Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 770
  • 707
  •   1
Отговори
# 285
Радвам се, че си открила своя начин на хранене до живот и това те прави щастлива Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Мен пък си ме изкушават тестените неща и само благодарение на волята ми не посягам често често към тях. Топъл хляб с хрупкава коричка, ухаещ прекрасно .... мммм.... ще си отчупя едно залче само, за да ми мине мерака.

# 286
Ех, моята баба как обичаше тестоооо. Мисля, че това от нея съм го наследила. А тиквеник правеше като слагаше вътре сигурно половин килограм захар. И всичко беше обилно полято с много олио. И тогава, а и сега, ми се гади и от толкова мазно, и от толкова сладко. Само от толкова тестено не ми се гади. И всъщност не баба ми ме е хранила, да не помислите, че заради изброените ѝ грехове в готвенето, съм била пълна. Тя слаба не беше, ама доживя до 84 без сериозни болести. Та аз баба ми за пример не мога да взема.

# 287
svetlinar, много от нас харесват ВМ-НВХ и от там знаем що за човек е Узунов,
Скрит текст:
какво сектантско мислене и поведение цари в групата му и как обижда всеки с различно от неговото мнение. Как обяснява, че не иска пари ама си дава сметката за 'дарения' и как заявява, че хора (включително и дете под 18 години) дължът животите и здравето си на него. Та да, нормално е да ни е смешен израза 'режима/диетата на Узунов', а на мен дори ми е тъжно за хората, които биват задължавани да не закусват и ако го направят биват дружно оплюти от 'Главните', а след това блокирани от групата.

Аз покрай новата работа нещо много разводних храненето ... Ама за сметка на това съм поприбрала паласките Grinning Купих си и кутия за храна преди около две седмици от Кауфланд ама още не й е дошъл реда нещо. Все още еуфорията и стреса от новото взимат превес и хапвам само по някой крекер или солета докато работя ... Но ще мине периода и това ще се нареди. Мотивирана съм, определено, и вече няма повод за отказване Sunglasses

# 288
И баба ми правеше тиквеник, ама 2-3 пъти зимата, като беше сезона на тиквата.И баници точеше, ама пак 1-2 пъти месечно, най-много...и домашна юфка си правеше, да закусват с дядо ми зимата, ама пак я ядяха 1 път седмично....И компоти си правеше, ама пак не ги ядяха всеки ден, обикновено през деня, ако им пригладнееше, си разделяха една ябълка/круша, а лятото половин диня...те си ги гледаха.
Апропо, през моето детство дините не бяха 10 кг, а най-много 2-3 кг...сега дините са някакви ГМО боклуци.И когато ядях диня като дете, после пръстите ми лепнеха от захаността й, все едно съм ги потопила в захарен сироп, а сега динята е само вода....
Идеята е в умереността.Дори да ям баница, тиквеник или козунак, то това е инцидентно, както при баба ми, а не ежедневно, както беше допреди 4-5 години....
з-филия с нещо/тостер
о-храна с филия/и хляб
в-пак така
и междувременно кроасан, бисквитки, след вечеря вафла/сладолед/пак бисквитки.....

Ей с такова хранене се дебелее, а не ако веднъж седмично изям 3 бисквити или парче торта.

# 289
  • София
Кайсия, за проблема ти с вечерното ядене. И аз винаги съм яла предимно вечер. И през деня също, но по-малко. Но свалих с фаст, и то последни кг. Продължавам да си ям среднощен снакс (след обилна вечеря). Снаксът е предимно въглехидрат + мазнини (някъде четох, че точно такава комбинация е полезна преди сън). Задържам постигнатото вече 5 месеца.

Идеята е, че за да се свали, организмът трябва да се стресира, но с мярка. Вкарвайки го в тотално нов режим и то за продължителен период, е гаранция за провал.
Так че фаствай си с вечерно ядене и виж какво ще стане. Трябва да имаш резултат от 0.5кг на седмица. Което не е много, но е нещо.

# 290
Амур, доколкото помня, си 15 години по-голяма от мен. Аз тази година станах на 36 и в детството ми си произвеждахме дини по 15 кг. Не бяха ГМО. Та хайде, моля, на краставичар краставици не продавай, защото и дините, и доматите, и краставиците, и чушките, си произвеждахме сами. Не сме ги торяли да стават големи. Ама съм от Тракия.

# 291
Най-големите дини, които аз помня, бяха малко по-големи от баскетболна топка.И бяха рядкост...
Обикновено дядо ми ги слагаше в най-тъмното и студено място в зимника...някои оцеляваха почти до Нова година.
Масово си бяха среден размер, около 2-3 кг...аз съм от Северна Бг.

# 292
По северна България може и така да е било, но ние си посрещахме гостите с дини по над 10 кг. И до днес някой като ми каже да взема малка диня и ме втриса. Ние от тях правехме само фенери. Тези над 10  кг. оставяхме за домашна консумация, от 5 до 10 кг. продавахме, а останалите - за фенери и за животните. И домати по 700-800 грама имахме. Точно заради прекрасната, вкусна, домашна храна, аз съм чревоугодник. Както казва ТиЛи - любовта към храната ни събира.

# 293
Две поредни години правих опити да отгледаме пъпеши. Най-големият от тях беше не повече от 2 килограма и не особено сладък. Отказах се от начинанието да ядем домашен пъпеш. Аз съм от граовско. В Тракия е много по-добре. Спомням си навремето, когато пътувах към Пловдив как хората разсаждаха доматите, а при нас още имаше сняг.

# 294
Няколко поредни годни купуваме разсад дини от моето село и се опитваме да ги отгледаме в Софийското равно поле, ама до сега - без резултат. Много ми липсват дините от детството ми. Пак се окапах Simple Smile Но пък доматите ни и тук стават, вярно, не толкова големи, ама стават.

# 295
Да, доматите наистина стават тук, пипера също.

# 296
  • Козлодуй
Amour*, и аз искам да не спазвам диета ама не става преди морето ще се сложа пак на диета защото когато бях на диета ядях повече от сега и свалях килограми а сега качвам от по-малко храна (доказателствен снимков материал ще приложа в съответната тема) Simple Smile Моя извод е че хранителния режим трябва да бъде съставен от специалист Simple Smile

ето качих снимките - http://www.bg-mamma.com/?topic=1032862.new#new

# 297
NoMe, да не забравиш да си сложиш името на шоколадовата диета. Друго си да я патентоваш. Simple Smile 

За А Узунов сте казали всичко. Не група, а секта.

И на село (Северозапад, Монтанско село) дините ставаха огромни.  Царевицата също, домати и чушки. За сметка на тояа картофи си купувахме Simple Smile
Бях слаба до след първото раждане. Какво се отприщи тогава и аз не знам. Излязох от болницата 60кг, след няколко месеца бях 75 и така си ги поддържах до второто раждане.  Тогава пък се прибрах 80кг в вкъщи и си ги поддържам, даже за 3 години качих до 86кг!

Кайсия, сестро по душа. Същата съм с яденето, вкусно ми е,  обичам да ям, обичам вкусна храна, хич не мисля кое колко е вредно и си ми личи. Ама пък съм здрава бре, на този етап да чукна на дърво съм без забележка. Само една жлъчка ме мъчи, нищо друго. Скачам, играя с децата, имунитета ми е много добър и т н

# 298
младо момиче си ти, но ще ти мине Laughing
Вачева, аз ще си правя кръвен тест за  поносимост към храни, само чакам Лейди Касиопея да го похвали Simple Smile

Пак съм член на Пулс, перфектна цена ми предложиха, махнаха административната такса и ми пуснаха картата за всички софийски фитнеси
Бийпси, каня те на сауна Hug

# 299
  • Козлодуй
Herzen, мислиш че някои храни влияят на различно на всеки човек? Simple Smile
Аз си знам грешката де понякога прекалявам след вечеря с лешници и кисело мляко или сирене със сурови бадеми обичам а всичко това си е калорично особено ядките Simple Smile
Тренировките са ми всеки ден без неделя днес ще играя кардио и средна част - коремни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт