трябваше да я изнудват така и за пари.Така ,че съм много объркана относно раждането-къде ?Ето го голямото бебе Simple Smile

# 596
  • Sofia
Първа бременност ли ти е. Знам, че е още много далече януари, но от сега мисля къде ще раждам. Първото родих в Девата нормално, бях доволна но предвид вече нивото там се чудя в Бургас къде и при кой. И искам секцио, защото имам лоши спомени от раждането и след това, дребна съм 1,60 и тежах 62 кг с дете 3800 кг много трудно ми беше Sad

Това, че първото раждане е било трудно, не означава, че и второто ще е така. Нищо не пречи да започне едно нормално раждане и после да се вземе решение за секцио. Раждала съм и по-двата начина - повярвай, че възстановяването от секцио не е за подценяване като болка. Ползите за бебето няма да ги изброявам..

# 597
  • бургас
Здравейте, да се включа и аз по темата за раждане в Бургас. За мен Бургасмед изобщо не е вариант. Двоумя се между Дева Мария и МБАЛ  Бургас. Засега везните клонят към МБАЛ, но има време да го мисля. На ЖК съм при Ирмов така че може и да избера Девата, обаче знам,че ако има проблем бебетата ги карат в МБАЛ... С интерес следя всички мнения на вече раждали жени и до ноември трябва да реша.

# 598
Преди 1 месец бях на преглед в Девата и останах с много лошо впечатление. Въпреки, че първото родих там, не мисля за второ че ще е добър избор. Бях направила тест с 2 чертички, на следващия ден имах адски болки долу ниско около 2часа не можех да помръдна и след като ми отпусна малко ходих на преглед да не би нещо да се случило с бебето. Гледаха ме на вагинален, на ехограф и доктора се чудеше къде е плодния сак- даже питаше стажантката. После хайде на стола да ме гледат и отдолу, така ме заболя и се по дръпнах на горе и доктора най нахално ми каза че нямал да ме гони на този стол и познайте на края нищо не каза, от какво ме е боляло Sad

# 599
Колко сме тук от Бургас.Ако желаете можем да излезем някой хладен следобед или когато сте свободни .Така можем да обсъдим всичко ,което ни вълнува ,а и ще се запознаем.Ще ми бъде много приятно.

Общи условия

Активация на акаунт