В момента чета... 58

• 87 402
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Edinburgh-UK
Здравейте Simple SmileВключвам се и аз към вашата групичка .Вчера приключих Лекси Блейк книга 3 "Отмъщение"от поредицата Лолес .Очаквах повече и малко ме разочарова ..Започвам "Златният син " на Шилпи Сомая Гоуда..Скоро прочетох другата и книга "Изгубената дъщеря "много бързо я прочетох,грамна ме.Сигурна съм че "Златният син"няма да ме разочарова

# 526
Здравейте ,
по време на лятната ми почивка успях да завърша Тайният портал на Е. Фьолер изключително приятна приключенска книга за пътуване във времето .
Също така прочетох и Жената на прозореца на Ей Джей Фин (отдавна ѝ бях хвърлила око ,но все не стигах до нея) Както споделих и по -рано началото на книгата е малко трудно .Може би в първите 150 страници почти нищо не се случва ,освен че главната героиня се налива с вино и изпива по една шепа хапчета , но след това нещата лека полека се разгръщат , действието се развива все по-бързо и в крайна сметка книгата ми хареса много . Имах известни съмнения как ще се развие сюжета , но в крайна сметка останах изненадана.
Сега започвам Мрак на Дж. Флин също доста дълго отлагана книга , а и не съм чела нищо от авторката , така че се надявам да ми допадне Simple Smile

# 527
Започнах Приятелски огън на Елиът Акерман. Началото ми хареса. Очертава се не лоша книга свързана с войната в Афганистан. Самият писател е бил на мисии там, а добро мнение за книгата е изказал и Халед Хосейни.

# 528
Прочетох "Невероятните приключения на Кавалиър & Клей" на Майкъл Шейбон. Май трябва да давам повечко шанс на спечелилите награда "Пулицър" книги, това определено беше едно от най-добрите попадения за мен тази година. Много колоритен се оказа светът на комиксите и рекламната индустрия, не очаквах да ми е толкова интересен. Главните герои се оказаха страшни чешити, доста добре ги е изградил Шейбон. Авторът ме смая и с поднасянето на теми, които никога не са представлявали интерес за мен и очаквах да ме отегчи до смърт, а всъщност направи точно обратното. Определено ще чета и друго от него, надявам се да видим друга негова книга, преведена на български език.
В момента съм на "После" на Розамънд Лъптън. Книгата е написана доста странно за мен, едновременно в първо и второ лице, което съм срещала само в "Уважаеми господин М." на Херман Кох. Засега върви добре, дано не вземе се скапе по някое време.

# 529
Прочетох " Да убиеш присмехулник".
Още в началото видях, че е юношеско четиво и това оправда очакванията ми.Simple Smile
Малко хаотична, лека и предсказуема. Но за хора с житейски опит е така.
Ако я бях чела като дете, сигурно щеше да ме изненада.
Като малка прочетох " Спасителят в ръжта" и ми направи впечатление.
Сега се потапям в книгите на  Скот Фицджералд-" Богати и прокълнати" , разкази и други негови книги.

# 530
  • София
Свърших " Сянката на вятъра", започна да ми става интересна, но доста към края... Може ли да ми напише някой в скрит текст за какво става въпрос в следващата част?

Иначе сега чета " Момичето, което бях" на Джоджо Мойс. Много ми харесва.

# 531
Свърших " Сянката на вятъра", започна да ми става интересна, но доста към края... Може ли да ми напише някой в скрит текст за какво става въпрос в следващата част?

Скрит текст:
Повече ме бива да чета, отколкото да пиша, но ето накратко. Всяка част от поредицата разказва историята от гледна точка на различен герой. Историите им не се припокриват, а се допълват и наслояват, изясняват. Като казвам история, имам предвид не само личната съдба на група герои, но и историческото време. В същото време, всяка от книгите е коренно различна от останалите. За мен беше много интересно четиво, на места доста мрачно. Сега, половин година след като съм ги чела, още изпитвам чувствата, които ми внушаваха книгите докато четях.

# 532
  • София

Скрит текст:
Повече ме бива да чета, отколкото да пиша, но ето накратко. Всяка част от поредицата разказва историята от гледна точка на различен герой. Историите им не се припокриват, а се допълват и наслояват, изясняват. Като казвам история, имам предвид не само личната съдба на група герои, но и историческото време. В същото време, всяка от книгите е коренно различна от останалите. За мен беше много интересно четиво, на места доста мрачно. Сега, половин година след като съм ги чела, още изпитвам чувствата, които ми внушаваха книгите докато четях.

Много ти благодаря!

# 533
  • в кукувиче гнездо
В момента чета едно лято в Италия. Много блудкава книга, слабо копие на Под небето на Тоскана. Заричам се повече да не си купувам такива книги.

# 534
  • София
Последните романи, които прочетох са "Не заспивай" на Джон Вердън и "Мираж" на Дъглас Кенеди. Първият е криминален трилър, който имаше интересна идея, но авторът определено е подценил почитателите на жанра.
С "Мираж" на Кенеди ударих греда. Книгата ми се видя ужасно недомислена и на моменти блудкава. Може би за запознанство с автора съм избрала най-неподходящата книга и по всяка вероятност ще прочета нещо друго от него, но ще почакам да ми мине блудкавото усещане.

Не помня дали писах, но прочетох и документалната книга на Робърт Харис "Да продадеш Хитлер". Много интересно четиво, макар и на моменти суховато, за една от най-големите фалшификации, свързана с "хитлеровите дневници".

Снощи започнах "Доброжелателните" на Джонатан Лител.

# 535
Аз много харесвам за момента книгата на Фернандо Арамбуру, която започнах ("Родина") - разказва историята на две семейства, озовали се от двете страни на конфликта след атентат, извършен от ЕТА:
Скрит текст:
едното семейство губи бащата/съпруга, а в другото единият син е член на ЕТА и не е изключено (за момента не е станало ясно със сигурност) и той да е замесен в организирането на атентата. Години по-късно, когато ЕТА са обявили край на "въоръжената борба", както те се изразяват, съпругата на убития започва да търси начин да разбере повече за атентата, доколкото изобщо е възможно. От друга страна жената в другото семейство (а двете са били най-добри приятелки преди това) пък е на страната на сина си, който е осъден на 126 години затвор за тероризъм - тя е майка и не може да спре да обича сина си, каквото и да е правил, а и не може да повярва, че наистина е бил терорист, въпреки че е осъден. И съответно иска да бъде освободен, след като ЕТА вече не е активна. За момента не е ясно точно защо е извършен атентатът, освен че се казва, че мъжът е бил изнудван и е отказал да плаща големи суми на ЕТА "в името на каузата". Постепенно излизат подробности и историята ще се изясни, но събитията са оставили много дълбоки следи в живота и на двете семейства.

# 536
Мисля си, че няма да ми стигне живота да изчета всички книги, които искам Simple Smile
Днес си харесах "Гоблин" на Джош Малерман и една книга, която излиза догодина -  "Жестокост в наш стил" на Араминта Хол.

Най-новите ми попълнения, които чета в момента, са:
Какво се случва с любовта ни - Стела Даскалова
Запали ги - Кармайн Гало
Отровни думи - Луиз Пени
и от време на време "Английски за българи" на Софтпрес.

# 537
Започнах "Ние, удавниците".

# 538
  • София
Вени, ще чакам с нетърпение мнение за "Доброжелателните" на Джонатан Лител. Приготвила съм я за скорошен прочит, но обемът ме респектира да я започна. Още един отзив определено ще я придвижи напред или назад в реда за четене.
Чета четвъртата книга за Себастиан Бергман - "Момичето, което запази мълчание". Отново интригуващ трилър и развитие на персонажите. Харесва ми поредицата.

# 539
  • София
Вени, ще чакам с нетърпение мнение за "Доброжелателните" на Джонатан Лител. Приготвила съм я за скорошен прочит, но обемът ме респектира да я започна. Още един отзив определено ще я придвижи напред или назад в реда за четене.
ДюДю, обезателно ще споделя! Аз също съм респектирана не само от обема, но и от сюжета и като цяло това е книга, която отлагам от много време. Само да видим кога ще мога да дам отзив. От два дни я чета, а съм едва на около 5%.

Общи условия

Активация на акаунт