В момента чета... 58

• 87 622
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Wonderland
И аз бях в някаква книжна дупка...отново. Цял месец нищо не съм прочела. Последната книга, която прочетох беше в края на април - "Последната любов на баба Дуня" Опитвах се да изляза от дупката, започвах най-различни книги от най-различни жанрове, но не стана.

Сега след дъъългата книжна почивка започвам "Гоблин" на Джош Малерман . С голямо (почти детско Joy ) нетърпение я чаках. Хвърлям се в нея с големи очаквания.

# 151
  • София
Прочетох "Никога не ме оставяй" на Кадзуо Ишигуро. Книгата ми хареса, но първата половина не ми беше толкова интересна и това ме накара да я оценя по-ниско от брилянтния роман "Остатъкът от деня".
Да не отварям дума, че през цялото време волно или не сравнявах "Никога не ме оставяй" и с романите на Джоан Харис "Различен клас" и "Джентълмени и играчи".

# 152
  • Mediterraneo
Прочетох Крадецът на книги. Брутално красива книга! Разтърсваща, но някак нежно докосваща те. Необяснимо е чувството- в началото исках просто да я оставя след първите десетина страници; после така ме придърпа, че ми взе ума. В същото време носи вкуса на нещо познато.
Вила с басейн подхванах.

# 153
Тъкмо завърших "Оставих те да си отидеш", но някак незавършен ми се стори, прекалено отворен край. Има ли някакво продължение?

Скрит текст:
Определено уникална книга. Толкова скучна ми беше в началото и само за миг се обърнаха нещата. Сграбчи ме и я изчетох на един дъх.

# 154
Тъкмо завърших "Оставих те да си отидеш", но някак незавършен ми се стори, прекалено отворен край. Има ли някакво продължение?

Скрит текст:
Определено уникална книга. Толкова скучна ми беше в началото и само за миг се обърнаха нещата. Сграбчи ме и я изчетох на един дъх.

Изглежда, че няма продължение. Но пък щом разказа е от първо лице, значи , че не всичко е загубено.Smile
Следващата й книга е " Виждам те".

# 155
Прочетох Крадецът на книги.
Ще я потърся тази книга.

# 156
  • Пловдив
Тарталета, бях сигурна, че ще ти хареса Крадецът на книги. Изключително въздействаща, иска ти се да не я оставяш, докато не я дочетеш и се радвам, че не я зарязах в началото.

Започнах Джентълмени и играчи. За разлика от другите книги на Джоан Харис, тази много ми харесва и като сюжет, и като стил на писане.

# 157
Препрочитам си "Реликвите на смъртните" в момента съм до книга номер 4   "Град на паднали ангели"

# 158
  • София
Интересно ми стана, Вени, защо си направила сравнение между "Никога не ме оставяй" на Ишигуро с "Джентълнени и играчи" на Харис?  Лично аз не откривам общо нито в стила, нито във фабулата, нито дори в жанра.

Прочетох "Хората, които не го заслужаваха" на Юрт и Русенфелт, много ми хареса цялата поредица. Много важни теми поставя книгата освен, че е написана с безупречен стил, динамика и скандинавска странност.

След това прочетох и "Затворникът на рая" на Сафон, не ми хареса никак. Дадох 2 звезди, защото по принцип не е съвсем безидейна книгата, но ако това ми беше първа среща с автора, нямаше да посегна към друга негова книга... Ще поизчакам сега преди последната книга от тетралогията.

Започнах "На юг от разума" на Изабела Шопова, първа среща с авторката, много ми харесва на тоя етап!

Успоредно на хартия се гмурнах в дълбоките дебри на психо-рацио-емоционалното с "Госпожа Далауей" на Вирджиния Улф. Страхотно ми харесва как пише.

# 159
Успоредно на хартия се гмурнах в дълбоките дебри на психо-рацио-емоционалното с "Госпожа Далауей" на Вирджиния Улф. Страхотно ми харесва как пише.

Усещах всичките липсващи стълби надолу. И цялата й депресия. Може би трябва да я прочета отново някой ден Simple Smile)
В момента чета „Облакът атлас“, но не съм стигнала до нулевата част от историята, за да се завърти наобратно и да добия представа.

# 160
  • София
Интересно ми стана, Вени, защо си направила сравнение между "Никога не ме оставяй" на Ишигуро с "Джентълнени и играчи" на Харис?  Лично аз не откривам общо нито в стила, нито във фабулата, нито дори в жанра.
Пете, в стила със сигурност няма, просто историята и в двата романа донякъде е свързана с живота в пансион/училище и мисля, че това ме накара да направя някаква аналогия.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 16:19 от Вени***

# 161
Последно четох "Баба праща поздрави и се извинява" на Бакман. Ами, не че е лоша книгата, но много трудно ми вървеше четенето и сигурно цял месец я подмятах. Много е различен стилът на автора. Интересен е, но с тези сравнения ме затрудняваше. Joy Не знам как се прежалих след" Уве", но скоро няма да подхващам негова книга.

После преминах на Никълъс Спаркс "Писмо в бутилка". Много ми хареса, прочетох я бързо, предвид това, че нямам много време за четене, заради дребния. Но през цялото време не ме напусна чувството на предателство от страна на главния герой към съпругата му. Не знам защо. Знам, че той нямаше как да я върне и трябваше да продължи живота си без нея, но ми се виждаше много несправедливо. Много тъжна ми беше книгата.
Оставам на Спаркс и започвам "С дъх на канела". Не съм гледала филма, но очакванията към книгата са ми големи. Дано да се оправдаят.

# 162
  • Belgium
След настроението ми за ударни, неангажиращи кримки и чудесно вписалия се в него "Сподавен писък", отново се върнах на вълна сериозни автори.

Чета си разкази на Хулио Кортасар, които ми връчи много настоятелно мой приятел с много изящен вкус за литература. Първа среща ми е с автора, но напълно разбирам защо го нареждат до големи латиноамерикански разказвачи като Маркес.

Снощи почнах и най-новата книга на Салман Рушди The Golden House (все още не е издадена на български), която разказва за Америка на Тръмп. Изключително необичайна съвременна тематика за Рушди, много съм любопитна как се е справил. Дори има леки разсъждения на тема супергерои, които ми напомнят на любимия Майкъл Шейбон Purple Heart

Ако имах и малко повече време за четене....

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 16:26 от Лу

# 163
  • Mostly in my mind
Започнах "Хала".

# 164
  • София
В момента съм на лятна  и ваканционна вълна и си търся книги  с такова настроение.Довършвам " Вила в Сицилия" и се оглеждам за  следващата книга.
Някой чел ли е " Изгубените момичета" и дали  може да сподели мнение? Не откривам нищо с търсачката

Общи условия

Активация на акаунт