Боя за коса / Клуб на червенокосите 4

• 53 576
  • 818
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia, Bulgaria
Фри, не съм се изразила правилно. Маслени маски правя по един път на една-две седмици, а лятото пък изобщо не ги правя, че не ми се виси намазана с нещо. Иначе ги правя защото ми се отразяват добре на косата. Правя ги само по дължините, а Лореал Кастинг ми се отмива равномерно по дължините и в корена.
Според мен нещо в самата формула на боята не е точно за моята коса. Иначе самата боя ми прави косата блестяща и нямам никакви други проблеми с нея.

# 121
Lady Brinne, аз използвам това -
Скрит текст:
, в комбинация с понякога амла понякога касия. Това не ме боядисва, а само ми дава лек оранжавеещ оттенък, който хич не ми харесва. Сега като се замисля, на моята кестенява коса няма как да личи голяма промяна в цвета, нямам бели косми. Но подхранването е супер.
Твоята боя която ползваш не е чиста къна, има и кафе в нея Simple Smile - Състав(INCI): Lawsonia inermis, Eclipta alba, Cassia obovata, Coffea arabica. Също и тази билка, която е много интересна - https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%BA%D0%B0 .  Кой питаше за билкови бои...

NoshtenYastreb молекулите на няколко вида масла са малки и навлизат в структурата на косъма, затова пада боята. Като миеш косата след банята нали не миеш само дължините, миеш всичко Simple Smile Има ли боя, която не ти пада или е по-трайна за теб от Кастинга?

# 122
  • В полите на Пирин планина
Фри, това си е къна - аз ставам огнено червена от нея, затова ползвам билковата боя, за да е по-слабо оцветяването. Simple Smile

Въпрос на коса и цвят. Моята много лесно се изсветлява и боядисва.

# 123
Блу , спреят за корени на лореал има цвят махагон и върши работа.
Не е червеното, което искам. В кафяво има по-богат избор на спрейове за корени, на шампоан-оцветители и това е сред причините да мина на кафяво. И изобщо, важно ми е да е цвят, който да мога да постигам и поддържам сама в домашни условия. А хваща ли боя върху спрея за корени?

# 124
  • София
Е, да, няма спрей за всеки нюанс. Хваща върху спрея, няма нужда да се мие преди това.

# 125
  • София
Тази къна горе на хенафокс върху червена коса ще хване ли по- стабилно? Заради други проблеми не съм се боядисвала от 3+ месеца и косата ми по дължините се е измила и е нещо такова като цвят.
Скрит текст:
A поддържам горе- долу такъв.
Скрит текст:

# 126
Тази къна горе на хенафокс върху червена коса ще хване ли по- стабилно? Заради други проблеми не съм се боядисвала от 3+ месеца и косата ми по дължините се е измила и е нещо такова като цвят.
Скрит текст:
A поддържам горе- долу такъв.
Скрит текст:
А аз искам косата ми да се получи точно като първият вариант. Естествено, секси и закачливо е. Вторият вариант е малко като с флумастер.Wink Ако си като първият вариант в момента – супер, стой си така. Мега яко е. Simple Smile

# 127
  • София
Е, то не е направено хубаво и равномерно, а просто измито и седи като лайняно (сори Laughing)
Моят цвят е в тази гама- иначе не стои чак толкова наситено като нарисувано на живо.

# 128
  • София
Ще стане. Аз с къна се правих няколко пъти, докато бях бременна, хваща си върху боята.
Проблемът с къната е след това, ако решиш да махаш червеното.

# 129
  • Sofia, Bulgaria
The Catcher in the Rye, с къна не вярвам да стане червеното от втората снимка. Прекалено наситено и иазкуствено е, за да се получи с къна. Иначе къната върху боя ще хване, без проблем.
Цвета на първата снимка е страхотен Heart Eyes
Фри, мисля, че стана ясно, че говоря за трайността на боята, т.е. за колко време се отмива, а не че твърдя, че има вечна боя или, че аз търся вечна боя.
Garnier Olia, Garnier naturals color, Loreal preference, Inoa, Lorvenn, Lakme, са боите които съм ползвала и всичките издържат повече на косата ми от Кастинга.
Никъде не съм казала, че боята е лоша като цяло. Напротив, няколко пъти казах, че нещо във формулата ù не е подходящо за моята коса.

# 130
Къна и боя не беше ли вредно за косата и предполага към алергии? (никога не съм пробвала).

А Кастинг доколкото помня е безамонячна, и на мен ми се отмива светкавично бързо.

# 131
  • В полите на Пирин планина
Химическата боя може да предизвика алергия и сама по себе си.

Пише се и се говори, че боя върху къна не хваща и обратно, но аз съм пробвала вече двукратно и не съм имала проблем. По-горе в темата сложих снимка и писах как съм процедирала.

Единственото, което ми се случи при първия опит за минаване към билкови бои беше, че станах много тъмна и с лек зелен отенък, но той се отми след една бърза маслена маска с нагряване.
Странен цвят станах и с един виолетов коректор на Макадамия, който смесих с 9-ка и цялата ми коса беше ярко лилава.

# 132
  • Sofia, Bulgaria
И аз съм преминавала многократно от боя на къна и обратното. Проблеми не съм имала. Понякога първото боядисване с боя не хваща добре цвета и пада бързо, но при 2ро, 3то се оправят нещата.

# 133
Тази вечер ще се мацам с тази боя за пръв път - червено-медно, цветът е Terra di Siena, в линка го няма. Ще дам отзив как е.

https://eli.bg/semi-di-lino-boq-za-kosa-semi-di-lino/

# 134
Loreal Paris Excellence creme 7.43

Резултати.
Преди:
Скрит текст:
След:
– на дневна светлина
Скрит текст:
– на изкуствена светлина
Скрит текст:

Очаквах да се получи по-оранжевеещо, но това е положението. People Dancer