Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 281
  • 504
  •   1
Отговори
# 45
Имам колежки, които сутрин след душа са си сложили нещо против изпотяване, към обяд вече понамирисват, и тогава подновяват спрея под мишниците и така запечатват отвратителната миризма на пот, но вече смесена с аромата на дезодоранта. Ето това не проумявам. Такива неща слагам на измита кожа. Без компромис съм в това отношение.
А да ти хрумва, че преди дезодоранта в средата на деня може да има опция да си вземеш душ? Не си ли чувала за работни места с душове? Понеже си ме цитирала и подчертала си позволявам да ти дам друга гледна точка, тъй като явно приемаш, че дезодорантът се поставя задължително на вече запотена кожа.
Любопитни са ми "дами" като теб, които приемат, че са абсолютно безкомпромисни и с изрядна хигиена за разлика от другите си "колежки".

Червилото се изтрива каквото и да правим. В моя случай изтривам остатъците и нанасям наново.
Цитирането и подчертаването касаят Митчъм на Ревлон - това, в случай, че не е станало ясно.
Къде точно съм написала, че "дезодорантът се поставя задължително на вече запотена кожа"?
Моля, четете внимателно, преди да иронизирате и нападате!
И да, чувала съм за такива работни места, но има и такива без душове.

# 46
Преди моливът ми за очи се размазваше постоянно и в края на деня изглеждах трагично Grinning Но вече, най-напред, си слагам пудра на клепачите, а моливът ми е дълготраен. Освен това си нося мини дезедорант в чантата, защото добрият ароматът наистина съживява (и идеята не е да заличиш лошия с тонове парфюм, а да не го допускаш изобщо).

# 47
По повод накапването с млякото. Полезно е да си имаш в бюрото ето това:
Скрит текст:
Всъщност е доста миниатюрно шише, като малко парфюмче, така че става и за в дамската чанта.
При внезапно накапване се пръска и се препира локално, много е удобно. Не се налага да ходиш с леке до края на деня.

# 48
Праймърите задържат качествения грим дълго време. По тази причина не ми се налага да подновявам бб или друг грим, само червилото.

Този е хубав за задържане на сенки:
https://www.lookfantastic.com/nars-cosmetics-pro-prime-smudge-pr … NoCFbvI4wcdeLsHdg

А под бб ползвам това:
http://www.allbeauty.com/gb/en/1169245-elizabeth-arden-flawless- … QYAiABEgIOJvD_BwE

# 49
Мичъм, Митчъм, както и да е, ако някой успее да намери линк за бг сайт да си поръчам, моля да ми пише, всичко е изчерпано в сайтовете, които открих... Благодаря!

# 50
Ето и аз научих нещо, полезно ми изглежда това спрейче за петна. Моето мляко не остави следа, защото съм запасена с пакет с мокри кърпи, а бях облечена с черна тениска, но за друг път е полезно.

Определено дезодоранта освежава през лятото, не е нужно да миришеш за да си го сложиш. То се и предполага, че ако е читав няма изобщо да пропусне миризма на пот. Аз например, през зимата ползвам много по-натурални и олекотени ролони, но през лятото не ми вършат работа и залагам други, по-адекватни за сезона.

# 51
Мичъм го има в буутс, те доставят до България до колкото знам сравнително лесно.
Амазон, ибей?

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 17:17 от Stardust@

# 52
  • На топло
Мичъм го има в буутс, те доставят до България до колкото знам сравнително лесно.
Не доставят нито до Фанция, нито до Бг. Странна политика, защото имат доставки до Бизкия Изток – Катар, Бахреѝн, СА.....и др.

# 53
Купувах Митчъм основно от Ивис, но преди около две години от там се свързаха с дистрибутора и той отговори, че спират вноса в България. Добре, че имам един неизползван още!

# 54
Много забавна тема, но не, нищо специално не правя. Старая се да поддържам изрядна хигиена (къпане сутрин и вечер обикновено е достатъчно Wink), нося немачкаеми дрехи (дънки и дълги поли през зимата, рокли през пролетта и лятото), не употребявам грим и парфюми, а само антиперспирант, лосион за тяло и балсам за устни. Косата ми е дълга и не изисква специална поддръжка, освен редовно миене и подстригване, обикновено е вързана или сплетена.
Единственото, което съхранявам в чантата или бюрото си и ползвам в този дух, са чадър, сухи и мокри кърпички, дамски превръзки и чат-пат гъба за обувки. За да не късам чорапогащи, нося такива с дебелина 40-50 DEN, зимата и по-дебели, хем да топлят.
Понякога ми се е искало да си имам в офиса сешоар, когато дъждът ме накваси пътьом, но нищо не съм направила по въпроса. Една есен купувах обувки и чорапи поради това, че бях с чехли и всичко подгизна Simple Smile (когато човек работи в центъра, има мегдан за такива глезотии).

# 55
  • Варна
За изпотяването в аптеките има и пудра или талк нз точно, но е много ефикасен. За жалост трудно се нанася и навсякъде става в бял прах..

# 56
Много рядко късам чорапогащници, ползвам най-вече 10 - 15 ден. Ако "скъсам" е на палеца на крака, но изключително рядко нагоре по дължината. Тези през зимата над 40 въобще не ги късам. Купувам едни и същи и явно са здрави, не че ходя по някакъв специален начин. По-вероятно е след пране като ги прибирам да ги закача на друга дреха (лепки на детските дрехи), но при носене не ми се е случвало.
Виждам жени във влака още сутринта със скъсан чорапогащник и се чудя кога и как са успели ...

В 21-и век не виждам как ще се разхождаме с талк и ще пудрим. До колкото знам талкът в чист вид дори не е полезен за бебетата вече. При нас кой знае какви жеги няма така или иначе, в офисите климатиците са между 16 и 21 градуса (на хладно целогодишно), освен ако някой не ми докара състояние близо до нервна криза не мога да се изпотя. Друг е въпросът, че телата отделят секрети и колкото и да си чист след 8-10 часа картинката е различна.

# 57
Сигурно ще прозвучи извънземно, но много се радвам, че почти не се потя и не ми се налага да ползвам душа в офиса... Не мога да си го представя. При нас помещението се ползва често сутрин и аз избягвам да се въртя там... Сега, да не си помислите, че сме някакви смръдльовци и задължително се къпем през час; имаме фитнес, а и някои идват с колелета на работа  Smile

Иначе, ако някой много се поти - сигурно заради здравословни проблеми - просто може да "свърши" бърза процедура на мивката в санитарните помещения и после да си облече друга блуза. И най-къпаният ще понамирисва, ако дрехите не са свежи.

# 58
Не си извънземно ..или поне не си единствено . Грам не се потя, но това мисля че може да е проблем с потните жлези . Вентилацията не ни работи Smiley Само ако тичам километри ще се изпотя по челото и гърба .
Ароматите ги използвам най вече заради самия аромат ..и то доста пестеливо .

# 59
Само ако тичам километри ще се изпотя по челото и гърба .
Аз пък на кръста! Без майтап.
При мен може да е, защото от петнайсетина години насам имам понижена функция на щитовидната жлеза и ми е често студено, а и кръвното ми е 90/50 след второ кафе. Скоро, като пуснат климатика, не ми се мисли направо.

Вие с климатиците как се оправяте? Аз съм си занесла сако и тънък шал, не ги понасям.

Общи условия

Активация на акаунт