В момента чета... 58

• 87 386
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз тъкмо започнах втората Simple Smile
Аз пък отдавна ги прочетох и сега чакам петата, ама вече почти нищо не помня от първите 4. Simple Smile
Аз съм на третата. Харесва ми доста поредицата, макар фаворитът ми до момента сред скандинавските трилъри да остава Несбьо с Хари Хуле Relaxed . Образът на Себастиан Бергман търпи развитие от първата книга до сега, но все така не спира да ме дразни. А и авторът добавя нови щрихи, които поне в някаква степен обясняват поведението му. Надявам се до края на поредицата (не се знае коя книга ще е последна) да се изясни напълно.

# 511
  • София
Ооо, Хари не може да го задмине никой. Simple Smile
Сега чета някакъв трилър на Майкъл Конъли, но много адвокатски и съдийски термини, много нещо. Леко е скучна, но не ми се ще да я зарязвам, че я преполових.

# 512
Скоро приключих "Стопанката на Господ" и започнах "Пчелата" на Оура Лов... Още не ме е грабнала, но ще изчакам да мина поне средата... Може и да се харесаме Joy

# 513
  • София, България
Аз приключих "Съпругата помежду ни". За мен това е един от най-добите психологически трилъри, които съм чела (а не са малко). Има тръпка, интрига, изненади, обрати. Няма убийства и т.н., но показва много. Дадох и оценка 5 в Goodreads. Определено си заслужава.
Продължавам да чета "Писмо до сестра ми" на хартия. Нещо мудно ми въври. Историята е интересна, но стилът на писане грам не ми допада, а четох много добри отзиви за нея и я взех с голям кеф.
Понеже имам навика да чета две книги паралелно, в електронен вариант започвам "Вила с басейн" на Кох.

# 514
  • у нас
Днес си купих "Пролетен сняг" и ще я започвам след минути.  Следващата ще е "Съпругата помежду ни".

Някой може ли да каже нещо за "Теменужки през март" Сара Джио?

# 515
Аз се чудих, чудих, първо мислех да чета нещо на Марио Варгас Льоса - прочетох анотацията и предговора на "Леля Хулия и писача", но самата книга не я започнах, вместо това зачетох "Градът и кучетата", но не ми вървеше, нещо тематиката (насилието във военно училище) май не ми е интересна в момента. Така че в крайна сметка се прехвърлих на друг автор - съвременен испански - Фернандо Арамбуру - и започнах "Родина". За баските и ЕТА е, бях си я отбелязала като любопитна. Дано да ми хареса.

Скрит текст:
Между другото, прочетох и втората част на трилогията на Габриела Улберг Вестин - продължението на "Самотна пеперуда". Вече казах, че е по-добре написана и като цяло по-интересна от първата, за малко повече авторска зрялост говори според мен. Макар че не може да се сравнява с Юрт и Русенфелт или пък Руслунд и Хелстрьом... Но също вчера разбрах, че ще се издава и тази част на български.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 07:46 от Cioccolata

# 516
# 517
"Заточен" - Питър Лейни. Нещо не ме грабна, в началото съм още, не съм  я преполовила даже, но нямам очаквания, че по натам ще потръгне. Въпреки това ще я дочета. А бихте ли ми казали поредността на книгите на Несбьо? Изтеглих някои от читанката и засега чакат да си дочета за заточения.

# 518
Аз приключих "Съпругата помежду ни". За мен това е един от най-добите психологически трилъри, които съм чела (а не са малко). Има тръпка, интрига, изненади, обрати. Няма убийства и т.н., но показва много. Дадох и оценка 5 в Goodreads. Определено си заслужава

Стана ми любопитно и си я свалих

# 519
Откъде я свалихте, моля?

# 520
# 521
  • London, UK
Arizona, ето я поредността на книгите на Несбьо с Хари Хуле

А "Съпругата" я има по книжни групи във ФБ, в rulitme, и мисля и в data

# 522
Благодаря!

# 523
  • ...от там,където гарга не каца...
Днес приключих "Кутия за птици" на Малерман,която започнах вчера.Много съм впечатлена......Преди време четох и "Пътят "на Маккарти-изключително въздействие имаше върху мен...Иначе "Червеното пиано" сякаш не можа да ме грабне достатъчно.Ще започна "Прилив" на Суарес-нещо съм на вълна антиутопия и въобще фантастика.....
Моля за мнение за "Синестезия" на Диана Петрова.

# 524
  • у нас
Току що приключих "Пролетен сняг" на Сара Джио. Много ми хареса. Препоръчвам определено!

Общи условия

Активация на акаунт