Проблем с майка ми, надробих голяма каша.

• 20 295
  • 181
  •   1
Отговори
# 120
Да, и аз намирам за тъпо да се обижда автора. Той осъзнава, че е "надробил голяма каша" и търси помощ. Това личи още от заглавието. Който не може да даде съвет, по-добре да си замълчи вместо да обижда!

# 121
Това, което казвам, е, че когато тя видя, че постигам нещо и съм що-годе пораснал, заживя в някаква паралелна реалност.

За трети път пробутваш това изречение.
Хайде да обясниш каква е тази нейна виртуална реалност, в която живее?

Паралелната реалност е следното и то изобщо няма общо с това кой колко пари внася в семейния бюджет. Аз нямам против да я издържам и изцяло. Въпросът е в това: Откакто аз работя и не съм на нейната гръб, започна да се държи с мен като със съпруг или малко дете. С непрекъснати въпроси от типа на какво искаш да ти сготвя, коя блуза да ти изгладя (аз не желая тя да ми глади блузите), защо си с тези чорапи и т.н. С две думи започна да се държи като съпруга-домакиня. А докато и "висях на гърба" изобщо не я вълнуваха (или поне не толкова) такива неща, изглеждаше независим, борбен индивид. Споменах, че има социален кръг и приятелки, с които пътешества. Да, но тези контакти са от типа "махленски приятелства". А сякаш абдикира от живота. Тя е на 50, не на 70.

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 23:01 от _Writer_

# 122
  • out of space
Ужасно е да го кажа, но по-добре не й сривай илюзиите. Купи си диплома, покажи я и я изхвърли. Не искам да си представям до какво може да я доведеш като разбере истината...
В случая е важна тя, не ти.

# 123
Ужасно е да го кажа, но по-добре не й сривай илюзиите. Купи си диплома, покажи я и я изхвърли. Не искам да си представям до какво може да я доведеш като разбере истината...

Наистина е ужасно да го кажеш. Да не кажа по-груба дума.

# 124

Това е невъзможно по две причини
1. Не мога да си купя диплома за 2 дни по определена специалност

2. Не виждам смисъл да правя такова нещо, то и без това ще стане ясно. А и да не стане, проблемът си остава.

# 125

Е, това е голяма глупост.
Вече веднъж са минали през този театър, ще го издържи пак.
Грозен съвет е да го караш отново да продължи с лъжите.
Нещата трябва да бъдат изяснени.
Освен това рано или късно истината ще лъсне.
И до какво може да я доведе? Да не би да е убил човек?

Това, което казвам, е, че когато тя видя, че постигам нещо и съм що-годе пораснал, заживя в някаква паралелна реалност.

Паралелната реалност е следното и то изобщо няма общо с това кой колко пари внася в семейния бюджет. Аз нямам против да я издържам и изцяло. Въпросът е в това: Откакто аз работя и не съм на нейната гръб, започна да се държи с мен като със съпруг или малко дете. С непрекъснати въпроси от типа на какво искаш да ти сготвя, коя блуза да ти изгладя (аз не желая тя да ми глади блузите), защо си с тези чорапи и т.н. С две думи започна да се държи като съпруга-домакиня. А докато и "висях на гърба" изобщо не я вълнуваха (или поне не толкова) такива неща, изглеждаше независим, борбен индивид. Споменах, че има социален кръг и приятелки, с които пътешества. Да, но тези контакти са от типа "махленски приятелства". А сякаш абдикира от живота. Тя е на 50, не на 70.

А ти благоволи ли да и кажеш, че ти е неприятно да се отнася с теб така.
Каза ли и, че не желаеш да ти готви, пере, глади или пък да ти коментира чорапите.
И това не е поведение на съпруга, а на майка, която си мисли, че синът и е още на 12.
Тези и действия е трябвало да стопираш ти.

# 126

Е, това е голяма глупост.
Вече веднъж са минали през този театър, ще го издържи пак.
Грозен съвет е да го караш отново да продължи с лъжите.
Нещата трябва да бъдат изяснени.
Освен това рано или късно истината ще лъсне.
И до какво може да я доведе? Да не би да е убил човек?

А ти благоволи ли да и кажеш, че ти е неприятно да се отнася с теб така.
Каза ли и, че не желаеш да ти готви, пере, глади или пък да ти коментира чорапите.
И това не е поведение на съпруга, а на майка, която си мисли, че синът и е още на 12.
Тези и действия е трябвало да стопираш ти.
Не, но то вече мина. Уважавам мнението ти, но попринцип в миналото можех да направя много неща. Но вече не.

# 127
Истината винаги излиза наяве, освен ако лъжата не е била премерена и с ясната цел и идея да стане истина. Родителите ми знаят за моята диплома една година преди реално да я имам. Но аз знаех, че ще я имам каквото и да ми струва. Седни на откровен разговор с майка си, за да ѝ обясниш всичките си избори. Ако разбере от другаде някаква частична истона след толкова натрупани лъжи, ще рухне. Това има предвид и Ери предполагам. Това е единственият ти полезен ход, който не гарантира разбиране от нейна страна или поне не веднага. Но имай търпение, ще оцени честността ти и откровения разговор, за който най-накрая си се престрашил да ѝ се довериш, сигурна съм.

# 128

Не, но то вече мина. Уважавам мнението ти, но попринцип в миналото можех да направя много неща. Но вече не.

Никога не е късно да се научиш да казваш какво мислиш и да отстояваш себе си и твоите решения, а не чуждите.
Миналото не можеш да промениш, само можеш да се поучиш какво трябва или не трябва да правиш.

# 129

Никога не е късно да се научиш да казваш какво мислиш и да отстояваш себе си и твоите решения, а не чуждите.
Миналото не можеш да промениш, само можеш да се поучиш какво трябва или не трябва да правиш.
Да.

# 130
Много ми е интересно,а какво ще правиш при появата на сериозна жена в живота ти и недай Боже майката не я одобри,а ти се окажеш влюбен?

# 131
Много ми е интересно,а какво ще правиш при появата на сериозна жена в живота ти и недай Боже майката не я одобри,а ти се окажеш влюбен?
Не мога да ти дам смислен отговор в момента.

# 132
Поведението "угаждане" на мен ми беше и взе още е (но по-малко) проблем.
Прочети тези статии, ще ти помогнат занапред. Психолог ми ги прати.
http://zdravaistoria.com/%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D … 0%B0%D0%B6%D0%B4/

http://zdravaistoria.com/%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D … B0%D0%B6%D0%B4-2/

http://zdravaistoria.com/%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D … B0%D0%B6%D0%B4-3/

# 133
Вай, вай, значи напразно чешем клавиатурите вече два дена!

Не си ли чул поговорката: с мама до море, с жена - през море.

Но така или иначе няма да имаш тази дилема, докато живееш при майка си. Не вярвам да се намери уважаваща себе си жена, която да е навита да си съжителствате тримата.

# 134
Авторе, не разбрах как искаш да протече животът ти напред... Rolling Eyes При мама постоянно, временно при нея до създаване на семейство, веднага сам или...?
Подготви нещата да вървят така, както искаш да се случват нататък. След това просто казваш истината и това, което си решил да правиш с живота си. Ако майка ти категорично не иска да ти прости, изнасяш се и започваш сам, пък каквото стане по-късно. Не отстъпвай от твоето виждане за живота си, иначе си изгубен. Може наистина да се превърнеш в чичка, живеещ още с мама на 50+ години.

Общи условия

Активация на акаунт