В момента чета... 58

• 87 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Привет от мен- новобранец във форума, надявам се да съм активна от сега нататък в тази тема! Flowers Hibiscus
Приключих със свежата книжка "Дотук с издънките"от Жил Льогардиние. Идеална за лятото, принципно си падам по по-динамични и напрегнати книги, в частност трилъри, но в тази ме грабна най-вече наистина доброто чувство за хумор, което на места ме караше да се смея с глас.
Сега съм подхванала първата част на "То", Стивън Кинг, преполових я и ми харесва до момента. Определено е по-добра от филмите(старата и новата версия), тъй като за мен и двата са поредната слаба екранизация по книга на Кинг. *изключение прави "Зеленият път"*

# 676
Здравейте! Новобранец съм тук ,но с удоволствие ще се присъединя към четящите.
В момента чета Джефри Арчър- Затворник по рождение.
Интересна книга.
Преди това четях /остана ми 6-та книга/ на Елена Звездная -Академия на проклятията. Невероятно лека тийн поредица и с нетърпение очаквам другите 7 и 8 -ма книга на авторката.

# 677
Здравейте ,
Снощи завърших Най- доброто в теб . К. Хувър и ...падна голям рев.Книгата е толкова тъжна, емоционална и същевременно истинска .Показва през какви трудности може да мине един брак и макар хората да се обичат безусловно , това не значи ,че са щастливи един с друг. Историята определено ме трогна и за мен това е най-добрата книга на К. Хувър
Сега продължавам да се мъча с Мрак на Дж. Флин тъй като преди я зарязах до половината и сега съм решила все пак да разбера какво ще се случи.

# 678
Здравейте ,
Снощи завърших Най- доброто в теб . К. Хувър и ...падна голям рев.

Има ли я някъде, откъдето да я изтегля? Търсих в читанка и рул ит, но не я намерих.

Завърших иначе с красив негодник и продължавам с красив непознат

# 679
Здравейте ,

Има ли я някъде, откъдето да я изтегля? Търсих в читанка и рул ит, но не я намерих.

На Колийн Хувър в Замунда са публикувани две книги - "Жестока любов" - /чете се на един дъх/ и "Споделени тайни"- също интересна.

# 680
Дочитам "Human acts" на Хан Кан, много брутална книга за студентските протести в Гуангджу през 1980 и последвалата военна диктатура. И нея я четох на малки глътки, че наистина трудно я преживявах.

Започнах "Игра на лъжи" на Клеър Макинтош.

# 681
Лу, започнах "Тишината на белия град".Simple Smile Наистина мислех и за Льоса, и за Падура, и за Исабел Алиенде. Всичките ги харесвам, а специално Алиенде винаги ме омагьосва. Но всеки от тях пише на испанския в съответната държава (всъщност за Льоса не съм съвсем сигурна, но май си спомням, че и при него имаше регионални особености). А когато четох Арамбуру, едно от най-големите предимства на книгата, което за мен означава и удоволствие, и възможност да науча нещо, е съвременният кастилски испански - испанският от Испания. Като гледам испаноезични филми, също предпочитам да са от Испания, макар че примерно и мексиканският испански е доста приятен за слушане и лесен за разбиране (въпреки че Реверте ме беше изправил на нокти с мексиканизмите в "Кралицата на Юга", но иначе мексиканците говорят доста чисто и ясно, поне по моите впечатления). И понеже и книгите на Ева Гарсия Саенс са написани (предполага се) на такъв съвременен испански, а и понеже идва Алеята на книгата и ми се иска да купя българското издание на "Тайната на белия град" за един човек, реших да започна нея. Обаче има нещо много любопитно: понеже разказът се води от единия инспектор и уж между другото се вмъкват интересни подробности и за града (Витория), и по нещо за баските, историята, вярванията, още в началото се появи един интересен детайл, който не знаех: до катедралата във Витория имало паметник на Кен Фолет - оказва се (това не го пише в книгата, но се намира лесно в нета), че се е вдъхновил от тази катедрала за написването на "Свят без край".

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 08:37 от Cioccolata

# 682
Здравейте ,

Аз я четох в хартиен вариант , тъй като книгата излезе скоро и предполагам ,че още я няма в групите за безплатно сваляне ...
Мαрия Игра  на лъжи на К. Макинтош отдавна ми е в списъка за прочит (помня ,че Оставих те да си отидеш много ми хареса ) и ще се радвам да споделиш мнение след прочита , дано ти хареса Simple Smile

# 683
  • Mediterraneo
Спящите красавици започнах. Върви бързо, увличаща е, но това е ясно, все пак е Кинг.

# 684
  • Belgium
Cioccolata, много любопитно инфо Simple Smile Ще чакам да кажеш финална присъда като я почетеш и може и аз да я взема от Алеята Simple Smile Кен Фолет не съм чела, но чувам добри отзиви за него.

Тарталета, "Спящите красавици" е голяма боза. До към средата някъде ми вървеше добре и после ми се искаше да прасна Кинг и редактора му по главата с нея. Без извинение Simple Smile

Аз си продължавам с Warlight на Ондатджи. Чудесно писане, някакси ми напомня Ишигуро като усещане при четенето Heart

# 685
Лу, аз няма да я приключа до Алеята, или поне не вярвам, защото нали чета паралелно и третата на Фолет от трилогията за Кингсбридж. Но тази приятелка, която ми я похвали преди 2 години, беше във възторг от нея. Тя е почитателка на криминалетата и почти не чете други книги.

# 686
  • София
Cioccolata, Лу, за тази книга ли говорите ?

Много приятен автор ми е Кен Фолет (най-вече историческите му романи, макар поредицата за катедралите да върви от силни първи към слаби следващи части).

Аз съм подхванала "Убийството като шедьовър" на Джон Кейс. Имам чувството, че някога съм я чела тази книга, но не помня развръзката. Не е лоша, надявам се днес да я приключа.

Забравих да кажа - на мен "Спящите красавици" ми харесаха. Кинг има и по-добри романи, но и от този бях доволна Simple Smile.

# 687
Да, тази е. Значи е мълчанието, не тишината.

Мен ме подразни, че втората част от трилогията на Фолет следваше по модел първата, просто героите бяха с други имена. Но и двете са хубави де. А третата сякаш до момента въобще не следва предишния модел - тук ми е интересна борбата за властта в Англия и как Елизабет сяда на трона, също и гоненията срещу протестантите. Но някак по-наивно написана ми се струва книгата, особено на моменти.

# 688
  • София
Благодаря ти, Cioccolata, и аз ще те следя за отзив, когато я прочетеш. Звучи интересно.

# 689
  • Belgium
Мен по-скоро ме спира, че е първа от поредица. Не ми се захваща сякаш, освен ако не е нещо мега добро, а и не знам ще я издадат ли до края. Но да видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт