В момента чета... 58

• 87 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз приключих снощи "Добри мъже" на дон Реверте. Книгата ми достави истинско удоволствие, написана е с финес, с много интересна информация за периода на Просвещението в Европа и най-различни препратки, а като още един плюс добавям и тънкото чувство за хумор на автора. Освен това между страниците Реверте споделя и как му е хрумнало да пише на тази тема, какви източници е ползвал, в известна степен е направил себе си герой в романа. Тези моменти бяха много любопитни за мен.

И аз си я поръчах от Озон, в момента има промоция купуваш 4 книги, плащаш 3. Simple Smile Нямам търпение да дойдат.

# 661
  • у нас
"Съпругата помежду ни" и мен не ме впечатли за повече от 3/5

Днес приключих "Най-доброто в теб". Хареса ми, въпреки че нагласата ми за книгата беше друга.

От следобеда започвам "Отвъд зимата"

# 662
В момента съм зачела две книги едновременно.

"И дъхът стана въздух" на Пол Каланити и "Ефектът на теломерите". Засега и двете не ме впечатляват.

и дъхът стана въздух на мен ми беше любима. Дълго време, след като я изчето, ме държеше и се сещах за нея.

Иначе не можах да прочета След теб - мбого трудно вървеше, не ме грабна. По-нататък ще я дочета, но за момент съм я отказала. Та, започнах с Красив негодник - такава книга ми се четеше този път. Исках да е лека, забавна и определено ще прочета поредицата.

# 663
  • London, UK
Адамант, прочетох какво те е сполетяло. Гуш!
Ако искаш да имаш хартиено копие на "Колекционерът" на Фаулз, бих искала да ти подаря моя екземпляр Simple Smile
Happy Mijjj, УАУ! 😲 Много, много ти благодаря за предложението 😘💗 По принцип наистина бих искала да си я имам в книжен екземпляр, защото си събирах на този автор книгите и имам останалите. Спомням си с какъв кеф си купих ПОСЛЕДНОТО копие от една книжарница...
Но ми е страшно неудобно така - подарък. Аз какво бих могла да направя за теб? Та бих искала поне да си я заплатя и ще ти пиша на лични да се разберем.
Направи ми деня, БЛАГОДАРЯ!

Много ме радва отзива ти за Играч първи, приготви се, че чак ме накара да поискам да я прочета на момента 😄 Ще я придвижва напред и я захващам след като завърша започнатите.

# 664
Урааааа,снощи свърших Грехът на Лилит!:) Книгата е добра,и неволно се замислих за още такива книги от автора в бъдеще!Айде,мерси,нема нужда само Дан Браун да го превъзнасят,и Радко Пенев го бива.

# 665

и дъхът стана въздух на мен ми беше любима. Дълго време, след като я изчето, ме държеше и се сещах за нея.

На половината съм. До този момент всичко се изброява почти документално. Да, създава се една сравнително реална представа за това колко е трудно да станеш лекар - умората, нелечимите пациенти. Но и това ми се струва доста телеграфично, ей така за сведение. Не знам.... Аз първо, че очаквах може би нещо друго от книгата. Второ, че съм от докторско семейство и написаното не ме впечатлява чак толкова. Може би един по-страничен човек би се впечатлил сериозно от докторската философия.

# 666
Аз съм страничен, т.е не съм от лекарско семейството, но грам не ме впечатли тази много прехвалена книга. Чак ме е яд, че я купих

# 667
  • Plovdiv, Bulgaria

# 668
Имам "Лабиринтът на духовете" от Сафон, може ли някой да каже, ако не си чел предишните части насагата (или само първата си, но отдавна), ще е ок да се чете? Praynig

# 669
  • Mostly in my mind
Аз ги бях  чела доста отдавна. Момичетата тук бяха писали, че не  е проблем за самия сюжет. Но честно казано аз толкова подробности бях забравила и дори герои, че ако отново бих при препрочитала, щях да започна всички подред.

# 670
Приключих "И дъхът стана въздух". За съжаление и втората половина остави у мен същото впечатление. Книгата беше много прехвалвана и аз очаквах, че все пак ще има нещо мотивиращо, което все пак да остави някаква надежда... Книгата изцяло описва предимно служебните преживелици на автора  - колебанието дали трябва, дали може, дали иска да продължи да работи на фона на болестта си. Съпругата му присъства като име. Личните взаимоотношения с нея са едва загатнати на места. Родителите му се споменават между редовете....
Определено НЕ препоръчвам тази книга.
Остана ми единствено горчивия привкус на една лична история, към която прочитът ме направи съпричастна.

# 671
Аз така или иначе бях решила да не подхващам "И дъхът стана въздух" - предполагам, че ще бъде тежка книга, особено за човек, който не живее всеки ден сред лекари и не познава толкова добре ежедневието им, а ще погледне от чисто човешката гледна точка. С други думи, решението ми се затвърждава.

Но завърших "Родина" на Арамбуру и й давам 5 звезди - наистина една от най-хубавите книги, които съм прочела тази година, а и изобщо. Накратко вече бях казала за какво става въпрос - за тероризма на ЕТА и за две семейства, които се оказват въвлечени в "борбата". Историята е разказана на отделни фрагменти от името на всеки от членовете на семействата и най-същественото е човешкият поглед към тероризма като цяло, атентата срещу бащата/съпруга в едното семейство, влиянието на събитията върху живота на отделните хора, как всеки е малко или много повлиян, как, в зависимост от позицията си, преминава през различни фази, но в крайна сметка животът на всички е до известна степен съсипан от една уж благородна, но прекалено кървава борба за независимост, която с течение на времето губи смисъла си, защото разчита на най-елементарно мафиотско изнудване и се обръща дори срещу самите баски. Това е кървава рана за Испания, така че испанците със сигурност биха погледнали малко по-различно на книгата от нас, но мисля, че има универсално послание и много се надявам някой да се сети да я издаде и у нас. А междувременно вероятно ще може да се чете на други езици, четох, че се превежда на английски, а мисля, че и на руски.

Сега ми се ще да прочета нещо на Ева Гарсия Саенс де Уртури - също баска авторка, както и Арамбуру, но видях, че пише интересни трилъри, така че сега се колебая с коя от книгите да започна. "Тайната на белия град" вече е преведена - тя е първата част от криминална трилогия, от която са издадени първите две части и след един месец на испански ще излезе и третата. А има и други две свързани книги, но по съвсем различен сюжет.

И паралелно чета третата част от историческата трилогия на Фолет за Кингсбридж - интересна ми е, но за момента ми се струва по-слаба от предишните две.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 10:38 от Cioccolata

# 672
  • Belgium
Cioccolata , ако решиш да прочетеш "Тайната на белия град" ще чакам отзив с любопитство Simple Smile

И на мен ми хвана окото, но напоследък се въздържам от четене на поредици, така че все още се колебая дали да я пробвам. А и никой около мен не я е чел.

# 673
Ами, също се замислям и за нещо на Льоса (този път примерно "Празникът на козела") или на Падура, след като прочетох първите четири за Марио Конде - оказва се, че има и още, просто явно някак са отделени от тези. Но "Тайната на белия град" ми я похвали една приятелка от Испания още преди две години.

# 674
Прочетох "Гласът на любовта" и историята много ме трогна, най-вече към края. Сега продължавам с " Най-доброто в теб" на Колийн Хувър. Тя ми е от любимките и със сигурност много ще ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт