В момента чета... 58

• 87 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Започнах Спящите красавици, не съм много напред, но до тук е интригуваща. Честно казано Оуен не го усещам, за сега си е чист Кинг.

# 91
В момента чета Кафка на плажа от Харуки Мураками. Доста интересен автор. Друго негово произведение, което съм чела е Преследване на дива овца. Хареса ми много, сега ще видим Кафка на плажа как ще ми се стори.

# 92
Още веднъж да попитам наистина ли трета част няма да има у нас? Ще я започна на английски, но май искам и да помоля някой да ми я разкаже, защото не мога да издържа! Simple Smile Благодаря! Simple Smile
Няма да я има.
Недоумявам защо и не намирам информация, но както и да е.. Тогава отново искам да помоля, прочелите трета част на "Пайнс" да ми я разкажат накратко в спойлер или на лични! Благодаря предварително!! Видях, че няколко от приятелите ми в Goodreads, които знам, че пишат и тук са я чели. Wink Когато имате време, разбира се, не е спешно..

Започвам "Фантом", Ю Несбьо.

# 93
  • София
Е, защо... като всички останали подобни от Бард - не оправдава финансовите очаквания.

# 94
  • Пловдив
Днес ще дават "Дете 44". Книгата ми е в списъка за четене, но все не стигам до нея.
Някакви отзиви за филма и книгата?

# 95
  • София
Днес ще дават "Дете 44". Книгата ми е в списъка за четене, но все не стигам до нея.
Някакви отзиви за филма и книгата?

Става, ако не се дразниш от глупостите на нашите преводачи, че руснак се казва Лео.

# 96
Завърших Паулу Коелю - Изневяра, не беше това, което очаквах. Нищо,което да ме вълнува, чувствах се в някакъв банален любовен сериал.

Сега започвам Яж, моли се и обичай

# 97
Завърших Паулу Коелю - Изневяра, не беше това, което очаквах. Нищо,което да ме вълнува, чувствах се в някакъв банален любовен сериал.

Сега започвам Яж, моли се и обичай

Яж, моли се и обичай  е добър избор. На мен ми допадна и бързо я прочетох. Все се каня да гледам филма, но не ми остава време.

Още чета " Гладът на пеперудата" на С.Кристъл, но освен, че нямам време ми е доста скучна. Ще си я дочета обаче, не искам така по средата да я зарязвам.

# 98
  • София
Прочетох Sprängaren на Лиса Марклунд. Все повече харесвам авторката. Освен, че е увлекателен трилър, в книгата има интересни детайли за професията на разследващия журналист и за издаването на един вестник, напрежението, стреса, нажежената атмосфера. Главната героиня е шеф на криминална редакция и майка на две деца и много добре е описано шеметното й ежедневие - недоспиване, нездравословно хранене, дискомфорта да работи в преобладаващо мъжки колектив и постоянното тичане насам натам. Прозира не само дългогодишния журналистически опит на авторката, но и феминистките й идеи. Всъщност безстрашната, но и съвсем по женски уязвима Аника Бенгсон беше дори по-интересна от криминалната интрига. Образът на злодея не ми се стори особено убедителен и дълбок и незнайно защо Марклунд е решила да му закачи най-странната мания, на която съм попадала
Скрит текст:
любовен интерес към сгради  newsm78

Продължавам със Studio Sex пак на Л.Марклунд.

# 99
Прочетох "Другата Болейн" на Филипа Грегъри.
Много ми хареса. И стилът на писане - лесна и приятна за четене. Както и това, че научих любопитни факти за онези времена, които не са ми били известни.
Преди да попадна на тази книга случайно гледах и филма "Другата Болейн" с Натали Портман и Скарлет Йохансен. Също много ми хареса.

Сега ми се иска да почета още от тази авторка.
Изтеглих си една книга - "Наследството на Болейн", но не мога да разбера - нещо като втора част ли се явява?!

Какви други книги на Филипа Грегъри ще ми препоръчате и има ли значение в каква последователност ще ги чета???

# 100
Magrat, много се радвам, че ти харесва Лиса Марклунд! Simple Smile

Аз си чета само "С дъх на прясна лимонада" в момента и ми е много приятна. По-различна е от предишните две на Мамен Санчес, които съм чела ("Щастието е чаша чай с теб" и "Забранява се неверието в съдбата") - не е толкова забавна, но пък ми навява на магически реализъм, подробните описания много ми харесват, а и и историята ми е интересна.

# 101
  • София
utro77, да, "Наследството на Болейн" хронологично е след "Другата Болейн". На мен ми е от любимите на Ф.Грегъри, но е по-мрачна.  Интересното е, че разказът е от три жени - Джейн Болейн, Анна от Клев и Катрин Хауърд /съответно четвърта и пета съпруга/.
Ако вече не си го гледала, има и един ефектен сериал за Тюдорите Simple Smile

Cioccolata, да, зарибяваща е!  Simple Smile

# 102
  • Mediterraneo
Какви други книги на Филипа Грегъри ще ми препоръчате и има ли значение в каква последователност ще ги чета???

Грегъри ми е една от любимите в жанра! Да не кажа, че ако чета нещо историческо изобщо, то е на Филипа Грегъри. Хронологически книгите за Тюдорите вървят така-

1.   Вярната принцеса
2.   Другата Болейн
3.   Проклятието на краля
4.   Наследството на Болейн
5.     Укротяването на кралицата
6.   Шутът на кралицата
7.   Любовникът на девицата
8.   Другата кралица

Аз приключих Разказът на прислужницата. Книгата е брутална. Не искам да си мисля колко истина има в нея!
Сега чета Барселона, гореща като шоколад. Една трета от нея прочетох на един дъх, но втората част ми доскуча много. Дано се върне в настоящето, че не понасям стила, с който е писано за миналото.

# 103
utro77, имам няколко в ел вариант, ако искаш мога да ти ги пратя.

Аз започнах третия случай на Сейер. Харесва ми стила, но злодея се разбира ако не в началото, то поне от средата....

# 104
Magrat*, Тарталета, благодаря за разясненията!

Реа, благодаря за предложението!
Аз изтеглих повечето от Читанка. Не откривам само "Проклятието на краля" и "Укротяването на кралицата".

А тези - "Бялата кралица", "Червената кралица", "Пленница на короната" и "Повелителката на реките" за какво се разказват?!

Общи условия

Активация на акаунт