Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 299
  • 504
  •   1
Отговори
# 90
ФДТ или бб крем, добре подбрани, помагат едновременно и като слънцезащита, и предпазват донякъде от замърсявания, студ, вятър. Памукът може да е смес с друга нишка и да не се мачка силно. Сутринта излязох от нас изгладена с памучна рокля, хубава кройка, сядала съм, ходила съм назад-напред, мъкнах и багаж, до 18 часа беше леко намачкана. Спокойно можеше да мине все още за елегантна. Памукът  си е много хубава материя.

# 91
  • София
За предпазване и фактор си има (слънцезащитни) кремове. Предпазването е оправдание на повечето да се намацат с още един слой. И златните фон дьо тени през лятото стават гадни. Съгласна съм с Параход за количеството грим, впрочем.

За мен преди 30-35, ако нямаш проблемна кожа, фон дьо тенът е излишен. Счита се за млада кожа все пак. И с него може да се постигне естествен грим, но де факто е още един слой на лицето. Който си е там, независимо дали изглежда като no-makeup makeup или като маска. Simple Smile

# 92
При мен мачкането на дрхите се получава понякога, докато отида на работа. Излизам изгладена, но имам 1 час до работа, вървя пеша, ползвам обществен транспорт. Като сложа сако върху блузата и отгоре палто/тренч като ги съблека вече има някаколко гънки. Напръсквам с малко вода отгоре и често има ефект и оправя гънките.
Гладя само в неделя накуп лесните за гладене дрехи. Всичко е подредено в гардероба и сутрин само взимам, не приготвям предварително нищо от вечерта освен храна за обяд евентуално.

Нашият дрес код изключва деним материи, голи крака (и лятото с чорапогащник), отворени сандали (включително peep toes), голи мишници, логично дълбоки деколтета и прекалено разкриване на прелести, блузи с прекалено изрязан гръб например. Счита се за лош вкус и не е приемливо за пред клиенти. Иначе в офиса между нас е по-лежерно.  Грим и коса в "естествени" цветове (без екстремни ярки червени, сини, зелени коси), семплъл, свеж вид. Ако е много горещо например отивам до работа по джапанки, там обличам чорапогащник и обувам затворени обувки. За мъжете при нас е доста по-стриктно - задължително костюм и риза с дълъг ръкав, вратовръзка. Въпреки, че сега тук е голяма работа цялата история със стандартите, половата дискриминация и много трябва да се внимава.
Фон дьо тените и бб (сс) вече са "умни" и предпазват кожата според мен повече, отколкото се считаше преди. Моята кожа е по-хубава когато съм със серум и бб крем, отколкото без - по-мека е и нереактивна.

# 93
И аз така, гладя само в неделя за цялата седмица и всичко ми е по закачалки.

# 94
  • София
Аз обмислям да си купя стиймър. Дали наистина може почти всичко да изглади?
Някой има ли опит? Че мразя ютия- изнервям се, става ми топло, а и ме няма много в гладенето. Със сигурност не съм талант Laughing
Знам, че сигурнo има отделна тема, но тук си говорим предимно за "работни" дрехи, та.. Simple Smile

# 95
Нашият дрес код изключва деним материи, голи крака (и лятото с чорапогащник), отворени сандали (включително peep toes), голи мишници, логично дълбоки деколтета и прекалено разкриване на прелести, блузи с прекалено изрязан гръб например. Счита се за лош вкус и не е приемливо за пред клиенти. Иначе в офиса между нас е по-лежерно.  Грим и коса в "естествени" цветове (без екстремни ярки червени, сини, зелени коси), семплъл, свеж вид.
Нашият е същият. Сега даже са ни подгонили за едно обучение да сме строго официални - не че някой някога е ходел по джапанки и къси панталони. Но като цяло моята работа включва общуване с министри и прочее важни клечки. Вече и докато сме си в щаб-квартирата пак ни забраняват дънките. За моята кожа специално, нищо че съм на 29, много по-добре и спретнато стои ФДТ с лек руж/бронзър отколкото хубавата ми, но твърде нееднотипна кожа. Така че добре подбраният според ситуацията ФДТ/пудра/etc. дори през лятото за мен има повече плюсове, отколкото минуси.

# 96
Имам това нещо, не е супер ефикасно, но ми върши работа

Не съм първа младост, но кожата ми е в буквалния смисъл прозрачна, имам и тъмни кръгове понякога под очите (в идеалния случай ми се събират 7 часа сън, но със събуждания) и просто искам да изглеждам свежа с изравнен тен. Ползвам бб, озаряваща пудра, руж, нюд сенки и сив молив на долния клепач, червило и молив за веждите (липсващи на някои места). При нас често има посетители и снимат, после включват снимките ни в техни публикации и е много по-добре, ако носиш грим.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 12:12 от Stardust@

# 97
При мен мачкането на дрхите се получава понякога, докато отида на работа. Излизам изгладена, но имам 1 час до работа, вървя пеша, ползвам обществен транспорт. Като сложа сако върху блузата и отгоре палто/тренч като ги съблека вече има някаколко гънки. Напръсквам с малко вода отгоре и често има ефект и оправя гънките.

Точно това имам предвид. Ще пробвам напръскването с вода Simple Smile.

# 98
Мен, честно казано, ме шокира с колко грим и козметика се разкрасяват повечето участнички в темата. В моя офис работят към 50 човека и никоя не носи натрапчив (или дори видим) грим в ежедневието. За официални случаи съм ги виждала гримирани, разбира се. Във фирмата на ММ са трийсетина и там кипрата е една.

Ще кажа как е при мен, с уговорката, че не съм безупречна дори в секундите след приготвянето (обличане, гримиране, коса и пр.). Колкото повече неща сложа, толкова по-малко безупречно става. Като ученичка съм слагала крем, пудра/фондьотен, спирала, сенки, очна линия/молив, червило с молив и си трябваше пооправяне, като пак не успявах да се докарам на свежо гримирана. Имам проблем с едното око и ми сълзи леко - винаги на това око ми се размазваше отдолу спиралата и моливът, няма как да си карам цял ден с размазана спирала, а като поизтрия размазаното, изтривам и пудрата/фондьотена там, съответно трябва да се подновят. Вече съм открила спирала, която хем не се размазва,  хем не ми дразни на очите, хем резултатът не е капещи мигли, но дълги години не бях, а и сред по-евтините не съм срещала подходяща за моя случай. Като сложа сенки, по някое време, след часове, ми се събират в сгъвката на клепача на линия. Не съм ползвала скъпи сенки, база и пр., може от това да става така. Но няма как да не ги изтрия и да ги сложа отново, стои грозно. Вече не слагам сенки денем, така че този проблем отпадна. Очна линия също не слагам денем, нито молив под долния клепач, където ми сълзят очите. Червилото ми се събираше в ъгълчетата на устатата много неприятно - някаква смес от червило, миниатюрни кожни люспи, секрети... не знам точно. Не се чувствам приятно, ако просто извадя червило и нанеса отгоре на тази прелест, макар че съм виждала много такива случаи (може при тях да не се събира така, да е по-хубаво червилото), затова изцяло го изтривам, мия си зъбите и нанасям. Затова от години денем, когато е за много часове, твърде рядко слагам червило, обикновено съм само с балсам за устни, ама пак изтривам устните с кърпичка за махане на грим и тогава слагам още. От молива по ръба на устните, където го нанасях, ми излизаха нещо като черни точки, затова също не ползвам вече, още повече, че като не слагам червило, не ми трябва изобщо. Ползвам бб крем с фактор, но няма как да ме убеди някой, че като си препоти човек лицето няколко по няколко пъти, всичко си е същото и факторът действа 10 часа, трябва да се подновява, особено ако е горещо. А не мога просто да нахлепам отгоре друг, трябва да го изтрия и да нанеса на почистено лице. Харесва ми усещането от бб крема, не мога да го сменя със слънцезащитен крем само - не съм открила слънцезащитен, който хем да ми е добре на самото лице, хем около очите да ми е добре, а смятам, че около очите кожата е най-тънка и там имам най-много нужда от слънцезащита. Сега работя вкъщи, но реално, ако ходя на работа навън, нямам времето и възможностите да съм в що-годе добър вид, ако слагам повече грим от фондьотен и спирала за очи.

# 99
Кукумицинка, ще споделиш ли коя е спиралата, която си открила и не дразни очите?
Аз понякога ползвам слънцезащитен оцветен - някои марки имат. Но в повечето случаи съм просто със слънцезащитен и го подновявам преди да изляза. Трябва по - често, но се улисвам в работа и забравям?

# 100
Въпросът със спиралата и очната линия го реших с индивидуалните мигли. Издържат ми по 4 седмици и ми спестяват време.

# 101
Кукумицинка, ще споделиш ли коя е спиралата, която си открила и не дразни очите?
Аз понякога ползвам слънцезащитен оцветен - някои марки имат. Но в повечето случаи съм просто със слънцезащитен и го подновявам преди да изляза. Трябва по - често, но се улисвам в работа и забравям?

Всъщност, ако е само за дразненето на очите, съм ползвала много спирали, които не дразнят очите - марките като Голдън роуз, Есенс, Пупа, Лореал и пр. И от всички тези марки е имало спирали, които ми харесват, не дразнят и на едното око да са ми напълно добре, но другото ми е с проблем и там се размазва. Моите очи сами по себе си не се дразнят чак толкова, но случва явно точно този тип по-малко размазващи се (циментиращи миглите) или направо водоустойчиви спирали да имат някакви съставки, които са по-дразнещи от нетолкова циментиращите спирали. В добавка и че много от тях трудно се свалят, дори със специални средства - усещала съм как на тампона за почистване на спиралата ми остава някоя и друга мигла, направо се чупи или отскубва миглата. Затова съм предпочитала спирали, които ми се размазват на едното око и не дразнят, пред алтернативата да остана без мигли и на двете очи.

Преди време пробвах от любопитство азиатска спирала за очи - оказа се, че е циментираща, не се размазва, макар че май не е водоустойчива, не дразни, и при разгримирането или при къпане, като се размекне достатъчно, пада много лесно на големи парчета, без да се чупят или отскубват миглите. Много е странно усещането. И други спирали така падат на парченца, но по миглите остава туш, който се размива, а това все едно с нещо са облечени миглите и направо ги събличаш и не остава никакъв туш по миглите. Не знам доколко би била дразнеща за много чувствителни очи обаче. Това е спиралата https://www.amazon.com/Holika-Transformer-Mascara-Black-Gram/dp/B01D0UXO7W

Сигурно има и други спирали, които вършат тази работа, за моя случай, но аз не попадала на такива, но не съм и пробвала абсолютно всичко на пазара.

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 15:24 от кукумицинка

# 102
Кукумицинка, благодаря! С водоустойчивите приключих отдавна, след като ми откъсваха миглите при почистване. За съжаление, точно те не ми пречеха на очите. А може би с годините и непрестанното взиране в екрана на компютъра, очите ми са станали просто по - чувствителни и не са виновни спиралите.
Ще се опитам да си набавя и тази, за да пробвам.

# 103
За нищо! Всъщност, след като се зачетох в описанието, видях, че са си написали, че е водоустойчива спиралата - явно затова не се размазва. Но факт, че и аз го имам проблема с капането на миглите от други водоустойчиви спирали, а от тази - не.

# 104
Има специални спирали за чувствителни очи (сигурна съм, че почти всяка марка поддържа подобни серии, просто трябва да питате). Аз ползвах дълго време на Буржоа, много съм доволна. А и като цяло от козметиката на тази марка.

Общи условия

Активация на акаунт