Кралски работи и клюки - 11

• 67 303
  • 950
  •   1
Отговори
# 90
# 91
# 92
Хайде, хайде. Хари винаги е бил бохемът в семейството, а и като мина на 5 място за трона не е толкова страшно. Плюс това явно е любимец на Бабет щом винаги го споменава така. Самата Елизабет има много ясна представа, че ако не беше любовта на чичо ѝ към американската актриса нямаше да има никога кралица Елизабет. Някъде ми попадна, че именно тя се е погрижила финансово за живота ѝ до край след смъртта на чичо ѝ като знак на благодарност.

Добра вечер , много сте изписали Heart Eyes
Фея, Елизабет при всички случаи щеше да е кралица , но някъде през 70 те години ( не през 50-те) след смъртта на чичо си Едуард. Уолис Симпсън не е можела да има деца ( говорят за тежък спонтанен аборт след побой от съпруг 1 , но кой знае ).А това ,че се е погрижила за Уолис не го вярвам.Майка и кралицата - майка Елизабет никога не би и позволила , а и Уолис е била лишена само от ''кралско височество''( както и Даяна след развода , много мило Уилс - за да не спорим как е с й или и казва на Даяна ,че като стане крал ще и върне титлата ''кралско височество) , иначе си е била херцогиня и е ползвала парите на Едуард след смъртта му . Живяла си е в охолство край Париж и в състояние на взаимно презрение към кралското семейство .
Фея , извинявам се ,че те поправям , просто много обичам историята ( най вече европейската ) и с езиците , които знам умирам да си чета какво ли не . Както вече писах заради Даяна започнах да се интересувам от ''Фирмата '' и съм натрупала доста знания , но не от таблоиди .Е, не изключвам възможността  ''истината да е някъде там  ...''
Но това ,че Хари е слабост на кралицата е самата истина .Нейн любимец е Питър Филипс ( на Ан сина) , На Хари всичко прощава , с Уилс и Зара Филипс се гордее , а от жените любимка и е  лейди Сара Чато , дъщеря на сестра и принцеса Маргарет и после малката снаха Софи . Това не само съм го чела , но съм гледала интервюта на приятели , роднини , биографи на Лилибет , както са я наричали в семейството и .

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 01:20 от Phillipine

# 93
Майка и кралицата - майка Елизабет никога не би и позволила...
Защо така мислиш? Та самата майка на Елизабет II е станала кралица(жена на крал) също благодарение на Уолис.
Политически Уолис е била бедствие за монархията. Но конкретно за Джордж VII и преките му потомци е била дар Божи. Wink

# 94
Лейди Елизабет Боус.Лайън е отхвърлила два пъти предложението за брак на херцога на Йорк тъкмо защото е принц.После заекващият Бърти става крал и тя кралица , но нито тя , нито тогавашната кралица-майка Мери не са приемали Уолис ( която всъщност е била много интересна и чаровна жена ) , точно защото е била неподходяща за съпруга на бъдещ крал -американка ,  не принцеса или поне аристократка и 2 развода - през 30 години си е било скандално , да не говорим ,че заради нея Едуард абдикира ( т.е не изпълнява дълга си) .А симпатията и към Хитлер и прителствата с германски дипломати е било черешката на тортата .Заради нея и Едуард също е симпатзирал нацистите .Не са се понасяли етървите въобще преди абдикацята и после , докато Едуард е бил принц на Уелс и после за кратко крал са живели все още в Англия , херцогинята на Йорк , по късно кралица консорт нс крал Джордж , после кралица-майка даже е излизала от помещението , когато зУолис е влизала .Едуард много се е дразнел даже е сложил прякори на всички .Елизабет Втора мисля ,че даже не е билс нс погребението на чичо си.
Стана много късно , пак ще си пишем .Лека нощ

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 02:36 от Phillipine

# 95
И Елизабет, и Уолис и кралицата-майка са били на погребението. Справка: снимки в Гугъл. Wink

# 96
Изхождаш от грешното предположение, че Едуард би станал крал, женен за Уолис. Този вариант не съществува. Той абдикира, за да се ожени за нея.
Ако беше станал крал щеше да е женен за друга жена, която, никой не знае на този етап, но най-вероятно щеше да роди наследници и Елизабет нямаше да бъде кралица.

# 97
  • NE
Ето оттук прочетох твърдението, че Елизабет се е погрижила за живота на Уолис след смъртта на чичо ѝ. Мисълта ми беше, че е оценявала жестта.
"След смъртта на абдикиралия монарх през 1972-а племенницата му започва да плаща всички сметки на неговата жена, която се парализира през последните 8 години от живота си."
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4_VIII

# 98
Наистина Елезабет поема разходите на Уолис.Все пак благодарение на нея тя става кралица Чела съм съм го на много места.     http://www.eva.bg/article/27932-Uolis-Simpsan-kralitsata-koyato- … -otkhvarli?page=4

# 99
Най-често се говори колко пари ще бъдат изхарчени за сватбата. Колко ще струва роклята или тортата.
Ето една интересна статия, която показва и колко ще са печалбите от сватбата:

Скрит текст:
Предстоящата в събота кралска сватба на принц Хари и Меган Маркъл се очаква да повиши икономиката на Великобритания с 1,05 млрд. паунда, или с около 1,43 млрд. долара, показва анализ на консултантската фирма Brand Finance, съобщава агенция MarketWatch.   

Трябва да се има предвид, че консултантската компания удвои своите досегашни оценки, след като първоначално прогнозира, че в британската икономика ще се влеят около 500 млн. паунда.   Според Ричард Хей, управляващ директор на Brand Finance, "звездната сватба" на принц Хари с американската актриса може да достигне по размер на предполагаемите разходи и печалби сватбата на принц Уилям с Кейт през 2011-а година. 

Консултантската фирма базира своите предварителни оценки, използвайки именно своя опит от предишната кралска сватба през 2011-а година. Според нея около 300 млн. паунда ще постъпят в хазната под формата на приходи от туризъм, което е с 3% над британските приходи от туризъм в рамките на месец при предишната кралска сватба, като от Brand Finance очакват близо 3 милиона туристи да посетят Обединеното кралство.   

Очакват се и приходи за около 300 млн. паунда основно като рекламна стойност с "марка Великобритания" в резултат на цялото допълнително покритие, свързано с кралската сватба, посочи Ричард Хей. Близо 250 млн. британски лири ще дойдат и от увеличените продажбите на дребно, както и тези в ресторантите, като консултантската компания базира тази своя оценка на факта, че около 40% от британците проявяват интерес от сватбата, или около 25 млн. граждани на Обединеното кралство. Според Ричард Хей, ако всеки един от тези британци, вдъхновен от предстоящата сватба, похарчи по някакъв начин допълнително 10 паунда, това прави допълнителни разходи за около 250 млн. британски лири.   

Преди кралската сватба модната индустрия се очаква да отчете подем, равняващ се на около 150 млн. паунда. "Хората изглежда се побъркват веднага щом видят как се облича Мегън Маркъл. Така например, моделът на една зелена рокля, която тя носеше през миналия месец, беше разпродадена само в рамките на няколко часа", посочи управляващият директор на Brand Finance   

Неговата компания очаква и увеличаване на продажбите с 50 млн. паунда на рекламни артикули, свързани с предстоящото събитие като монети, марки, чаши и всичко от този сорт.

https://www.blitz.bg/ikonomika/na-pechalba-svatbata-na-khari-i-m … a_news600806.html

# 100
# 101
Ето оттук прочетох твърдението, че Елизабет се е погрижила за живота на Уолис след смъртта на чичо ѝ. Мисълта ми беше, че е оценявала жестта.
"След смъртта на абдикиралия монарх през 1972-а племенницата му започва да плаща всички сметки на неговата жена, която се парализира през последните 8 години от живота си."
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B4%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B4_VIII

Здравйте момичета  Heart Eyes,
Аз на бълг,статии не вярвам , има много неверни неща , които пишат , даже за Мегън,че е католичка , а тя е ходила в католическо училище просто .
Аз не чета Уилипедия на бг,. защото е непълна .Сега прегледах Уикито на англ. много  на бързо- не видях ,че се е погрижила за нея ( може да съм пропуснала ) , но пък за лошите отношения с кралица Мери и кралицата -майка Елизабет и въобще разрива с двора са описани .

https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_VIII

Нямам нищо против Уолис , нито пък съм голям фен на кралицата , но не мислите ли ,че това е просто съдба. Не е била предопределена да бъде кралица , а е такава толкова години и казват ,че добре е управлява ''Фирмата ''и се справя добре с ролята и дълга си пред Британия и общността им.
Чудно ми е с щастливият свекър Чарлз , който определено е предопределен за крал от раждането си какво ще се случи , повечето от британците не го искат , да не говорим Камилата Imp

# 102
Ще има ли директно предаване както на предишната кралска сватба, или ще се задоволят с кадри в новините?

# 103
И Елизабет, и Уолис и кралицата-майка са били на погребението. Справка: снимки в Гугъл. Wink
Абсолютно вярно , били са , аз съм се объркала , даже сега погледнах статия в Дейли мейл ( заради това дали Елизабет е помагала на Уолис се разтърсих - вярвайте ми в Гугъл на английски не намерих такова нещо) .
В статията цитират последни изнесени  подробности от малко преди смъртта на Едуард .Елизабет ги е посетила във Франция , той даже се е надигнал да и се поклони както е по протокол ,говорила е с Уолис , но се раздразнила ,че кучетата  им били невъзпитани , после след  смъртта е убедила майка си на погребението да се помири с Уолис ( не знам дали го е направила ).В ю тюб има документален филм Елизабет;нашата кралица .Виждала съм го , но не съм го гледала .Тези подробности в статията са от филма .
В този ред на мисли преди време гледах някакъв особен филм за Уолис , където не я бяха демонизирали както обикновено , но не си спомням подробности . Даже не си спомням кой участваше...Сигурно е била специална все пак .
Но сега ни предстои сватба , Мегън също е доста недолюбвана от някои , но кучетата си лаят , керванът си върви ...

# 104
Ще има ли директно предаване както на предишната кралска сватба, или ще се задоволят с кадри в новините?
Къде без пряко предаване!

http://kanal3.bg/news/comments/76403-Kanal-3-predava-pryako-svat … a-%2528VIDEO%2529

Общи условия

Активация на акаунт