В момента чета... 58

• 87 660
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Прочетох "Спящите красавици" 4.5*
Лично аз не усетих влиянието на сина. За мен това беше типичен роман на Стивън Кинг. Много герои, разгърнати в дълбочина, нито добри, нито зли, а реални пълнокръвни персонажи, които можеш да усетиш и да разбереш. Интересна история, която ту се влачи лениво, ту забързва като през водовъртежи. Този път съм и съвсем Ок с края, беше логичен и добре изграден. Финалните щрихи са нещо, което не ми допада в някои от романите на Краля.
Като цяло достави ми удоволствие да я чета. Обичам Кинг!

# 226
Започнах "Артемида" на Анди Уеър. Стремя се да не съм с голямата кошница.Дотук ми харесва много, да видим нататък как ще е.

# 227
Нямам много време за четене, а и страшно много ми се запъна 22.11. на Кинг. В началото беше много интересна и увличаше бързо, но сега, в средата почна да не ми се чете така както преди.... Някой, който я е чел може ли да каже мнение при него дали е било така....
Аз не я харесах особено, на моменти направо ми беше скучна. Ако авторът не беше Кинг, вероятно щях да я зарежа.

# 228
  • Пловдив
И на мен не ми допадна и я оставих Simple Smile

В момента чета Лабиринтът на духовете. Направо съм за завиждане. Няма как да се отрече голямото майсторство на Сафон. От цялата поредица тази и Сянката на вятъра най-много ме впечатлиха. Чак на моменти се пренасям в Барселона в средата на ХХ век.

# 229
  • София
На мен пък много ми хареса 11/22/1963, доста отдавна съм я чела, но имам само добри спомени.
А Лабиринтът на духовете на Сафон е уникална книга. Дано някой ден успея да отида до Барселона. Yellow Heart
Сега чета Спящите красавици. Като върла фенка на Кинг (баща) да кажа, че си се усеща влянието на сина му, или поне аз го усещам.

# 230
  • Belgium
Започнах "Артемида" на Анди Уеър. Стремя се да не съм с голямата кошница.Дотук ми харесва много, да видим нататък как ще е.

По--слаба е от "Марсианецът". На моменти главната героиня доста ме дразнеше с малоумието си Simple Smile Да не говорим, ч Уеър не може да пише добре от женска гледна точка.

"Спящите красавици" и "Лабиринтът на духовете" ги имам от сума ти време и все не се наканвам да ги почна. Даже тази на Кинг не знам дали ще я чета изобщо.

# 231
Дидка-бандитка, като свършиш книгата, може ли да споменеш кои моменти според теб са повлияни от Кинг син. Аз доста се вторачвах в опит да разгранича два подхода, но не успях.
Всъщност, дори и извън конкретната книга, винаги ми е било интересно как двама души успяват да напишат заедно едно произведение. Доста интересни книги съм прочела написани от различни тандеми, което не променя факта, че аз лично не успявам да проумея как успяват да го направят.

# 232
  • София
Нямам точни моменти. Просто усещането не ми е изцяло Кинг-овско. Понеже съм изчела почти всичко на татко Стиви, тази книга ми се струва леко по-различна от обичайно.

# 233

По--слаба е от "Марсианецът". На моменти главната героиня доста ме дразнеше с малоумието си Simple Smile Да не говорим, ч Уеър не може да пише добре от женска гледна точка.

Очаквах нещо подобно и затова кошницата ми е колкото напръстник. Joy

# 234
  • Belgium

Ахахахахах, правилен подход, може и да ти допадне в такъв случай Grinning

# 235
  • София
Стон и аз като теб не усетих синът.... може би нещо да е имал в цялостната идея за книгата....

Дидка-бандитка - не мисля, че е до фенство, аз също съм изчела почти всичко на Кинг, ужасно ми е любим, Стон мисля също е доста напред с творчеството му...
Просто явно въпрос на усещания Simple Smile

Cioccolata - почти не чета последните седмици, за това и нищо не съм писала за Всичко, което не помня, реално още си я чета, до 195 страница съм. Вината никак не е в книгата, просто така ми се стича времето, че повече от 10 страници трудно минавам накуп. Но книгата наистина много ми допада, надявам се финалът да не ме разочарова с нещо. Имах малки затруднения в началото докато свикна с ритъмът на представяне на историята Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 17:55 от Angel_Dust

# 236
  • София
И аз да се включа за Кинг и Оуен - "Спящите красавици" са ми определено повече кингови Simple Smile Много ми допадна книгата, изчетох си я с кеф, въпреки аналогиите с други негови романи. Според мен също е въпрос на усещания Simple Smile

Хах, готин лаф Yum. Наистина, книгата не е като "Марсианецът", но бива за забавление в летните дни.

# 237
След нея смятам да започна "Даяна, нейната истинска история" (вече е налична в Мейлбукс, за който се интересува).
Ако ме прочетете, че съм започнала нещо друго да чета, да ме порицаете Blush

# 238
Прочетох "Синдромът на куклата" на Дина Рубина. Очаквах да е добра и да ми хареса, но книгата се оказа шедьовър, който направо взриви сетивата ми. Прекрасно написана история. Жалко, че не ми стигат думите, за да я опиша подобаващо. Много силна книга, с множество пътеки и пътечки из повествованието, по които може да тръгне мисълта на читателя. Невероятна.

Сега съм с "Афиши в огледалото" на Радостина А. Ангелова. Историята не ми е особено интересна, но е написана със стил и е приятна за четене.

# 239
"Малко слънце в студената вода", Франсоаз Саган; на мен ми е лека, но обичам Саган - така свободно се лее и живо...

Общи условия

Активация на акаунт