В момента чета... 58

• 87 376
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • London, UK
От една седмица съм на почти 15 часов работен ден и нищичко не съм чела. Но ми предстоят няколко почивни дни и смятам само това да правя. Продължавам с Братовчедката Рейчъл на Дафни дю Морие, от която съм впечатлена още от първите страници. Първи досег с авторката ми е и очаквах езикът, фразите да са някак по-остарели, по-типични за онова време, както в други книги, които съм чела от периода. Но не, те звучат съвременно. Морие пише много елегантно по мое мнение и скоро не бях потъвала в книга с такова удоволствие Simple Smile

Стана дума за Дъглас Кенеди Simple Smile И аз смятам, че той има и сполучливи, и не толкова добри книги. Много ми харесаха Специални връзки, Сделката и Изкушение в този ред. Но Пет дни и Живот назаем  ми бяха блудкави. Може и "Мираж" да прескоча, щом казвате 😀

Приготвила съм за по-натам "Мъртво сърце" и "Моментът" - хубави неща съм чула за тях. Както и за Като белег на сърцето, но нея не мога да я намеря 😕

Последна редакция: пн, 20 авг 2018, 13:55 от Adamant🍃

# 586
  • София
Много харесвам Дафни дю Морие и се радвам на всеки, който я открива и харесва. Чувствам се така, сякаш аз съм писала романите й Sweat Smile.
Adamant🍃, сигурна съм, че това няма да е последната ти среща с нея. Приятно четене.

# 587
  • London, UK
Adamant🍃, сигурна съм, че това няма да е последната ти среща с нея. Приятно четене.
Мерси, Вени! Няма да е - взех си и "Ребека" в новото издание, защото май е с нов превод (не съм сигурна обаче, имам просто някакви смътни спомени, че четох нещо такова). След Ребека ще мисля после какво още:)

# 588
  • София
От много време не съм се разписвала май тук. Забравила съм с коя книга съм се записала при предишното включване, затова ще пиша за някои от прочетените напоследък книги.

1. Прочетох двете книги за Сиси на Алисън Патаки - първата беше ок, без да е нищо особено, дадох й 3 звезди, втората ми хареса много, 4 звезди.
2. "В смутните часове по здрач" на Юхан Теорин - много дъбър сканди трилър, 4 звезди от раз;
3. "Чудо" на Паласио - тежка тематика, няма нищо нестандартно в подхода на авторката, книгата е със социално значение повече, отколкото с чисто литературни качества, нормално, 3 звезди;
4. "Братя" на Скот Търоу - интересно разгърнато криминале, но малко недомислено, 3 звезди;
5. "Остри предмети" на Джилиан Флин - типично в неин стил, много тъмна книга, 3 звезди;
6. "Брачната фабула" на Джефри Юдженидис - силно моя се оказа тая книга, след като не харесах особено "Мидълсекс", тук не се поколебах изобщо - 5 звезди;
7. "Чучулигата" на Решат Нури - запълвам някои пропуски класика от време на време и почти винаги ме е яд, че не съм прочела тая книга преди 20 години..., тогава бих я оценила по-високо..., сега - 3 звезди, хубава книга.

Сега си продължавам с "Ние срещу всички" на Бакман (която бях преотстъпила временно на други хора за четене и затова изглежда сякаш я чета вече от месец Wink , но не беше така, сега вече я подхващам) и успоредно с нея "Ритуалът" на Радко Пенев.

П.С. На мен Дъглъс Кенеди ужасно много ми харесва, и "Мираж" много ми хареса, не е някакъв супер дълбок автор, могат да му се намерят кусури, ако човек ги търси, но моето отношение към него е толкова добронамерено, че с лекота го харесвам. Просто и с книгите е въпрос на химия явно Wink

# 589
  • някъде
Започнала съм "Вдовици в четвъртък" на Клаудия Пинейро. Чета я от 3-4 седмици и съм едва на 90стр. Много тегаво ми върви, обърквам се с толкова имена и това ме дразни. Има ли смисъл да продължавам или да я зарежа? Ако си заслужава ще я дочета, но ако не е нещо уау изобщо да не я мъча повече.

# 590
  • London, UK
Започнала съм "Вдовици в четвъртък" на Клаудия Пинейро. Чета я от 3-4 седмици и съм едва на 90стр. Много тегаво ми върви...
Четох я доста отдавна, но си спомням, че на мен ми хареса Simple Smile Не е динамична по американски начин, по-бавно се разгръщаше действието, но на мен това не ми пречеше и си я дочетох. Е, не я слагам в "УАУ"- графата.

Да се похваля - намерих си и Като белег на сърцето от Дъглас Кенеди и с това събрах книгите от този автор.

Аз също прочетох наскоро  Чучулигата, само че сякаш не успях да оценя достойнствата й подобаващо - или времето й е минало, или изобщо не е моя книга... Разбирам защо е класика и приемам, че може проблемът да е в мен,  заради което и не поставих оценка в GR - вероятно не съм правилната аудитория за нея.

Снощи стоях до късно да си завърша "Братовчедката Рейчъл" - много ми хареса тази първа среща с мис дю Морие, ще има още. Дори си потърсих и стари издания на нейни книги. Сложих 4 звезди, защото сякаш краят (колкото и да го разбирам) ми дойде леко прибързан и рязък, изведнъж и кратък... и това не ми достигна за 5. Но пък тези 4 са много по-пълни и заслужени от другите 4*, които давам обикновено.

Не съм решила с какво да продължа, имам и някои за дочитане Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 15:20 от Adamant🍃

# 591
Завърших с Джоджо Мойс - Аз преди теб и се зачудих да прочета ли продължението (на няколко места четох, че не е добра) и
Скрит текст:
определено силна книга. Очаквах докрай да стане чудо, любовта да оцелее, но...[\spoiler]

# 592
  • London, UK
Идвам да споделя, че току-що изгледах и екранизацията на Братовчедката Рейчъл, която е много сполучлива и не ме разочарова. Напротив, филмът следва почти дословно сюжета на книгата, като само в края поема в леко по-различна посока, но тяхната интерпретация (на екипа) ми допадна страшно много и смятам, че двете - книга и филм - страхотно се допълват.
Продължавам да я мисля тази история и може и да си повиша оценката до 5. Ще преценя като отлежи още малко у мен Simple Smile

Сега някак си още не ми се "навлиза" в друг роман и затова чета Шепот от стари дантели - книгата претендира да е източник на известни или не толкова любовни факти от живота на нашите писатели, поети, музиканти и артисти.
Не мога да преценя обаче доколко са достоверни, тъй като звучат "жълто" и нивото на писане на съставителката е тип вестник "Уикенд". Само че ми е любопитно и тъй като ми я бяха препоръчали, а и има забавни истории, ще си я дочета. Просто в чисто литературно отношение не блести изобщо, но ми идва идеална след Рейчъл 😊

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 23:18 от Adamant🍃

# 593
На мен филма не ми хареса. Рейчъл Уайз ми е някак безлична, а Сам Клафлин е симпатично момче, но недостатъчно добър като актьор. Историята беше малко завъртяна, нали е взета от книга и постоянно се чудех кое е истина и кое илюзия и все чаках нещо интересно да се случи, накрая съжалих за изгубеното време.

# 594
  • London, UK
На мен филма не ми хареса. Рейчъл Уайз ми е някак безлична, а Сам Клафлин е симпатично момче, но недостатъчно добър като актьор. Историята беше малко завъртяна, нали е взета от книга и постоянно се чудех кое е истина и кое илюзия и все чаках нещо интересно да се случи, накрая съжалих за изгубеното време.
Самата история като такава ли на Вас не Ви хареса или как е направен филмът? Любопитно ми е просто, а не разбрах еднозначно от коментара Simple Smile

Защото аз си харесах много сюжета в книгата и поради това харесах и филма - тъй като в него няма свободни интерпретации и големи различия, а си пресъздава (според мен) много точно книгата, разбира се, без да е напълно изчерпателен.
Пък и актьорите също са ми доста симпатични, но това е друга тема.

Толкова различни сме в усещанията си и в това няма нищо лошо Simple Smile Така поне всяко едно произведение на изкуството - книга или филм - си намира своя публика и почитатели

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 12:35 от Adamant🍃

# 595
Цитат
Adamant🍃

Историята не можах нещо да я схвана. Да, филма като сценарий и режисура малко ми беше странен. Може ли да ми напишете в скрит текст какво всъщност се случва между двамата? Помня, че
Скрит текст:
тя накрая си тръгна, остави му май някакво писмо кое как е било и че той си е въобразявал за нейните изневери и алчност. Тя двойна игра ли играеше или така изглеждаше или той просто беше много несигурен в себе си и си въобразяваше разни неща за нея...

# 596
Започнах "Винаги в същия ден" на телефона, че нямам нищо интересно на хартия. Отзиви?
Ако не се лъжа имаше филм с това заглавие.С участието на Ан Хатауей.

# 597
Чета "Три ябълки паднаха от небето" на Нарине Абгарян

Много приятна книжка, идеална ми е за плажа. Великолепен превод Simple Smile
Скрит текст:
До маята съм, голям смях Laughing

Прочетох "Изгубена завинаги" на Харлан Коубън, допадна ми и тя, динамична, ясна в края, не като други, които завършват не много логично, изсмукано от пръстите.

Преди нея минах "Скрита камера" - Джули Гарууд, повърхностна, имаше някаква идея, но определено не беше развита, както трябва, направо любовен роман излезе. Не беше мой тип.

# 598
  • Пловдив
Приключих Човекът сянка на Коуди Макфейдън, хареса ми. Изкара ме от нечетенето няколко месеца. Чете се бързо, увлича.

# 599
Взех си "Умни пари" на Стойне Василев и съм много доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт