В момента чета... 58

• 87 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Cioccolata, нали, много е приятна книгата!
Кен Фолет има много интересна кратка поредица (ако не бъркам по Viasat Hisory), в която разказва за реалните градове, катедрали, исторически личности и събития (например чумната епидемия), които явно са го вдъхновили за написването на "Устоите..."

# 76
Започнах „Не поглеждай назад“ на Карин Фосум. Това е вторият случай на инспектор Конрад Сейер. Започна интересно Simple Smile

# 77
  • София
Започнах „Не поглеждай назад“ на Карин Фосум. Това е вторият случай на инспектор Конрад Сейер. Започна интересно Simple Smile
Значителен прогрес има във втората книга - много по-добра е от Окото на Ева. Аз тъкмо свикнах с авторката и те книгите на български свършиха. А са 12 книгите с Конрад Сейер, но на български са излезли едва 6. Книга 7 е излязла през 2004, но на български не знам дори дали се планира да бъде издадена.

# 78
ДюДю, надявам се да е така както казваш. Направо се чудя "Окото на Ева" как има две награди или поне така пише в Уикепедия  newsm78

# 79
  • бургас
В момента чета
”Алексис Зорбас” - Никос Казандзакис

# 80
Видях ,че коментирахте и поредицата Пайнс - чела съм само първата книга , която изключително много ме впечатли, но след това разбрах,че третата така и няма да бъде преведена и .. просто се отказах .
Тъкмо и аз констатирах, че трета част я няма на български.. Sad Сигурно ли е, че няма да се издаде? Странно..
Още веднъж да попитам наистина ли трета част няма да има у нас? Ще я започна на английски, но май искам и да помоля някой да ми я разкаже, защото не мога да издържа! Simple Smile Благодаря! Simple Smile

# 81
В момента чета

Някакъв коментар?

# 82
Наскоро четох "Споделен живот" на Джоди Пико, както и Хиляда сияйни слънца на Халед Хосейни.
Сега мисля да започна с "Гам" на Ерих Мария Ремарк, имам я в книжен формат от доста време, но нямах време да й обърна внимание Grinning .

# 83
  • бургас
В момента чета

Някакъв коментар?

Все още съм в началото, но книгата ме грабна от първа страница. Впечатли ме най-вече философията на героя.

# 84
  • бургас
Ето и един цитат:
”Защото той притежаваше онова, което е нужно на един писарушка, за да се спаси: онзи първичен поглед, който в миг се стрелва високо и улавя храната си, онази, съзидателна, всекидневно обновяваща се простота да вижда винаги нещата сякаш за първи път и да придава девственост на вечните обикновени елементи: въздух, море, огън, жена, хляб; уверена ръка, младо сърце, смелост да се подиграва със собствената си душа сякаш в него имаше някаква друга, по-голяма от душата му сила, и най-сетне онзи буен, ясен смях, който идеше нейде от дълбоко, по-дълбоко и от глъбините на човека, и в критичните моменти избухваше като избавление от старческите гърди на Зорбас; избухваше и можеше да срине и сриваше всички прегради — морал, религия, отечество, — които клетият страхлив човек е издигнал около себе си, за да изкрета безопасно животеца си.”

Никос Казандзакис

# 85
Преди малко завърших "Човекът ,който не беше убиец на Юрт и Русенфелт" и в крайна сметка ми хареса и то доста. Стилът на писане за мен не е нещо особено ,но самата история беше доста заплетена и до последно така и не се сетих кой е извършителя на убийството. Главния герой -Себастиан не успя да се превърне в мой любимец и на моменти дори ми беше леко дразнещ, но пък действието беше динамично ,имаше много обрати и постепенно научихме любопитни факти за всеки от героите. По нататък определено ще прочета и другите книги от поредицата.
За сега обаче все още се чудя какво да започна .....Simple Smile

# 86
Аз ще започвам тази:
След всичките кървища, които изчетох напоследък, имам нужда от природа и птички Simple Smile

# 87
Охо, "Sharp Objects" на Джилиан Флин най-накрая излиза на български език. Преводът на заглавието е "Отворени рани" и излиза на 17 май от издателство Ера. Ще се чете със сигурност.

# 88
  • София
Още веднъж да попитам наистина ли трета част няма да има у нас? Ще я започна на английски, но май искам и да помоля някой да ми я разкаже, защото не мога да издържа! Simple Smile Благодаря! Simple Smile

Няма да я има.

Джинджифиловата къща и Хана сама вкъщи ги четох отдавна и по мои спомени хем ми харесаха, хем нищо невероятно. Затова и почти нищо не си спомням, мозъкът ми трие такива. Обаче чувството оства, а то беше, че са ок трилъри, приятни за четене и толкова. А и защото са скандинавски, може би Simple Smile

# 89
BooksBooksАз съвсем неочаквано започнах Светлината,която изгубихме на Джил Сантополо Simple Smile Признавам си ,че даже не прочетох резюмето , просто ме спечели самото заглавие и корицата. Оказа се ,че става дума за любовна история започнала на 11 септември 2011г. , която всъщност е разказана по много интересен начин. За сега съм прочела 25% от книгата и ми харесва Book

Общи условия

Активация на акаунт