Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 316
  • 707
  •   1
Отговори
# 570
Херц, ти почна ли Дюкан?
Диалог се води, но първо се започва. С подход.

А що така с лошо за вегетарианците?
Аз не успях с тази идеология да сваля мазнини и да кача мускули, но има много хора, които успяват. Имат моите адмирации. Искрено им се възхищавам. Ако не виждах такива страхотни резултати от яденето по дюкан, нямаше да продължа по този път.
Но както и да е, всеки прави изборите си и върви по своя път.
Успех на всички Simple Smile

# 571
Духче, колко свали с Дюкан?

Само за диета на Краси Радков не бях чувала Simple Smile Сега ще я прочета какво представлява

# 572
Краси Радков дръжки, моното на Димков е, но за авторитет го пишат на Дънов
То и на Ваня Ч. Не е нейно, ама айде... според мен е по- добро

# 573
Духче, колко свали с Дюкан?

Само за диета на Краси Радков не бях чувала Simple Smile Сега ще я прочета какво представлява

не зная Гери, последно беше 1.6 кг за 7 дни. Онзи ден се претеглих.

Мисля, че удовлетворението от начина по който почвам да изглеждам и охлабването на дрехите ми, ми носи необходимото спокойствие, за да не се вторачвам в кантара и да чакам всеки грам. В първите 3-4 дни беше така, защото мозъкът ми май отказваше да повярва, че може да ям толкова много храна и да свалям. Беше голяма драма в съзнанието ми Simple Smile Не само заради количеството, но и заради самия вид храна. Признавам, още понякога не мога да поварявам, че това в чинията ми е пържола. Опитвам да не мисля много над този въпрос Simple Smile

Тази сутрин изневерих на режима с едни греховни 10-15 череши - мммм разкош Simple Smile
Смятам да си доставям такива малки радости 1 седмично с по някой и друг плод.

Довечера съм на рд на майката на МП. Вече ме е срам да казвам какво ям и какво не ям пред тях. Години имаше "а нещо без месо ?" Сега "а месо?"... Simple Smile

# 574
Добро утро, момичета!

Днес започвам моно с позволените храни от протокола, за да видя кое как ми действа. Няма да ви занимавам със стомашни терзания. Не ми е мястото в моното (като видя "прегреших с торта" качвам кръвно Twisted Evil), но искам да пиша някъде, за да не се разлигавя и откажа.

Все къркоря от нещо, голямо нещастие, голямо чудо! Поне да идентифицирам гадините.

Днес съм на сладки картофи.

Снощи ядох режимни кюфтета, отрових се от сол. Никога вече няма да купя кайма. Никога. Нямам време да меля засега, може би от другата зима ще си взема робот.
Вие сами ли си приготвяте каймата?

# 575
Поискай в месарницата да ти смелят кайма. Аз така правя, когато не купувам готова.

# 576
Аз си купувам от месарница много вкусна кайма..

Дези, защо не пробваш с някакъв пробиотик?

Духче, браво!  Весел празник довечера.

# 577
Добро утро Simple Smile
Дух, започнах го, с крилца и риба, има и агнешко за доизяждане Simple Smile
нищо де, ще се поправя днес, триците може ли с вода?

За вегетарианството - последните им драматични изяви на бул. Витоша показват колко не ги слуша главата
Вегетата като Феята са малко

Кайма и вкъщи мелим, и във фантастико мелят месо в магазина, Дези виж и при вас, избираш си месото и ти го смилат предтеб, не ще да са го измислили само БГ

# 578
Дези, аз си избирам месо в магазина - често на промоция и ги моля да ми го смелят - това си е практика, не отказват. Но аз кайма не обичам на кюфтета или кебабчета или други подобни "плескавици". Харесвам я само в чили конкарне, както майка ми го прави.

Херци - аз не деля месата на позволени и непозволени от Дюкан. Карам на пилешко, защото ми е най-леко, а става все по-топло. Но МП категорично не яде пилешко, заради "антибиотиците" и отровите, та снощи за първи път правихме тбон стек - телешки.  За свинското - тежко ми е. Имах една замразена пържола, днес сутринта я приготвих за през деня.. само като ми замириса на свинско и реших, че до довечера ще съм на яйца и мляко Grinning И агнешко бих хапнала - просто в тези случаи, на по-мазно месо, не бих яла яйца или млечни през деня (освен ако млечните не са с 0,1% мазнини, въпреки че въглехидратите и то от захари на всички млека и сирена за мазане тип филаделфия са равни. Разлика има само в мазнините и калориите). Аз внимавам в начина, по който спазвам Дюкан. Както съм споделяла и преди през 2011 година го пазих стриктно с 10 дни ударен режим и после 3 на 3 май беше - за месец почна да ми окапва косата, пъпчасах, вдигнах белтъка в урината и котризола. Та сега не се изхвърлям много, много с напълно обезмаслени продукти или само пилешки гърди.
Мисля, че метаболизмът ми се засилва, защото от както започнах да ям по 3 пъти на ден ставам все по-гладна, особено сутрин до обяд съм си гладна, а преди огладнявах чак в 12-14 ч. Това ме спира да си направя един ден на айрян, но може би ще се мобилизирам в следващите дни и ще го направя - просто така, за кеф - айрян и зеленчуци в ПЗ ден.

За веганите съм съгласна - понякога твърде агресивно изразяват идеологията си и не ми харесва. Въпреки, че съм имала периоди на веганство от по общо 100 дни в годината, не съм си позволявала подобни изказвания и действия, нито пък да внушавам вина. За съжаление принципите на хранене, станаха тема опасна поне колкото политиката, а поянкога - и повече.

Благодаря ти, Гери Simple Smile

# 579
Духче, чета те сега че предния път при спазването на Дюкан си имала окапване на косата. При мен също имаше, като за една година се разделих с половината си от гъстата си коса. След като минах в трета фаза и сле въвеждане на плодове нещата започнаха да си идват на място. Повечето спазващи режима по моето време приемаха витамини за да избегнат този косопад, но аз съм си малко опак човек и не пиех. Можеш да добавиш витамини или ако си позволяваш от време на време плодове мисля няма да имаш този проблем сега. А и аз спазвах тогава 5/5, което си беше пет поредни дни чисти протеини.

# 580
  • Бургас
Хм, много интересно. Влизаш остро в темата, размяташ собствените си виждания за отслабване като единствените възможни, след цели 4 месеца приложение и очакваш диалог?
Споделянето на различно гледни точки и опит в отслабването е едно, но налагането на мнение и самодоволното изказване едва ли ще ти донесат нещо позитивно.
Дези, успех. Надничам в другата тема и четох за проблемите ти. Дано АИП помогне.
 Аз кайма купувам неовкусена, само чисто мляно месо. Имаш и такъв вариант.
И аз не бях чувала за диета на Краси Радков. То който свали някое кило и си кръщава диетата на себе си. Очаквайте скоро диетата на Таня Simple Smile

# 581
Без да съм спец (защото инфото ми е само от четене, не от опит), доста споделят, че спазват 1/1 дните и имат същите резултати като 3/3 или 5/5.Именно с цел по-често да има зеленчук в менюто....
Дали е така, като резултат, и като полезност за тялото, не знам....но това съм чела.

Аз започнах АИП.Пристигна ми книгата на Сара Балънтайн (страхотна, между другото) и реших да пробвам по този начин да се отърва от псориазиса.Май в тази тема писах, че януари ме нападна някакъв вирус, който "понасяше" само препечен хляб с мас.Е, вируса се оправи, стомаха също, но пък за сметка на това псориазиса по лактите избухна с пълна сила.И вече четвърти месец не ще да изчезва, при положение, че беше в ремисия повече от 2-3 години.Направо съм шашната какво могат да причинят няколко филийки хляб само за 2-3 дни.....нямам цьолиакия, но явно непоносимостта ми към глутеносъдържащи  се е увеличила.....Гадно.
Та, от понеделник съм на АИП, от забранените храни оставих само яйцата, засега.
Днес закуската ми беше чай и консерва черен дроб от треска.Мазна, та мазна, чак ми накърти....ама вкусно.
Обядът-суфле кайма.
Вечеря-риба, краставици.

# 582
Бау! Да ви нагледам. 😄
Дроб от треска обожавам и спокойно сама си хапвам 2 консерви без проблем. И така директно си набавям близо 80% от дневния калориен прием. 😜 Една кутия е около 600 калории, по памет.
Тези дни съм се отдала на кулинарен разврат, другата седмица ще рева и ще се тръшкам, сега ми е кеф и му се наслаждавам. Компенсирам със сериозно ежедневно ходене пеша и ударен прием на витамини от Б- групата. 😉

# 583
  • София
Здравейте, дами!
Аз съм вече 8 години на НВХ, като се запознах с това хранене чрез книгата на Аткинс. Така започнах. Сравнително лесно свикнах с броенето на въглехидрати. От там и никога не мисля за количеството калории. Някак големият глад изчезна, както и всякакво желание за сладко, плодове и т.н. Постепенно четейки тук Дюкан, ВМ - НВХ, Точкова диета (тя си е чист Аткинс), сама си намерих моята формула и наистина вече нищичко не броя.
Стана си начин на живот, като не се посипвам с пепел ако 1-2 дни седмично си позволя нещо.
Признавам си, че през цялото време не съм спирала винце и някоя и друга водка или джин с тоник.
И малко за историята и резултатът:
2010 г. след силен стрес качих от 52 кг./164 до 72 кг. за няма и 3 месеца. Цялото нещо ме докара до ИР.
Миналата седмица за първи път видях на кантара 54 кг. НЕ Е ИСТИНА!
Имаше периоди, в които не можех да сваля и 1 кг. за месец, а ако успеех се връщаше буквално от един ден някакво малко прегрешение. Имаше и някакви прагове през 5 кг., а сега през 2, които си седяха така по 1 година!
Свалях 1-2 кг. и после обратно пак на "прагчето". Не мога да ви опиша колко не съм на себе си от радост, че след цели 8 години почти си върнах всичко и то без да заприличам на шарпей Simple Smile))
Тук съм, защото не мисля никога да си променям този начин на хранене, а и защото изпитвам панически ужас, че нещо ще се случи и ще се върна обратно...

# 584
Амур ще разкаже ли повече за автоимунния протокол?
Да, аз спазвам 1:1. И често ям кисело мляко, мисля че ми успокоява стомаха и ми е приятно.

Сиви, благодаря за съветите. Аз много обичам зеленчуци и зеленчукови ястия, както и плодове. Смятам от втория месец да добавям повече към менюто си. Дали ще правя 1:2 като два ще са зеленчуци или в зеленчуковия ден ще добавям по 100-200 гр плод не зная, но ми се иска да включва поне малини, къпини, боровинки.... Диня и пъпеш, когато им дойде времето. Предполагам лятото месо освен пилешко трудно ще ми понася, но знае ли човек. Май отново всичко е до нагласа. В момента не че ми липсва въглехидрати и дори сладко не ми липсва, просто психически малко спънки имам с месото, но за сега държа фронта.

Общи условия

Активация на акаунт