Боя за коса / Клуб на червенокосите 4

• 53 608
  • 818
  •   1
Отговори
# 150
Казвала съм и преди, казвам го пак, ползвайте безсулфатни шампоани! Hands V

# 151
  • Sofia
Благодаря ви, мацки! bouquet

Catcher, това е втората снимка – подмених я и в първоначалния пост, макар при мен да си се виждаше.
Със сигурност ще пробвам продукта, който препоръча. Звучи обещаващо. Къде в София (физически магазин) може да бъде намерен, имаш ли представа? Simple Smile

wdv, знам, че е препоръчително да се ползват такъв тип шампоани, но честно казано, ми се искаше да мина без това, защото обичам да пробвам продуктите на най-различни марки – най-често, хидратиращи шампоани и маски... Whistling

# 152
С измиването на цвета - при по-нетрайни бои се показва естествен подтон - на някои е рижав, друг червенее, трети е рус, четвърти е кафяв... Аз съм си решила проблема когато започнах да се боядисвам сама  в цвят, който е близо до естествения ми подтон.

Никакви шампоани не помагат. Основното измиване идва от водата. Най-много да си ходиш със залепнала и недоизмита коса или да се налага ежедневно задължително миене, за да приличаш на нещо. Цвета може да се не се задържа ако косата е изтощена.

С каква боя работи фризьора?

# 153
  • Sofia
С каква боя работи фризьора?

Амонячна е; мисля, че на L'Oréal Professionnel, но нямам ясен спомен. По принцип, би трябвало да издържа доста.

# 154
Колестон пробвала ли си?

# 155
  • Sofia
Не съм – обаче, едва ли има как да избирам сама марката боя, с която ще работим. Ходя при една определена фризьорка и тя ми подбира боите – смесва няколко различни нюанса. С каквото разполагат в салона, това е. Rolling Eyes

# 156
  • София
В София го има мисля в На тъмно, но нямаше избор на цветове. На мен от ибей/амазон ми излизаше най- изгодно.

# 157

Амонячна е; мисля, че на L'Oréal Professionnel, но нямам ясен спомен. По принцип, би трябвало да издържа доста.
[/quote]

И моята фризьорка работи само с такава, затова се отказах от боядисване при нея. Обикновената Лореал ми издържа повече, а и изтощава по-малко. А би трябвало професионалната да е по-хубава.

# 158
  • Тра-ла-ла
Ще полудея направо. Още 3-4 дни след боядисването с Londa Professional 5/65 и цветът по контура на косата на слепоочията просто сякаш се изтрива. Все едно е израстанала бързо с 2-3мм за 3-4 дни.  А косата ми въобще не расте бързо.

Като погледна зад линията на слепоочията - виждам също "израстналите" единичните бели косми. Калъфката на възглавницата и шията ми винаги са виолетови 1 седмица след боядисването. (около 3-4 миенета). Спя основно настрани, т.е. точно косата на слепоочията се търка най- много.

Чудя се как хем пигментът е толкова брутално силен, хем се изтърква като спя. Дали да не сменя Лондата? Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 01:56 от Джулая

# 159
Ще полудея направо. Още 3-4 дни след боядисването с Londa Professional 5/65 и цветът по контура на косата на слепоочията просто сякаш се изтрива. Все едно е израстанала бързо с 2-3мм за 3-4 дни.  А косата ми въобще не расте бързо.

Като погледна зад линията на слепоочията - виждам също "израстналите" единичните бели косми. Калъфката на възглавницата и шията ми винаги са виолетови 1 седмица след боядисването. (около 3-4 миенета). Спя основно настрани, т.е. точно косата на слепоочията се търка най- много.

Чудя се как хем пигментът е толкова брутално силен, хем се изтърква като спя. Дали да не сменя Лондата? Rolling Eyes
Същата работа и при мен, за съжаление. Скалпът ми е оцветен, калъфки, яки, всичко е яко омазано, а точно на слепоочията до два-три дни се показват едни ръждиви снопове все едно не съм се боядисала точно там. Сменила съм доста марки боя, но все едно и също става. Не знам как съм била 8 години с наситено червена коса, не помня да съм имала такива проблеми като сега. Преди нямах бели коси, но вече съм прошарена и като ги гледам тези слепоочия ме хваща яд. Аз съм с Garnier Olia 5.60, а майка ми, която е с на 100% бели коси няма проблеми, боята си е равномерно и просто се показва еднакъв по размер бял корен когато косата й порасне.
Не искам да го махам червеното, харесвам се с него, но тази поддръжка е кошмарна.
Оцветяващите балсами и маски при мен докарват единствено и само блясък, нищо повече.
Джулая, с нищо не ти помогнах, ама поне се оплаках Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 11:03 от Т*е*р*и

# 160

Същата работа и при мен, за съжаление. Скалпът ми е оцветен, калъфки, яки, всичко е яко омазано, а точно на слепоочията до два-три дни се показват едни ръждиви снопове все едно не съм се боядисала точно там. Сменила съм доста марки боя, но все едно и също става. Не знам как съм била 8 години с наситено червена коса, не помня да съм имала такива проблеми като сега. Преди нямах бели коси, но вече съм прошарена и като ги гледам тези слепоочия ме хваща яд. Аз съм с Garnier Olia 5.60, а майка ми, която е с на 100% бели коси няма проблеми, боята си е равномерно и просто се показва еднакъв по размер бял корен когато косата й порасне.
Не искам да го махам червеното, харесвам се с него, но тази поддръжка е кошмарна.
Оцветяващите балсами и маски при мен докарват единствено и само блясък, нищо повече.
Джулая, с нищо не ти помогнах, ама поне се оплаках Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз съм с Garnier Olia 6.46 и нямам подобни проблеми, скалпа ми веднага след боядисване а абсолютно чист, по калъфките и кърпите нищо не остава, преди като бях с Wellaton доста повече цапаше, много съм доволна от Олията. Това ми е косата, сега даже е малко по-светла, но аз нарочно исках да е светло медно червено:
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/42595347_237146144 … a&oe=5CD0A026

# 161
Winterflame, това ти ли си на снимката?
Ако е така уау - много си красива и цветът ти е доста смел, но ти стои страхотно! Heart Eyes

# 162
Winterflame, това ти ли си на снимката?
Ако е така уау - много си красива и цветът ти е доста смел, но ти стои страхотно! Heart Eyes

Да, аз съм на снимката, благодаря много Flowers Hibiscus
Цветът на косата ми отговаря на личността ми, много съм доволна като се получи хубаво наситено медно червено.

# 163
  • Варна
Winterflame хубав цвят, наситен✌️Сама ли се боядисваш?
Моята lorvenn много бързо се отмива.Гледам да се боядисвам на 2 месеца и в общи линии, почти през цялото време цветът ми е от оцветители, а не от боята.
На Гарние има ли някакъв малинов нюанс, имам предвид наситен?

# 164
Winterflame хубав цвят, наситен✌️Сама ли се боядисваш?
Моята lorvenn много бързо се отмива.Гледам да се боядисвам на 2 месеца и в общи линии, почти през цялото време цветът ми е от оцветители, а не от боята.
На Гарние има ли някакъв малинов нюанс, имам предвид наситен?

Имат по-малинов нюанс, който е интензивно червено, но не знам колко е траен. Моята не е супер трайна, но по принцип ми харесва като се измие какъв цвят се получава. Дори и не толкова интензивното червено за мен пак е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт