Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 251
  • 707
  •   1
Отговори
# 105
demirche, сама си си го написала. Съгласна съм с Амур. Разкарай мед, плодове и очевидните неща от менюто за известно време и ще видиш резултат. Пробвай да ограничиш и млечните. Явно при теб нещата се получават и без много зор от броене на калории, стриктност и тн. Та съвсем малко ти трябва да потръгне свалянето отново.

# 106
NoMe, благодаря. И аз усещам, че съм на прав път, все пак с този режим свалих за 1 година без зор 13-14 килограма.
Амур, Блеки, , убедена съм, че сте прави! Разумът ми ви подкрепя на 100 %.
Обаче...ме е страх. От мене си ме е страх!
Самолекувам се от емоционално хранене. Знам какво дяволче все още дреме, и вероятно ще е в мен цял живот.
Помня как след стриктни ограничения / 3 години не съм близвала захар! / съм се нахвърляла като звяр на сладкишите при леко поклащане в личен план. И как 10 еклера не ми стигаха!
Помня как изяждах по половин топъл хляб на хранене...После и на другото...
Помня как излизах от магазина с пълна чанта сладкиши - и ми ставаше лошо, но ги тъпчех...
Полагам много усилия в посока овладяване с други приятни емоции на негативните си чувства, но не съм сигурна, че съм се излекувала.
Дълго стана, но се притеснявам, че ако пак започна да се ограничавам прекалено, и не храня зверчето в мен от време на време с нещо "за душата", или ако не заместя хляба поне с малко картофки и ориз...ще се върна в предишното ми "Аз". Което в даден момент не беше 82 - 83 като сега, а дори 107 килограма! И най-лошото е, че дори не ми пукаше от това!!!
Пишете, имам нужда от вашето мнение. И благодаря!

# 107
Което е почти кето....днес:
з-мазно кафе, 1 яйце, бекон
11ч.-кафе със сметана
о-маскарпоне с яйце и масло
сз-орехи, кафе
в-риба, салата

Не ти ли липсват плодовете? Когато спазвах за известен период от време твоят режим най-много ми липсваха плодовете. Помня, че не трябваше да ям повече от 100 грама череши (по съвет на списващите в темата за НВ ВМХ). Е, честно това ми беше голям препъни камък. Същото и за динята - можело по едно парче на ден, а най-добре въобще без диня, защото имала много захар в нея. А аз съм човек, който лятото може да живее само на диня. Много ми беше труден този режим.

# 108
Не съм Амур и не съм на нейното хранене, но на мен в момента не ми липсват плодовете. От 28.01. до днес съм яла само 5 поредни дни по 200 гр. тиква и това беше още през март. И мен като Демирчето ме е страх от мене си и още не съм се захранила с плодове, макар все да си казвам, че е време, защото череши ще ям. И няма да са по 100 грама, ще ям и диня, и пъпеш и всичките си любими плодове, пък каквтото стане. Но сега не ми липсват, което за мен е много странно, защото аз много обичам плодове.

# 109
  • София, България
Хареса ми статията.

Вчера храненето го пиша "бЕгало"...

На 15-ти ще е моя ден за мерене, имам чувството, че няма да имам развитие. Последният месец хапването не ми беше от най-примерното, пък наблегнах и на оризовки. След 15-ти април ще се опитам да ги огранича.Купих си 8 рокли размер М Simple Smile Стават ми, само една не ми става на гръдната обиколка, не заради чашката, а подгръдната обиколка нещо не пасва с тази рокля(пазя я за мотивация и да си ударя г*за в тавана, като ми пасне).

А сега лека вечер, тази вечер обещах да дам една нощна смяна в бензиностанцията да им помогна, ще трябва да си взема храна, че иначе съм загинала там със закуски и боклуци. Утре имаме среща на класа(10 години от завършването), та не знам как ще протече в кулинарен план. Ще видим!

# 110
Което е почти кето....днес:
з-мазно кафе, 1 яйце, бекон
11ч.-кафе със сметана
о-маскарпоне с яйце и масло
сз-орехи, кафе
в-риба, салата

Не ти ли липсват плодовете?
Скрит текст:
Когато спазвах за известен период от време твоят режим най-много ми липсваха плодовете. Помня, че не трябваше да ям повече от 100 грама череши (по съвет на списващите в темата за НВ ВМХ). Е, честно това ми беше голям препъни камък. Същото и за динята - можело по едно парче на ден, а най-добре въобще без диня, защото имала много захар в нея. А аз съм човек, който лятото може да живее само на диня. Много ми беше труден този режим.
Странно, но не.
Мисля обаче, че това се дължи на факта, че вече ми е трета година на ВМХ.....първата година и аз не можех да си представя, че ще има дори ден без плод някакъв.Миналата година така и не успях да огранича черешите до поносими количества.Сега ги гледам и дори не ме привличат...снощи ходихме с моя мъж до вилата, черешите са готови, набрахме си почти 2 кг, опитах една, колкото да се каже, че съм яла.....
Предполагам и, че защото съм солидно нахранена, не изпитвам "глад" за сладко или плодове....забелязала съм, че зажаднявам за сладко, когато не съм наядена както трябва.
И трета причина да не ми липсват:като дете не ги обичах, единствено диня ядях повече през сезона й-август, септември.....сега, "завръщайки" се към храненето от детството ми, тялото ми си възвръща "паметта" и не иска плодове.   Smile
Това и на шега, и не съвсем....

А и то сега няма вкусни плодове....дори ягодите, които сега трябва да са във вихъра си, не са ми вкусни.
Чакам да опитам кайсиите....
Иначе, не съм се отказала умишлено от плодове, приядят ли ми се, ще ям.

Аз през юни съм на среща на класа...менюто ще е шопска салата, предястие-риба, основно-пиле скара и зеленчуци, ракия, вино, вода, торта.Съвсем по "диетата" ми.   Simple Smile

# 111
Мен също никога не са ме блазнили плодовете. Яла съм ги на сила. Единствено в последните години забелязвам, че ме влекат много смокините. Но аз за себе си и друг път съм казвала: ако е нещо е сладко, но не е наситено сладко, нямам никакви желания към него. Е, виж - трюфели, бонбони, течни шоколади... ей, Богу Heart За съжаление и при стриктното ми ВМ хранене тази лакомия трудно се удържаше. Явно съм си такава просто - лакома. В този смисъл и фаста ми е нещо много трудно като идея - ама как така няма да ям 16/18/20 часа Grinning

demirche, не знам какво да те посъветвам в твоя случай. Но пък следвам една американка в инстаграм, която имаше чести емоционални хранения до преди година. Тя от поне година се храни кето, но аз лично имам твърде много критики към храненето й: кола без захар на почти всяко хранене, много протеинови барове с подсладители, разни кафета тип Старбъкс с подсладители и аромати. С две думи: не се храни чисто, но... от страни е лесно да се коментира Simple Smile
Ето това е сайтът й
https://ketofy.me/
А това е инстаграм профилът й
https://www.instagram.com/ketofy.me/

# 112
Според мен човек, който много обича плодове трудно би минал на кето режим.

# 113
Мен например наситено сладки неща не не изкушават,  случва се,  но е някакво изключение,  но обожавам череши, диня, пъпеш, десерти с маскарпоне,заквасена сметана + някакъв плод. Сладолед също шоколадов не понасям. Препочитам нещо киселичко Simple Smile

# 114
Според мен човек, който много обича плодове трудно би минал на кето режим.

Моето убеждение е, че плодовете са полезни. Както и зеленчуците. Отделно и ги обожавам. Simple Smile
Специално от тях няма да се откажа, освен ако нямам някаква наистина много важна причина, а в момента слава Богу нямам.
Друго е вече шоколада, сладоледа, ориза, картофите...

# 115
  • Козлодуй
Плодовете не ми липсват само като близките започната да приказват че много витамини съдържат ям малко ягоди или киви от плодовете най-много обичам помело. Аз от години не ям хляб и все още ми липсва затова си правя хляб от 4 яйца, 1 кисело мляко+сода, овесени трици 1 чаша, извара и сирене колкото ми хареса ама много така и изсипвам в широка тава върху хартия за печене - понеже трудно се пече вътре го покривам първоначално с фолио и се получава нещо като тънка протеинова питка нарязвам я на малки кубчета и изяждам по едно кубче рядко с яденето и това ми задоволява желанието за хляб Simple Smile
Много условия за движение има в София Simple Smile Там някои станции на метрото са много дълбоки и аз се изкачвах по стълбите с тежка раница на гърба и никъде не съм ползвала ескалатор телефона ми отчете 14 мин. качване по стълби - направо не мога да повярвам - страхотно Simple Smile

# 116
Там някои станции на метрото са много дълбоки и аз се изкачвах по стълбите с тежка раница на гърба и никъде не съм ползвала ескалатор телефона ми отчете 14 мин. качване по стълби - направо не мога да повярвам - страхотно Simple Smile

Направо те пращаме в Москва или Санкт Петербург за 2 месеца и проблемите с килограмите решени Wink Там метрото е наистина много под земята

# 117
  • Козлодуй
Хи хи командировка викаш - добре ще съм представител за бгмамма ама те рускините са доста слаби да не се изложим Simple Smile

# 118
Хи хи командировка викаш - добре ще съм представител за бгмамма ама те рускините са доста слаби да не се изложим Simple Smile

Не им се плаши на рускинчетата Stuck Out Tongue Пък и аз вярвам, че след 2 месеца ще им скриеш шапките (стига да не стигнеш до пирожките и пелмените)

П.П Къде загубихме Кайсия? о.0

# 119

П.П Къде загубихме Кайсия? о.0

Май е в Испания.

Давам отчет - тази сутрин кантарът показа 63.900 или с 500 грама по-малко. Наясно съм, че този килограм и малко за два дни са вода, но ми е готино:)) Днес май обаче попрекалих с храната - 4 кето-гевречета /моцарела, крема сирене, бадемово брашно, яйце, малко кисело мляко и бакпулвер, поръсени с маково семе/  с много майонеза от сварени яйца /3 сварени яйца, зехтин, лимон и копър/, салата домати и краставици със 100 грама  моцарела и десетина /може и повече, не съм ги броила/ кето-кокосово-маслени бисквити с кисело мляко. Вечерта - вино:)

Общи условия

Активация на акаунт