В момента чета... 58

• 87 380
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Но винаги прочитам края.   Simple Smile

# 571
  • Mostly in my mind
Започнах "Винаги в същия ден" на телефона, че нямам нищо интересно на хартия. Отзиви?

# 572
  • в кукувиче гнездо
Започнах Величие и падение на куртизанките на Балзак. Този свят на Париж от 19 век ми е адски любопитен и интересен. Не се чете леко, но ми е много приятна, Балзак умее да пренася хората в оная действителност.

# 573
Към края съм на "Никога не ме оставяй" на Ишигуро. Отдавна отлагах тази книга и най-накрая дойде и нейният ред. В общи линии ме оставя със смесени чувства. От една страна, стилът на автора е брилянтен и четенето ми доставя истинско удоволствие. От друга страна, не мога да почувствам напълно героите, не мога да ги съпреживея и не им съчуствам. Тази овчедушна примиреност в живота им излиза извън моите представи за нормалност, сякаш са оперирани и лишени от някакви основни човешки инстинкти. Предполагам, че такъв е бил и замисълът на автора, но аз не го приемам. Просто не са ми убедителни героите представени по този начин.

# 574
Започнах "Винаги в същия ден" на телефона, че нямам нищо интересно на хартия. Отзиви?

Гледах филма по книгата, ако става въпрос за същата. Много ми хареса. Flowers Hibiscus Бях впечатлена - това преди 5 години.
Скрит текст:

# 575
  • София
Здравейте, случайно някой да има трета книга от трилогията Уейуърд Пайнс /Последният град/ на английски във формат за четене от ел.четец? В началото на темата беше похвалена, прочетох двете книги за 3 дни на морето и Simple Smile Не мога да открия третата обаче.....

# 576
  • Belgium
Миш, имам я Simple Smile

Драсни мейл на лични.

Лолита, на мен много ми хареса "Винаги в същия ден", чети смело.

"Отворени рани" или Sharp Objects е чудна, но аз съм си фен на Джилиан Флин. Българският превод обаче на моменти куца, главната героиня си е Камил, а не Камий. Сериалът е прекрасно заснет, но ако не ти е харесала книгата доста ме съмнява да ти допадне той.

# 577
Разминаването между "Камил" и "Камий" вероятно идва от това, че Camille си е френско име и на френски си се чете "Камий". Но спокойно може да се заимства и в други езици, използва се и в Щатите, а в такъв случай произношението се нагажда към местните особености и става "Камил". Така че сигурно преводачката е дала френското произношение, а не поамериканченото.

# 578
  • Разпиляна във въображението
В момента чета "Записки под възглавката" на Сей Шонагон. Далечна култура. Нищо не съм чела за Япония и определено ми е интересно. Знам за книгата "За Япония като за Япония" на Марко Семов и планирам да прочета и нея.

# 579
  • у нас
Току що завърших Теменужки през март" на Сара Джио. Хареса ми. В началото е малко блудкава, но сред това става  увлекателна и до края се чете бързичко. Може би е една идея по-назад от "Пролетен сняг", но също си заслужава.

# 580
Смятам да започна да чета "Аз преди теб" на Джоджо Мойс.

Впрочем:
Скрит текст:
   Току-що завърших "Винаги в същия ден" и не мога да подмина без да кажа, че е уникална и докосваща сърцето книга. Да, тъжна история, но силно докосваща и не ми се искаше да свършва.[\spoiler]

# 581
Смятам да започна да чета "Аз преди теб" на Джоджо Мойс.

Впрочем:
Скрит текст:
   Току-що завърших "Винаги в същия ден" и не мога да подмина без да кажа, че е уникална и докосваща сърцето книга. Да, тъжна история, но силно докосваща и не ми се искаше да свършва.[\spoiler]
Гледах екранизациите и на двете книги - "Аз преди теб" не беше много добре като филм сякаш, нещо куцаше, не знам като сценарий ли, от режисьорска гледна точка ли? Thinking Иначе актьорите бяха добри.

"Винаги в същия ден" много ми хареса. Не очаквах такъв край. Много добър филм, сигурно книгата е още по-добра. Flowers Hibiscus

# 582
  • София
На мен и книгата и филмът " Аз преди теб" много ми  харесаха, за съжаление за " Аз след теб" нищо  хубаво не мога за кажа.

# 583
На мен книгата Аз преди теб ми хареса. Филма не съм гледала, защото винаги се разочаровам от филми, които са направени по книги, които съм чела. Simple Smile

# 584
На мен и книгата и филмът " Аз преди теб" много ми  харесаха, за съжаление за " Аз след теб" нищо  хубаво не мога за кажа.

Споделям мнението. Но авторката в много интервюта е споделяла, че е нямала намерение да пише продължение. И това, като че ли си личи от книгите.
Много ми хареса "Аз преди теб", но втората "Аз след теб" и третата част "Still me"="Mein Herz in zwei Welten" са блудкави.
Скрит текст:
В третата тя най-после открива смисъла за себе си. Книгата като че ли е една идея по-хубава от втората, но също толкова "невпечатляваща"

Общи условия

Активация на акаунт