В момента чета... 58

• 87 392
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София /Абсурдистан
Прочетох последно "Огледай се в празната чиния" на проф.Захарина Савова.

# 481
Аз снощи завърших Късметът на начинаещия на К. Клейборн - леко и неангажиращо четиво , което е идеално за убиване на време и се чете доста бързо. И тъй като съм на отпускарска вълна реших да продължа с Тайният портал на Ева Фьолер Книгата е част от трилогия за пътуване на времето ,а първите две книги доста ми харесаха.
Видях ,че сте коментирали Преди да заспя - четох я още ,когато излезе и страшно много ми хареса ,помня че ме държа в напрежение до самия край.

# 482
Стигнах и до трите ябълки Simple Smile

# 483
Стигнах и до трите ябълки

Хубава е. В мен озари познати чувства.

# 484
Довърших "The Nix" на Нейтън Хил и това се очертава да е една от номинациите ми за книга на 2018 година. Учудващо геймърската част на романа не ме отегчи до смърт, все пак никога не съм била истински геймър, нито има нещо нърдско в душата ми. Политиката и протестите също не ми доскучаха, дори напротив. Може би образът на Фей ме докосна най-много. На моменти книгата си беше ала Франзен style или поне така го усещах. Шестото ми чувство не ме подведе за нея, явно трябва да му се доверявам по-често.
В момента чета "Аутсайдерът" на Маркъс Зюсак. Минаха 3 години от първата ми среща с него, когато прочетох "Крадецът на книги" и крайно време беше да му дам втори шанс. Засега върви добре, книгата се чете бързичко и нищо чудно да я свърша още утре при все, че съм захванала още 50 000 други едновременно Laughing

# 485

Силна книга.
Когато някой мисли, че живота му е гаден, може да я прочете.
Погледнато от този ъгъл , ежедневните ни несгоди са си направо щастие в сравнение с темата на книгата.

От доста време бутам " Бабо, разкажи ми приказка" , но не става. С тези клишета и това обобщение в края на всяка приказка , много ми се разводняват нещата.

# 486
  • Ямбол
Аз започнах "Графиня дьо Монсоро". Решила съм да прочета освен тази поредица и други книги на Дюма.

# 487
  • Belgium

От доста време бутам " Бабо, разкажи ми приказка" , но не става. С тези клишета и това обобщение в края на всяка приказка , много ми се разводняват нещата.

Доста слаба книга определено. И мен ме подразни с клишетата си и опита да набута в съзнанието на читателите всичко смелено до степен на блудкава каша.

# 488
  • Mostly in my mind
Завърших и аз днес "Хала". Много ми хареса. Толкова теми засяга авторът. Образът на Фей ми беше интересен. Може би защото и аз съм минала през това, но май като цяло в днешно време е доста често срещано при много хора. През 1968 г. Не знам за САЩ, но в България едва ли са го наричали така.
Продължавам с "Отворени рани", Джилиан Флин.

# 489
Прочетох Снаха на Г. Караславов. Удивена останах от начина по-който описва героите. Страдах със Севда, възмущавах се на Юрталан.... Обичам българските книги. ❤Отчитам като пропуск, че до този момент не я бях прочела. Сега започвам Стопанката на Господ.

# 490
"Снаха" е една от любимите ми български книги. Чела съм я като малка, но си спомням колко ме впечатли тогава и май тряба да я повторя. Heart

Сега чета "Един ден, един живот" на Спаркс. В началото съм, но ми харесва засега.

# 491
  • Най-красивата страна
Прочетох ,,Мъртво море,, на Жоржи Амаду.
Сега чета ,,Хубиаба,, на същия автор.
Много ми харесва.

# 492
Доволна съм,Грехът на Лилит на Радко Пенев я чета с прилично темпо.Напоследък имам някаква муза за четене.А Портата на греха на Ойя Байдар за момента четенето й пак се отлага.Ще си наложа да я чета по-сериозно,като приключа настоящата.Гледам да не бързам.
Купих си три нови книги обаче,въпреки че си бях наложила да не купувам нищо,докато не прочета тези,които имам.Трите бяха поредица,продаваха се в пакет,на нелоша цена,а и резюметата и откъсите ме заинтригуваха.Става дума за една от новите авторки в последните години,Анна Кабанова,и книгата й е научна фантастика-Първите две части са Земната лястовичка,а третата Перлата на Елирия.Понеже от известно време си купувам книги фантастика и фентъзи на български автори,сагата звучеше твърде интригуващо,за да пропусна.Аз самата също се занимавам с писане и един вид,като купувам книги на български автори,подкрепям развитието на жанра.
Още една книга,която купих преди доста време и започнах, но за момента оставих-Призраци в моята глава,хорър книжка, на Пол Трембли. Горе-долу съм до половината,и резюмето обещава егати смразяващият хорър,дето и дедо ви Стивън Кинг уплашил,пък той не се плашел лесно. Ами,не мога да кажа,че чак и мен ме смрази.Първата половина не ме впечатли,да бъда честна.Надявам се да ми дойде живеца,като дочета и останалата част,и да не излезе пълно разочарование.Няма как,не всички харесваме същите неща,въпреки възторжените ревюта.
И друга започната книга преди месеци,е Чернобилски дневници,на Светлана Алексиевич.Горе-долу става,но съм прочела съвсем малко, още не мога да кажа нищо окончателно.
А книга,която от купуването й почти не съм започвала,е Преобразена на Десислава Дюлгерян,пак във фантастичния жанр. Може би и на нея ще й дойде реда някой ден,след като приключа с гореспоменатите.Така и така съм я купила,а и сюжетът също ме заинтригува.

# 493
  • София, България
Прочетох "И аз съм Рейчъл" на Кас Хънтър. Интересна книга, изгълтах я за 3 дни, при положение, че нямах много време. Научих някои неща от нея, държеше интереса ми през цялото време.
Сега започнах "Съпругата помежду ни" в електронен вариант, а на хартия довечера започвам "Писмо до сестра ми".

Направила съм си нещо като предизвикателство за м. Август и книгите, които искам да прочета, а те са много и все интересни (съдейки от резюметата) и с добри ревюта и оценки Simple Smile

# 494
Като заговорихте за "Преди да заспя" се сетих, че съм гледала филма. Спомням си как започваше и че историята беше доста заплетена. За мой късмет не помня финала и мога спокойно да прочета книгата. Така или иначе се озъртах за някой трилър.

Общи условия

Активация на акаунт