Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 326
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
Всъщност ВМ е един много прост режим - мазно месо, мазни риби, мазнини, субпродукти, яйца. Ядките и млечните са в тясната част на пирамидата Simple Smile В разни групи във фб, уж ВМ, по цял ден гледам "режимни" десерти - ксилитол, ядкови брашна. Не знам защо хората си усложняват живота, утежняват бюджета, че после се чудят защо нямат резултати. Затова винаги съм твърдяла, че ВМ не е толкова скъп режим, колкото се изкарва. Колко бекон, масло, черен дроб или свински врат може да изяде човек на ден?

И неслучайно най-резултатната версия на ВМ е кетото. Друг е въпросът, че за мнозина не е удачен вариант, но за радост много дами, които спазват ВМ (или си мислят, че го спазват) са си напълно здрави Simple Smile

# 526
 Обикновено не обичам да влизам в дебати,но понеже за втори път прилагам кетогенната диета на дъщеря ми,като прочета как можело да си ядеш на воля и да слабееш чак ме досмешава.Високо мазнините продукти съдържат много калории и ако не смяташ грамаж много лесно надхвърлящ необходимите калории.Отделно полезни мазнини.Детето е на 1500 калории и е вечно гладна,защото 80 процента от храната е мазнини.Месото е по 20 гр. на хранене.Какви пържоли,какво ядене на корем.Така да се похваля,че покрай нея силно ограничих въглехидратите и аз,имам един зареждащ ден в който си позволявам да ям сладко,мекички абе вредни храни-гледам да огранича откъм количество.Нямам волята да спра сладкото на сто процента.Дето казва Демирче,като знам че в неделя ще си хапна шоколад удържам фронта,когато вляза в магазина.И минус още два килограм- от началото на годината общо -7 .Доволна съм,бавничко но славно.Кайсийка ще ми липсва присъствието ти,дано намериш своята формула за сваляне.

# 527
Аз пак не разбирам ВМ хранене. В темата за него пише
Цитат
От друга страна този начин на хранене означава, че поне 60% от калориите идват от мазнини - това означава "високомазнинно". Делът на белтъчините не трябва да бъде прекалено висок, а в рамките на 15 - 30% от общите калории за деня - това е разликата спрямо режима на Дюкан, който е високобелтъчинен, нисковъглехидратен и нискомазнинен.
Бегъл преглед на основните храни показва, че много малко от тях са с по-висок процент мазнини пред белтъчините. Ето например свинското месо, вземам примерни данни от нета, където даже мазнините ги показват повече, отколкото в други калкулатори съм виждала:
Свинско месо от бут Протеини:18.8, Мазнини:  15.7, ВГХ: 0.0 Калории: 219
Яйце – кокоше Протеини:12.9,  Мазнини: 11.2, ВГХ: 0.7 Калории: 157
Шаран Протеини: 17.8 Мазнини: 5.6 ВГХ:  0.0 Калории: 123
Тоест, ако закуся яйца, без да ги залея с мазнина, обядвам свински бут, който си е мазно месо и аз в повечето случаи не добавям мазнина и вечерям шаран, който също предпочитам печен със съвсем малко зехтин, а не пържен, като сметна в края на деня ще съм приела повече протеини, отколкото мазнини.

# 528
  • Бургас
Съни, бъркаш калории и грамове. Мазнините трябва да са 60% от приетите за деня калории, не от грамажа на храната. 1 грам протеин е около 4 калории, а 1 грам мазнини е 9. Т.е. примерно цитираното яйце има 51,6 калории от протеин (12,9*4) и 100,8 калории от мазнини (11,2*9). Ето ти високомазнинно хранене.

Съгласна съм  с Блеки, режимът е много прост, но основното в него често остава неразбрано.

Сергеева, изобщо не съм съгласна с написаното. Не си представям как на 1500 калории дете ще умира от глад. Какви са тия 20 грама месо? А какво яде тогава? Ако и оправиш грамажа на месото ще е сита, това си е жива мъка.

# 529
Аз пак не разбирам ВМ хранене.
...
като сметна в края на деня ще съм приела повече протеини, отколкото мазнини.
Да. Но едно са количествата в грамове (твоята сметка), друго са в проценти от калории (това, за което говорят другите).
1 гр. протеин, както и 1 гр. въгл. = 4 ккал.
1 гр. мазнини = 9 ккал.
Примерно ден с прием В 32 гр/ М 57 гр/ П 105 гр, в проценти това е В 12%/ М 49%/ П 39%.

# 530
Сергеева, детето трябва да е 100кг, вероятно, за да е постоянно гладно на 1500ккал. Да не говорим, че нещо сметките ти не излизат с тези '20гр. месо'. Навярно нямаш идея как се смятат пропорциите? 60гр. П на ден не означава 3*20гр месо все пак ...

# 531
Ясно, значи живея в заблуждение, че се храня протеиново.

# 532
Обикновено не обичам да влизам в дебати,но понеже за втори път прилагам кетогенната диета на дъщеря ми,
Скрит текст:
като прочета как можело да си ядеш на воля и да слабееш чак ме досмешава.Високо мазнините продукти съдържат много калории и ако не смяташ грамаж много лесно надхвърлящ необходимите калории.Отделно полезни мазнини.Детето е на 1500 калории и е вечно гладна,защото 80 процента от храната е мазнини.Месото е по 20 гр. на хранене.Какви пържоли,какво ядене на корем.Така да се похваля,че покрай нея силно ограничих въглехидратите и аз,имам един зареждащ ден в който си позволявам да ям сладко,мекички абе вредни храни-гледам да огранича откъм количество.Нямам волята да спра сладкото на сто процента.Дето казва Демирче,като знам че в неделя ще си хапна шоколад удържам фронта,когато вляза в магазина.И минус още два килограм- от началото на годината общо -7 .Доволна съм,бавничко но славно.Кайсийка ще ми липсва присъствието ти,дано намериш своята формула за сваляне.
За строго кетогенната диета не мога да кажа нищо.От това, което съм чела, тя се прилага основно при хора със сериозни здравословни проблеми и не е желателно да е по-дълго от седмица/10-на дена.
Аз никога не съм целяла кетоза, не съм се хранила кетогенно.От самото начало, та до днес, ям и плод, и черен шоколад, и доста зеленчуци на моменти.
И не, не ям на воля, а докато се заситя.Т.е., нито гладувам, нито се тъпча.

Скрит текст:
Аз пак не разбирам ВМ хранене. В темата за него пише
Цитат
От друга страна този начин на хранене означава, че поне 60% от калориите идват от мазнини - това означава "високомазнинно". Делът на белтъчините не трябва да бъде прекалено висок, а в рамките на 15 - 30% от общите калории за деня - това е разликата спрямо режима на Дюкан, който е високобелтъчинен, нисковъглехидратен и нискомазнинен.
Бегъл преглед на основните храни показва, че много малко от тях са с по-висок процент мазнини пред белтъчините.
Ето например свинското месо, вземам примерни данни от нета, където даже мазнините ги показват повече, отколкото в други калкулатори съм виждала:
Свинско месо от бут Протеини:18.8, Мазнини:  15.7, ВГХ: 0.0 Калории: 219
Яйце – кокоше Протеини:12.9,  Мазнини: 11.2, ВГХ: 0.7 Калории: 157
Шаран Протеини: 17.8 Мазнини: 5.6 ВГХ:  0.0 Калории: 123
Тоест, ако закуся яйца, без да ги залея с мазнина, обядвам свински бут, който си е мазно месо и аз в повечето случаи не добавям мазнина и вечерям шаран, който също предпочитам печен със съвсем малко зехтин, а не пържен, като сметна в края на деня ще съм приела повече протеини, отколкото мазнини.
Не съм правила сметки, не съм следяла калории, но ето къде виждам разликата между нас...
Аз купувам основно свински врат или бекон/гърди, а те са мазни.Отделно ги готвя и със свинска мас.Като доста често (като сега например)ги ям направо от хладилника, а студени те си имат замръзнала мас по тях.Не я махам, ям си я.Яйцата обикновено ги ям с масло.Ако са варени, ги накълцвам и ги разбърквам с меко масло и подправки, нещо като пастет.Пиле/пуйка/патица ям с кожата, а тя си е мазна.
Стабилно зехтин в салатите, зеленчуците готвени с доста масло/кокосово масло, отделно кокосово масло в кафето-слагам поне 1 пълна с л.
И ето ти доста мазнини в храната....дали са повече от протеина, нямам идея, пак казвам, не меря.

Сега закусих 1 варено яйце и печени свински гърди.Количество не знам, ям толкова, че да не огладнея минимум 3-4-5 часа....след малко ще излизам, най-вероятно ще се прибера към 13 часа.Тогава ще обядвам.

# 533
Ясно, значи живея в заблуждение, че се храня протеиново.
Съни, Barbabeau ти е дала много добър пример каква е разликата между грамове и %. А още по-лесен начин е като си вкараш храната в my fitness pal и там директно ще видиш колко грама от В/П/М за деня са ти съответния %

# 534
Едно хранене- Въглехидрати 3 гр ,протеин4.5 грама, мазнини30 гр.
Калории от протеин и въглехидрат
7.5гр*4=30калории
Мазнини30гр
30*9=270калории от мазнини
Пет хранения по 300калории са 1500.И не не бъркам в изчисленията .Това е кетоза в съотношение 4/1.Аз меря три пъти на ден кетони и захар.Много ми се иска да мога да я докарвам тази кетоза с протеини,но нестана.И знам как да изчислява в 20гр.месо,колко протеин и колко мазнини има,отделно се работи с диетолог и лекар.Но това е слечебна цел.Мисълта ми беше,че много лесно човек може да приеме страшно много калории без да се усети,при ВМ хранене

# 535
Вкарвам ги в друга програма и винаги ми показва най-висок процент и грамове протеини. Затова и си живея в заблуждение. Ама това, с което се храня, много често Протеините ми са около 150 грама, за сметка на 50 грама мазнини, примерно. Но според сметката, която дават момичетата, трябва да умножа 150 *4, а 50 *9.

# 536
  • Бургас
Сергеева, на хартия е така, но тия 30 грама мазнини от какво са? А протеина? Защото това е важното. Например 15 грама мазнини може да са от кокосово масло, а може и да са от 1 яйце. Дали яйцето няма да е по-засищащо от маслото? Затова е хубаво да се дава примерно меню, не само голи цифри.
Към поста на Амур ще кажа, че варените яйца ги ям без да добавям масло, ако са на омлет тогава слагам масло. Салата ми е със зехтин, но не обилно. Месото ми е основно пилешко в момента, ако са бутчета или крилца ги мажа с масло при печенето, филето пека с майонеза. Снощи правих сьомга на фурна, малко зехтин и полях отгоре. В кафето масла не слагам. Та не е нужно да се добавя кой знае колко мазнина, за да е ВМ храненето.

# 537
Таня не ми се влиза в полемика,казах това при дъщеря ми е с лечебна цел.Мисълта ми беше,когато човек се захване с диета не е необходимо да се вманиачава,но трябва да знае поне елементарно,какви калории и от какво ги докарва.При нея са основно олиата и масла-зехтин,кокосово,лешниково,маскарпоне,заквасена сметана,затова казах калории има,но като количество е нищожно,аз не бих издържала и два дена.А за.яйцето ,не немога да дам цяло яйце,защото има много белтък,а тя на хранене приема 4.5гр.Всеки е индивидуален,при всеки работи нещо различно,аз за себе си не мога да спазвам стриктен режим,гледам да се огранича в калориите,но се храня предимно с месо и зеленчуци.
Да не забравим,че това от колко калории се нуждаеш,зависи и колко се движиш.Боже аз в тази тема не съм писала толкова,за цялото време откакто съм се включила

# 538
Аз неведнъж съм писала, че не вярвам в калорийната теория.
И че тя повече пречи, отлокото помага.На първо място, винаги (или почти винаги) води до "вечно гладна и дебела".
Допускам, че калории би трябвало да се следят и ограничават, ако човек се стреми към 170/55 или 166/50, или други подобни (безумни за мен) съотношения.
Но, ако това е нечия цел, да, калориите са важни, защото тялото самО няма да се самоунищожава.
За едно нормално тегло, от вида 165/60 кг например, не е нужно да се следят калории, ако човек се храни с нормална, естествена и пълноценна храна.
Да, знам, че масовите диета са основани на тази прословута калория...но те целят предимно отслабване, а не здравословно отслабване, което може да се запази години наред.
Основния проблем с калориите е, че човек не може да живее цял живот на 1200 калории.Всъщност, може, но с цената на съсипано здраве.
А започне ли да се храни нормално, кг се връщат.
Неслучайно статистиката е, че само около 5 % от отслабналите с някоя от стандартните диети успяват да запазят теглото си средно около 2-3 години.

# 539
  • Козлодуй
И аз не разбрах сметките но ако смеся вареното яйце с масло и десет яйца така няма да ми стигнат затова си го ям чисто за да ме засити дори и чисто ако се увлека мога да мушна 5-6 яйца Simple Smile Мазнините са вкусни и разяждат дяволски и вечно си гладен защото са източник на енергия а ние сме лакоми към тях както към захарта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт