Проблем с майка ми, надробих голяма каша.

• 20 299
  • 181
  •   1
Отговори
# 105
Няма какво да те жегва. Не всички жени са нещастни лелички, сбръчкани от неволи. Има и радостни от живота. Чети и сверявай часовника. Времето лети. Simple Smile

# 106
А това, че много от коментаторките реагират подигравателно и разказват живота на стари ергени-комшии ме жегва, но и те са прави до известна степен. Много голяма част от проблема, който споделих в началото, вероятно се крие в моя характер, моето поведение и т.н.
Защо реши, че е подигравка, а не предупреждение какво е много вероятно да се случи със самия теб? Иначе, проблемът е и в двамата. Майка ти е виновна, че те е осакатила. Ти, че си се поддал на осакатяването. Други на твое място отдавна биха ѝ се опълчили.

# 107
  • София
. Нейното обвинение е, че след като ги е платила, а аз ПОСЛЕ съм прекъснал, парите са изгорели. И не че си ги иска обратно в този случай, а че би трябвало да завърша. Ако желае, ще и върна парите, които е инвестирала. Но не в парите е проблемът, а в това, че "щом са дадени", "съм длъжен" да направя еди какво си.

Тук вече се оля! #2gunfire
Намериха се няколко съфорумки, при които се включи майчиния инстинкт и ти го яхна в движение.

Майка ти ти е дала парите, защото ти си казал, че ще учиш нещото, а не да ти ги натика насила в ръцете със заповед да отидеш и да ги дадеш, защото си длъжен- като пощаджия.
Ако беше човек на място, просто щеше да ѝ кажеш, че " това" не ти харесва, а искаш друго- ако въобще нещо си искал, де.
Но, явно не ти е пукало, че сама жена се пъне да ти осигури ВЪЗМОЖНОСТ, каквато много други нямат.
И не, не мисля че жената се е провалила генерално- била е и за баща , и за майка, но някой кофти ген като се появи и изрази, нищо не помага.

# 108
Като повтаряте на автора какъв е загубеняк и как никога няма да си намери жена, по-добре ли ви е? Насреща имате човек, дълбоко повреден от майка си. То ако ей така се решаваха такива поведенчески проблеми, ехеее... Пишеш в бг мама, наскачат ти лелите да ти кажат колко си зле и ти се хващаш в ръце и си пренаписваш живота. Хората се лекуват с години от такива щети, нанесени от родители, вие тук решихте, че му казвате що за негодник е и той веднага поправя всичко. Авторе, струва ми се, че си доста аналитичен и добре осъзнаваш в какви болни отношения сте с майка ти и как ти се отразяват. Почти е невъзможно човек сам да се измъкне от това блато, защото няма обективен поглед. Просто идете на фамилна терапия с майка ти, ако тя не иска - иди сам, но не продължавай да се въртиш в този омагьосан кръг. В този подфорум темите обикновено са сеирджийски, помощ няма да намериш тук. Още няколко страници ще се изредят да ти казват какъв си льольо и как никога не биха излезли с такъв като теб и една през друга да дават примери за 50-годишни чичовци, живеещи с майките си, което не виждам с какво ти помага и как е свързано с темата ти.
Благодаря!
Отворих темата, понеже форумът е средище на майки, а все пак съм излъгал майка си. Честно, очаквах повече жени да се солидаризират с нея, защото вярвам, че мнозинството от майките в света са имали сериозни конфликти и са преживели разочарования от някое от децата си, и ги боли от това. А това, че много от коментаторките реагират подигравателно и разказват живота на стари ергени-комшии ме жегва, но и те са прави до известна степен. Много голяма част от проблема, който споделих в началото, вероятно се крие в моя характер, моето поведение и т.н.
Опс, аз не познавам майка която се е разочаровала в детето си. Тук въобще не си прав. Във всичко друго да, в детето си не

# 109
Като повтаряте на автора какъв е загубеняк и как никога няма да си намери жена, по-добре ли ви е? Насреща имате човек, дълбоко повреден от майка си. То ако ей така се решаваха такива поведенчески проблеми, ехеее... Пишеш в бг мама, наскачат ти лелите да ти кажат колко си зле и ти се хващаш в ръце и си пренаписваш живота. Хората се лекуват с години от такива щети, нанесени от родители, вие тук решихте, че му казвате що за негодник е и той веднага поправя всичко. Авторе, струва ми се, че си доста аналитичен и добре осъзнаваш в какви болни отношения сте с майка ти и как ти се отразяват. Почти е невъзможно човек сам да се измъкне от това блато, защото няма обективен поглед. Просто идете на фамилна терапия с майка ти, ако тя не иска - иди сам, но не продължавай да се въртиш в този омагьосан кръг. В този подфорум темите обикновено са сеирджийски, помощ няма да намериш тук. Още няколко страници ще се изредят да ти казват какъв си льольо и как никога не биха излезли с такъв като теб и една през друга да дават примери за 50-годишни чичовци, живеещи с майките си, което не виждам с какво ти помага и как е свързано с темата ти.
Благодаря!
Отворих темата, понеже форумът е средище на майки, а все пак съм излъгал майка си. Честно, очаквах повече жени да се солидаризират с нея, защото вярвам, че мнозинството от майките в света са имали сериозни конфликти и са преживели разочарования от някое от децата си, и ги боли от това. А това, че много от коментаторките реагират подигравателно и разказват живота на стари ергени-комшии ме жегва, но и те са прави до известна степен. Много голяма част от проблема, който споделих в началото, вероятно се крие в моя характер, моето поведение и т.н.
Опс, аз не познавам майка която се е разочаровала в детето си. Тук въобще не си прав. Във всичко друго да, в детето си не
Имах предвид от някакъв житейски избор на детето си. Не от детето си изобщо.

# 110
А това, че много от коментаторките реагират подигравателно и разказват живота на стари ергени-комшии ме жегва, но и те са прави до известна степен. Много голяма част от проблема, който споделих в началото, вероятно се крие в моя характер, моето поведение и т.н.
Защо реши, че е подигравка, а не предупреждение какво е много вероятно да се случи със самия теб? Иначе, проблемът е и в двамата. Майка ти е виновна, че те е осакатила. Ти, че си се поддал на осакатяването. Други на твое място отдавна биха ѝ се опълчили.
По-скоро, имах в предвид, че се майтапят (майтапите) с истории на някого. То не, че не съм за майтап. Да, знам, че е предупреждение и перспективата да се превърна в това е съвсем реална.

# 111
олей колко бърза пързалка. 8 страница набрала.
гледам момъка добре си приказва и се обосновава и обяснява и убеждава и си знае своето ...
ама много го И срам ... много моля ви мадам хаххаа

# 112
Виж сега, момче, аз всъщност наистина се солидаризирам с майка ти, защото мога да си представя какво е да се блъска сама, и то точно в тийновските ти години. Като гледам, едва ли си бил за пример и подражание. Не й е било никога лесно, малко са ангелите на тоя свят, човешко е да залитне от майчина любов към майчински контрол. Аз не я обвинявам, не би трябвало да я обвиняваш и ти, а да я разбереш и да си й благодарен. Просто сте допуснали някои грешки, но нищо непоправимо няма, ти си съвсем млад, а и тя не е престаряла. Нормално е да не се чувства истински млада, защото така става с жените без любов с интимен партньор в продължение на десетилетия. Важно е да й покажеш обич и уважение, но и категоричност, че така повече няма да я карате, защото е крайно време пиленцето да отлети от гнездото. И ако се забави още малко, ще си остане със осакатени криле.

Когато поемеш сам контрола над живота си, ще нарасне и самоуважението ти. Ще разбереш, че е под достойнството ти това мишкуване и лъготене. Никой не ти се е подигравал, тук видях единствено добронамерено предупреждение. Все пак повечето сме на достатъчно години, за да гледаме донякъде снизходително на грешките от младостта.

Може да е банално, но синовете се учат на отношения с жените първо чрез майките си. Същото важи за дъщерите и бащите. Ако се заложат погрешни модели от родителска страна, те често се пренасят и в интимния живот на децата по-нататък. Но когато човек осъзнае проблема, е напълно възможно да вземе мерки. Аз не смятам, че трябва да се тича при психолог при всеки повод. Честно казано, общуването с неподходящ психолог може да е по-вредно от липсата на каквато и да е психологическа помощ. А и не е хич евтино.

# 113
  • София
Е, нали си наясно, че ти нито можеш, нито е нормално и редно да поемеш отговорност за нейните житейски избори?

Уиш, аз честно казано, не виждам какво толкова е пострадал юнака от майка си!?
Ако съберем изпуснатите от него сведения, тя има свой живот, в който няма мъж, но има компания, приятелки и пътешествия.
Изгледала го е качествено до завършване, / ама не се брои за кой знае какво, щото баба му и дядо му ѝ били помагали/ и след като му е плащала семестрите, когато той вече почнал да печели, се била отпуснала, ти да видиш!
Вече не бачка продуктивно и.............няма мечти за бъдещето...........
От друга страна- тази майка, която я изкарахме едва ли не сатрап, оставя сина си спокойно да хойка и си живее както намери за добре.

# 114
гледам момъка добре си приказва и се обосновава и обяснява и убеждава и си знае своето ...

Де да беше пързалка...

# 115

Де да беше пързалка...

очеизвадна е, а по писането и отговорите на мнения като моето ми напомняш на една видна форумска личност, която също е една пързалка.

# 116

Отворих темата, понеже форумът е средище на майки, а все пак съм излъгал майка си. Честно, очаквах повече жени да се солидаризират с нея, защото вярвам, че мнозинството от майките в света са имали сериозни конфликти и са преживели разочарования от някое от децата си, и ги боли от това. А това, че много от коментаторките реагират подигравателно и разказват живота на стари ергени-комшии ме жегва, но и те са прави до известна степен. Много голяма част от проблема, който споделих в началото, вероятно се крие в моя характер, моето поведение и т.н. И сигурно са прави, че този поведенчески проблем ще продължи и в брака ми и във връзката с децата ми, ако продължавам така.

Разказите за стари ергени не са подигравка човече, а предупреждение.
А дали това ще се отрази на брака ти, зависи само от теб.

Скрит текст:
Сцените се потушават много бързо, когато насреща има спокойна увереност, твърдо решение. Направо се спихват желанията за сцени и вменяване на вина.
Сцени няма да има ако автора успее спокойно и обосновано да разкаже на майка си следващите си действия. Доколкото разбрах, говорим за съвсем съвременна, при това млада майка (все пак става въпрос за 50-годишна жена). Така, че подготви се, не повишавай тон и имай търпение по време на разговора.
Благодаря ти! Да, сравнително млада, точно на 50 години. Само, че тя не се чувства млада. Нейният проблем е, поне според мен, че никога не е била самостоятелна. В детството ми винаги е разчитала на помощта на своите родители, и материална и емоционална... Имаше един кратък период, в който аз бях тийнейджър, баба ми и дядо ми не бяха с нас и тя все някак се оправи и ме доотгледа, при това много хубаво. (Поне като битови условия). Откакто и аз работя и започнах да осигурявам по-голям част от дохода в домакинството, тя като че ли се предаде. Не зная дали е почувствала някаква сигурност, (която аз разклащам с подобни изстъпления), но се измъква в някакъв паралелен свят и пак живее сякаш извън реалността.

Според мен ти липсва бащинската фигура.
Да си самотен родител не е никак лесно. Трябва да и влезеш в положение, но едновременно с това да не оставяш да те манипулира и контролира.
Да осигуряваш финанси за домакинството е напълно нормално. Все пак и ти живееш там.
Може би тя се плаши, че ако си тръгнеш няма да може да се справи сама.
Обясни и, че спецалността която е искала да учиш, не ти е харесвала. И няма право да те насилва. Ето, сега искаш да учиш нещо, което наистина ще ти е от полза. Поне това би трябвало да я зарадва.
Като млада и аз така направих. Започнах нещо, не беше за мен, не издържах. Майка ми нито ми се разсърди. На мен ми беше кофти само за пропилените пари. Майка ми дори не съжаляваше за парите. Но не съм я лъгала, че продължавам да уча. Това вече би я съсипало.

# 117
Аз никога не подхождам с презумпцията, че някоя тема е пързалка. Животът е достатъчно шарен и безумен, за да е възможно абсолютно всичко, включително неща извън шаблоните в главите ни. И да има някоя тема пързалка, това нищо не променя - и без това всички просто си теоретизираме анонимно и виртуално.

# 118
Е, нали си наясно, че ти нито можеш, нито е нормално и редно да поемеш отговорност за нейните житейски избори?

Уиш, аз честно казано, не виждам какво толкова е пострадал юнака от майка си!?
Ако съберем изпуснатите от него сведения, тя има свой живот, в който няма мъж, но има компания, приятелки и пътешествия.
Изгледала го е качествено до завършване, / ама не се брои за кой знае какво, щото баба му и дядо му ѝ били помагали/ и след като му е плащала семестрите, когато той вече почнал да печели, се била отпуснала, ти да видиш!
Вече не бачка продуктивно и.............няма мечти за бъдещето...........
От друга страна- тази майка, която я изкарахме едва ли не сатрап, оставя сина си спокойно да хойка и си живее както намери за добре.

Не става въпрос дали БАЧКА или не БАЧКА продуктивно. Имах в предвид, отпусната в смисъл, че някой вече ще се грижи за нея. Вероятно тази ми реплика, която имате в предвид, звучи прекалено материализирано. Това, което казвам, е, че когато тя видя, че постигам нещо и съм що-годе пораснал, заживя в някаква паралелна реалност. Както и да е, приемам критиката ви и ви пожелавам ваше дете да не ви причини такова нещо, каквото аз на нея.

# 119
  • София
Това, което казвам, е, че когато тя видя, че постигам нещо и съм що-годе пораснал, заживя в някаква паралелна реалност.

За трети път пробутваш това изречение.
Хайде да обясниш каква е тази нейна виртуална реалност, в която живее?

Общи условия

Активация на акаунт