Боя за коса / Клуб на червенокосите 4

• 53 567
  • 818
  •   1
Отговори
# 105
От няколко години се боядисвам със Syoss,покрива добре и не се измива бързо.Сега дори искам да махна червения цвят,трудна работа.
Косата ми е точно като на снимката на боята

# 106
  • Варна
Не помня с точност, мина доста време. Помня само, че пробвах една на Syoss и една мисля, че на гарниер с не знам си какви масла вътре. И двете бяха скъпи - по около 10 лв и поне при мен не дадоха никакъв резултат. Косата ми си остана кафеникава.

Бели коси нямам. Харесвам си цвета от втората снимка, но се замислям с какво друго да го постигна, по-щадящо за косата. Отивам да чета темата за къната.

п.п. Действително на втората снимка косата ми изглежда по-зле, но все пак цял ден е брулена от вятъра, а на първата съм с току що направена прическа с преса, вафли, лак и т.н.

# 107
  • София
Тамън събирам мнения за червените нюанси на Prodigy. Харесала съм си 3.60.
...
Само 6.60 съм ползвала и беше много хубав цвят, но вече не я внасят. И 3.60 не съм виждала вече... Къде я предлагат?

От енцо си поръчах на кастинг ягодовото 460 да пробвам.

# 108
  • Sofia, Bulgaria
Елица, само в интернет съм я гледала, за момента. Утре ако не забравя ще мина през DM и още един два магазина да видя дали я има и ще пиша.

# 109
  • Popovo
 С Prodigy 3.60, се боядисвах много дълго време, но я спряха от производство.
Ако все пак намерите някъде да се продава, моля споделете.

# 110
...... Дали фризьорката ще работи с такова тип прахообразно и мега цапащо нещо?
Фризьор няма да иска да работи с къна, а с боите, за които получава комисионни от дистрибутора.
Естествената къна не оцветява, а само дава оттенък. Ако искате промяна на цвета и оцветяване на белите коси вземете нормална боя. Аз ползвам къна по два три пъти годишно за уплътняване на косата. От боите косъмът ми изтънява, а с къната косата става тежка и жилава. Това пакетче на снимката по-горе не е чиста къна, в него има химикали, които ми докараха адска алергия. Боядиса ме добре и цената е ниска, но не го препоръчвам.
Истинската къна не е "супер цапащо", по-малко "цапа" от боите. Никога не съм чакала между боя и къна. При смяната правя богата маслена маска и нямам провали.
Диди, невероятно е, че виждате, че професионалната боя ви съсипва косата и продължавате с нея две години. Скоро тук имахме фризьор във форума в една от темите за косата. Той писа колко агресивни са професионалните бои и че е по-добре да се боядисваме с тези от магазините.
NoshtenYastreb писа, че Кастинг ѝ пада много бързо. Колко бързо? На мен ми трае около месец и съм доволна от нея, използвам я повече от 20 години. Същият този фризьор Роки даде добри съвети как да прикрием корените и да матираме косата между боядисването, ще се опитам да намеря постовете му днес по-късно.

# 111
Аз се правих червена с тази на ревлон, която е безамонячна. Държи върху белите коси като никоя друга боя с която съм се боядисвала.

Скрит текст:

# 112
  • В полите на Пирин планина
Фри, естествената къна оцветява естествено светли коси.
Моята коса е светло кестенява и с къна ставам от рижава, но ярко червена, според произхода на къната. Затова си правя мои смески, с идеята да не съм толкова ярко червено - рижава.

Ето и снимков материал - вчера се правих със златисто - медната билкова боя на Хенафокс и съм добавила амла:

Снимките са правени на дневна светлина, но времето е мрачно и косата изглежда една идея по-тъмна, отколкото я виждам в огледалото. Имам доста бели коси и те се оцветяват по-златисто, но се сливат с останалата коса. Заради тях се правя през три седмици, но с натуралните бои поне не се притеснявам от честотата на мазане, а по-скоро от хамалогията и висенето с чалма на главата. Simple Smile

# 113
Пробвах Kolora Zero 6.4 Copper Blonde - безамонячна - за нищо не става!! Нищо не покри, корените ми си останаха кестеняви , лек нюанс придаде и то тъмен:
Скрит текст:

Преди това се боядисвах с Garnier Olia 6.46 (но я спряха) и цвета беше много красив, наситен, изсветляваше корена.

Някой пробвал ли е бои на марка O Way?
https://www.shik.bg/product/505/profesionalna-bezamonyachna-biod … olor-oway-rolland

# 114
  • Sofia, Bulgaria
Фри, на мен ми се измива за около 2 седмици Кастинга. Аз си мия косата на около 2-3 дена и правя маслени маски от време на време. Може би просто това не е моята боя, защото с други безамонячни нямам чак такъв проблем. 
Напоследък с моето лутане между къна и боя и при мен се получава боядисване с химическа боя и поддръжка с къна и билки Grinning

# 115
Garnier Olia предлага няколко червени нюанса в тъмночервената гама, включително и 3.60. Има и 5.60 или 5.62, което при нас го няма, но през лятото в България го пробвах и ми бях доволна и като цвят, и като трайност. Но все пак, предпочитам Кастинг.
На мен ми омръзна да съм червенокоса. Ограничава ме откъм цветове, които мога да нося, а и няма как да третирам бързорастящите бели корени. И е видно, че не е естествен цвят.

# 116
Lady Brinne Твоята коса е невероятно красива, виждала съм я и на други твои снимки. Говоря за натурална къна, а не за "златисто - медната билкова боя на Хенафокс", има разлика между двете, нали...
Моята коса е кестенява и не става червена от натуралната безцветна къна, а друга нямам намерение да ползвам.

NoshtenYastreb няма боя, която да се пребори с маслените ти бани. Не е виновен Кастинг-а. Знаеш, че маслата свалят боите. Защо ги правиш тези маслени бани толкова често, какъв ефект търсиш?

http://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=538008;sa=showPosts - това е фризьорът с добрите съвети.

# 117
  • София
Блу , спреят за корени на лореал има цвят махагон и върши работа.

# 118
Здравейте блондинка съм 7ца, от 3 месеца не съм се боядисвала и искам да стана хубаво червено. Дайте идеи как да постигна това
Повдигам мои пост, дано някого да помогне:)

# 119
  • В полите на Пирин планина
Фри, благодаря за комплимента.
Безцветна къна, няма - това е друго растение - касия - Cassia obovata.
Златисто - медната боя на Хенафокс е точно комбинация от къна, амла, касия и кафе арабика, т.е. пак е на база къна+натурални добавки, от които само къната оцветява ръждиво-червено, а касията много леко златисто и то на бяла или супер светло руса коса.
Ползвам готовата смес, защото ми е по-лесно, отколкото сама да бъркам. Hands V

Общи условия

Активация на акаунт