В момента чета... 58

• 87 190
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • London, UK
"Вестители" и аз я преполових вече.Оценявам повече стила и начина на писане отколкото самата история.
Аз точно със стила имам проблем...

Днес съм като болна 😟😖 Вчера потърсих една книга, за която се сетих, обърнах цялата си библиотека и не я открих и тогава установих, че ми липсват няколко заглавия - цяло кашонче. При преместването ни опаковах всички свои книги в кашони - малки и големи - които надписах. Явно някой се е загубил в суматохата, а дори не знам как е възможно да се е случило това... Липсват ми:
- КОЛЕКЦИОНЕРЪТ, ФАУЛЗ
- Това, което името ти крие
- Ричард Йейтс "Пътят на промените"
- Мидълсекс
- Да се възползвам всякак от теб
- Неграмотното момиче, което можеше да смята
- Лавина, Блага Димитрова
- Странна случка с куче през нощта
- 419
- Кутия за птици
- Лисицата
- Дамски вторници
- Тангра и неговият син

Но най-много страдам за Тангра, Колекционерът, 419, Лисицата и Странна случка с куче през нощта. Дори не зная ще ги открия ли отново в продажба, за да си ги купя и прочета...😟

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 20:29 от Adamant🍃

# 646
  • Plovdiv, Bulgaria
В момента чета :Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу.Интересна ми е много.Утре си чакам най -новата книга за принцеса Даяна която излезна вчера по повод 21 години от смъртта и.

# 647
  • на последния етаж
Бихте ли ми препоръчали какво на Халил Джубран да прочета? Досега не съм се срещала с този автор.

# 648
Adamant, много неприятно. Anguished Ако сте наели фирма за преместването, аз бих се обадила, може пък кашонът да е още при тях.

# 649
Стивън Кинг "22 ноември 1963", много ми е интересна, радвам се, че я започнах 😊

# 650
  • London, UK
Adamant, много неприятно. Anguished Ако сте наели фирма за преместването, аз бих се обадила, може пък кашонът да е още при тях.
Cioccolata, благодаря ти. Хубаво е някой да те разбере и съчувства. Мъжът ми, типично в неговия не-се-натоварвам стил, ми заяви снощи: "Спокойно, стига и ти сега! Пак ще ги купим!" 😆 Върви му обяснявай, че тиражът е изчерпан...

Мерси и за напомнянето, не се бях сетила в тъгата си 😊 Използвахме само фирмените бусове на една компания за преместване, ще се обадя, въпреки че мина много време от тогава...

# 651
Може да имаш късмет и кашонът просто да си седи в някой ъгъл. Дано да стане така!

А иначе се сещам, че може да попиташ сред приятелите си дали някой не би бил съгласен да подари или продаде някоя от книгите.

# 652
  • London, UK
Да дам малък ъпдейт: от кашона няма и следа, но си намерих при приятели и книжни пазари "Странна случка с куче през нощта", 419, "Тангра и неговият син".

Колекционерът, а и другите, ще си ги прочета електронно.
Остана да тъгувам само за Лисицата, но... шанс.
Даже, покрай липсващите, докато ги търсех, си накупих и някои други заглавия... Шопинг-терапия 😁
Сега съм в по-ведро настроение, продължавам да чета Момичето от Бруклин, Вестители и останалите Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 авг 2018, 20:27 от Adamant🍃

# 653
  • София
Напредвам с "Ние срещу всички" - продължението на "Бьорнстад" на Фредрик Бакман, много ми харесва. Въпреки блогърския и в известна степен наивен янг адълт стил, Бакман дълбоко в себе си е такъв хуманист, че лично аз го чета с лекота и удоволствие.

Успоредно чета "Искрено ваш Шурик" на Людмила Улицкая, изцяло в неин стил е и тази книга, висока класа и в същото време много естествен начин на поднасяне на историята и изграждане на образите, като самия живот върви повествованието, много ми харесва.

# 654
  • София
Аз приключих снощи "Добри мъже" на дон Реверте. Книгата ми достави истинско удоволствие, написана е с финес, с много интересна информация за периода на Просвещението в Европа и най-различни препратки, а като още един плюс добавям и тънкото чувство за хумор на автора. Освен това между страниците Реверте споделя и как му е хрумнало да пише на тази тема, какви източници е ползвал, в известна степен е направил себе си герой в романа. Тези моменти бяха много любопитни за мен.

# 655
  • Edinburgh-UK
Приключих "Златният син "от Шилпи Гоуда отначало книгата ме грабна но после ми стана отекчителна а краят въобще не ми допадна .Някои от геройте не можах да ги почувствам като истински хора .С една дума очаквах повече ,другата книга на авторката много повече ми хареса "Изгубената дъщеря ".Мисля да започна "Перлата ,която се освободи от черупката си" на Надя Хашими

# 656
В момента съм зачела две книги едновременно.

"И дъхът стана въздух" на Пол Каланити и "Ефектът на теломерите". Засега и двете не ме впечатляват особено...

swetla99 и мен ме разочарова "Златният син". Очаквах  друга развръзка. В крайна сметка никакво послание не ми остана от книгата.

# 657
  • София, България
Приключих с "Тайни няма" на Нора Ефрон. Четеше ми се нещо не натоварващо и забавно. Получих го с тази книга. Лека, приятна, автобиография на авторката.
Сега се чудя с кое да продължа. Заредила съм на четеца много книги, но си купих и няколко на хартия, та се чудя. Моля дайте мнение с коя да започна: "Разказано на водата", "Добро момиче, лошо момиче", "Жената на прозореца" или "Момичето преди". Чете ми се трилър, завладяваща история, та се чудя между тези.

# 658
  • Belgium
Венка, много се радвам, че "Добри мъже" на Реверте ти е харесала толкова Heart

Аз прочетох наскоро излезлия за първи път на български език сборник с разкази на Евгений Замятин (автора на антиутопията "Ние") "Дихание от сянка". Много ми хареса, вътре има разнообразни негови творби - от кратка автобиография, до очерк за работата му като инженер по конструирането на ледоразбивачи, от приказки, написани в типичния за руския фолклор стил, до новела, посветена на англичаните (самият Замятин е живял известно време на Острова). Препоръчвам с две ръце Simple Smile

Почти на финала съм и на друг нов сборник с разкази - "Каменното ложе" на Маргарет Атууд. Тук съм с малко по-смесени чувства. Първите три разказа, които се развиват в обща вселена, са чудесни. После обаче следват по-слабички неща. Ще видя каква ще ми е финалната оценка, но има и разказ писан, специално за любимия ми Майкъл Шейбон, така че под 3 звезди няма да е Simple Smile Самото оформление на изданието е прекрасно, удоволствие е човек да го държи и да го гледа.

Снощи започнах най-новия роман на Майкъл Ондатджи (авторът на "Английският пациент) - Warlight. Съвсем в началото съм, обаче и писането му, и самата история ме грабнаха от първа страница. Това ми се случва адски рядко напоследък и съм много доволна Simple Smile Дано скоро я видим преведена и на български.

# 659
Отдавна не съм се разписвала в темата Simple Smile

Последната книга, която прочетох беше "Съпругата помежду ни" - умерено добър , клонящ към среден трилър, оценка 3*

Сега обаче съм потънала във виртуалната реалност на "Играч първи, приготви се" иииии....какво да ви кажа....тотален УАУ!!! Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye Отдавна не бях чела толкова приятна, четивна и свежа книга! И то без никога през живота си да съм била геймър. Опитвала съм да играя на компютърни игри, но защо така не ми грабнаха вниманието и интереса, не знам.
Както и да е, книгата е супер! Уверено ми върви към 5*, макар да съм към 70% още Blush

Адамант, прочетох какво те е сполетяло. Гуш!
Ако искаш да имаш хартиено копие на "Колекционерът" на Фаулз, бих искала да ти подаря моя екземпляр Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт