Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 765
  • 707
  •   1
Отговори
# 255
ТиЛи не знам как да ти отговоря дали съм на 90 ДД Yum и то защото правилата на тази диета така са ми се набили в съзнанието, че искам не искам спазвам правилата. Най-вече спазвам правилата на почивката, т.е. разделност в храненето. Например закуска плод; обяд варива; вечеря белтъчини.

# 256
да. много сложно. а гледам толкова хора по улицата , които си изглеждат добре и изобщо не мислят дали да хапнат сладолед ... хапват си по 3 топки даже . Много им се ядосвам. НЕ за трите топки, а за това, че аз и за една трябва да се замислям и да пресмятам. Няма спонтанност  . Айде оплаках се!

# 257
нищо не разбирам от диети , защото бях толкова слаба , че имах желание да напълнея ...
просто сега съм качила от зимата 5-6 кила,защото всяка вечер похапвах по 2,3 шоколада пред телевизора (Embarassed много обичам) и искам да сваля та за това влязох и в темата с цел да чета,а не да пиша,
хахаха YumYum  е сега разбуни кошера. Истинска завист ме обзема от тези шоколади. Има хора, които си броят парченцата позволен шоколад, а ти си хапваш 2,3.
Пиши си спокойно в темата, тук сме различни и всеки си има неговата истина за диети, режими и най-различни неща. Хубавото е, че има толерантност и няма кавги. Поне не често YumYumYum

# 258
Е, то ние повечето тук имаме същата болка като теб. Ако ям, каквото искам, няма да изглеждам, както искам. Ако изглеждам, както искам, трябва да се ограничавам от любимите си храни.

# 259
...
хахаха YumYum  е сега разбуни кошера. Истинска завист ме обзема от тези шоколади. Има хора, които си броят парченцата позволен шоколад, а ти си хапваш 2,3.
Пиши си спокойно в темата, тук сме различни и всеки си има неговата истина за диети, режими и най-различни неща. Хубавото е, че има толерантност и няма кавги. Поне не често YumYumYum

Една приятелка сметна калориите на Милката и според тях ако яде само шоколади и нищо друго би трябвало да отслабва много бързо. т.е. калориите в шоколада като съотношение към изяжданото количеството ... били ок. Т.е. ако се гледа само калории , а не балансирано хранене то шоколадова диета би трябвало да е успешна?!

# 260
svetlinar, последно по темата и то само защото сте ме цитирала:

Скрит текст:
Ако не съм привърженик "на тази диета,този режим", не бих била така подробно запозната с него, не бих четяла темата и не бих взела отношение. Както правя с нещата, с които наистина не съм запозната.  Laughing
А мазоли нямам- педикюристката ми си върши работата перфектно.

Хубав ден и на Вас!  bouquet

# 261
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
550 са някъде в 100 грама шоколад...
значи 2 шоколада и 1 кафе за целия ден

И аз така отслабвах едно време, но вече не искам...но си е допустимо да се замести един ден, само на шоколад

# 262
Ухааааа YumYumYumSparkling HeartRevolving HeartsPurple HeartHeartbeatHeartpulse
Значи мога да измисля нова диета - ШОКОЛАДЕНАТА ДИЕТА хахахаха

# 263
530 в 100 гр. Милка ето състава

https://fddb.info/db/de/lebensmittel/milka_schokolade_alpenmilch/

а от тук копирам таблица за сравнение на 30 вида шоколади http://www.edelste-weine.de/schokolade-kalorien-vergleich-kalorientabelle/

Kalorientabelle Schokolade
Dunkle Schokolade
390 Kalorien
Bitterschokolade
390 Kalorien
Stevia-Schokolade (Zartbitter)
411 Kalorien
Magermilchschokolade
420 Kalorien
Haushaltsschokolade
470 Kalorien
Schokoladenwaren milchfrei
480 Kalorien
Sahnemilchschokolade
490 Kalorien
Zartbitterschokolade
495 Kalorien
Milchschokolade Blätterkrokant
505 Kalorien
Haushaltsmilchschokolade
505 Kalorien
Milchschokolade Nougat
515 Kalorien
Milchschokolade mit Erdnüssen
520 Kalorien
Milchschokolade mit Mandeln
520 Kalorien
Milchschokolade Mandel-Nougat
520 Kalorien
Milchschokolade Mokka
520 Kalorien
Milchschokolade Crunch
520 Kalorien
Milchschokolade Vollmilch-Nuß
520 Kalorien
Milka-Schokolade, Alpenmilch
528 Kalorien
Milchschokolade
535 Kalorien
Schokolade
535 Kalorien
Milka-Schokolade, weiße Schokolade
540 Kalorien
Weiße Schokolade
540 Kalorien
Milka-Schokolade, Noisette
545 Kalorien
Milka-Schokolade, Caramel
545 Kalorien
Sahnemilchschokolade Mokka
545 Kalorien
Sahnemilchschokolade (Vollmilch-Noisettecreme)
550 Kalorien
Milka-Schokolade, ganze Haselnüsse
555 Kalorien
Milka-Schokolade, Crispy Joghurt
555 Kalorien
Milka-Schokolade, Toffee Ganznuss
560 Kalorien
Milka-Schokolade, Nuss-Nougat-Creme
560 Kalorien
Milka-Schokolade, Erdbeer-Joghurt
560 Kalorien

# 264
Ох, и аз едно време им се чудех на всички спазващи диети и не ги разбирах.  Whistling Но на 169 санта бях под 50 кг. Ядях всичко, което си поискам, по колкото си искам. Докато в един момент това не започна да работи срещу мен. И то с лавинообразна бързина. Сега мисля, че вече съм задействала обратния процес.  Praynig Ясно ми е, че няма как да стана същите кг, да не говорим, че дори и не си го помислям. Просто искам да съм здрава, фитната, да изглеждам и да се чувствам добре, да обличам това, което ми харесва, без да се притеснявам, че не ми стои добре заради по- кръшни извивки, недостатъчно добре оформени ръце или преливащи паласки.
Искам да съм в добра форма, за да давам пример и на децата ми, да мога спокойно да си карам ски, колело, кънки, без да се притеснявам, че ей сега ще се пребия и няма ставане, да съм гъвкава и да не ме болят стави, кръст, колене, такива разни уж дребни на глед неща, но от съществено за мен значение.

Един шоколад Милка, 90 гр, или колкото е там е над 400 калории. Реално с 3- 4 шоколада калориите биха били около в норма, но пък горивото, от което са дошли не ме кефи особено.

# 265
Ухааааа YumYumYumSparkling HeartRevolving HeartsPurple HeartHeartbeatHeartpulse
Значи мога да измисля нова диета - ШОКОЛАДЕНАТА ДИЕТА хахахаха

То има такава, някъде из подфорума съм срещала темата. Отделно Лазар Радков също има хр. план със съобразен прием на сериозно количество шоколад, даже и книга издаде по въпроса. Но не съм запозната, не съм се интересувала и не мога да кажа какъв шоколад и какви количества са включени.

http://ciela.bg/books/book/iazh-shokolad-i-otslabvaj-/2656

# 266
........ Човекът е стигнал до истините, които всеки целящ здравословно хранене знае. Важното е също така да не се стига до крайности и отричане на всичко, което не е "здравословно".
групата на Атанас Узунов е най-сектанското ВМ- НВД. Линч, ако ядеш лук - не е много ясно защото са му в повече въглехидратите или защото расте под земята  Laughing
човека си е свестен и ги разбира нещата, но админките на групата са с големи дефицити на мозък и възпитание

Роузи, айде отпусни още половин шоколад, поне за 1300 калории  Flutter
ТиЛи, в темата за монодиета правеха шоко-дни

# 267
... Ядях всичко, което си поискам, по колкото си искам. Докато в един момент това не започна да работи срещу мен. И то с лавинообразна бързина. ...

тази бързина при мен обърна каруцата. Виждах какво става, но не очаквах колко бързо ще стане трудно обратимо. Все си мислих ... ха айде временно е , малко е ... малко да мине това или онова и ще се стегна и веднага ще махна излишъка ...

# 268
Joy Joy Joy

А това за един ден на шоколад... При цялата информация, която научих за инсулиновата резистентност, умората на панкреаса и т.н., никога не бих си го причинила. Хем аз съм здрава! Но пък здраво наплашена. Simple Smile)))

# 269
Но пък здраво наплашена. Simple Smile)))

И аз съм така.
Спомням си WASP едно време беше писала в темата за НВ ВМХ, че асоциира тутманика с диабет, картофите с ИР и така нататък /по спомен цитирам/. Много силно ми се наби това вейно сравнение в главата тогава. Стори ми се прекалено крайно. Но сега се усещам, че и аз до голяма степен тръгвам по този път. А чак такова вманиачаване и изпадане в крайности /когато не става въпрос за здравословен проблем/ за мен не е ок и се опитвам някак да се противопоставям сама на себе си.

Бандиера, аз също все се успокоявах, затварях си очите, намирах си оправдания.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт