Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 270
  • 504
  •   1
Отговори
# 75
Какви душове на работа, хора? В един бивш офис наистина имаше душ, но никога не съм виждала някой да го използва. Направо си представям бившата ми шефка как стои и ме чака да си взема душ по обяд, хохо...

При нас има много велосипедисти и паркинги за колела, хората се изпотяват, докато карат километри, за да стигнат до работа. Душовете са няколко, според броя на хората, които работят на определено място.
Душ взимам, когато трябва да отида на събитие по средата на деня - отнема ми точно 10 минути, а и нямам кой да ме следи изкъсо къде съм и какво правя щом проектите и таргетите са ми срок. Честно казано не ми се случва толкова често. Ако ходим на по питие след работа също предпочитам да си сменя блузата и да си взема душ преди да излезем. Другите служители се къпят всяка сутрин съм забелязала - идват с колоездачески дрехи до работа и тук се преобличат. Не говорим за душ с целия ритуал на скраб за тяло и т.н., а за бърз такъв, колкото да се освежиш.

Дългите заострени нокти и на мен не ми харесват, но това е въпрос на лично предпочитание. Недоумявам и как можеш да пишеш на компютър бързо и да не губиш време с такива нокти. На къси нокти всички цветове отиват, ако са в правилната форма, изключвам прекомерната декорация и рисунки, които изискват място.

За освежаване на лицето и аз ползвам или термална вода или този елексир, само че малката разфасовка:
https://www.lookfantastic.com/caudalie-beauty-elixir-100ml/10306472.html

Подходящ е за полети, когато кожата се изсушава.

# 76

Ако може някой да препоръча някакъв освежаващ спрей за лице, който да си нося. Нещо, което да го напръскаш към 15-16 часа по лицето и очите и да ти "светне"?

Аз предпочитам т.нар. mist, пред обикновената термална вода. Това например:
https://www.apteka24.gr/%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1 … D0%BB-detail.html

Сред азиатците са много популярни и страшно много марки предлагат такива "мъгли", но и сред западните марки се намират.

# 77
За мен най-важни са чистотата и правилната комибнация на дрехи и аксесоари.
Чисти и поддържани коса, кожа, нокти и разбира се - дрехи и обувки.
В ежедневието ползвам само червило и понякога малко спирала, пудра и руж.
Маникюра и педикюра задължително поддържани, дори и да не са лакирани ноктите.
Косата - боядисана и без цъфтящи краища. Моята е леко чуплива и неподдатлива на маши, преси и прочие удобства за разкрасяване, така че трябва да я оформя само с гребен.
В сегашната ми работа няма дрескод, което е огромно облекчение за мен. Харесвам спортно-елегантния стил. Купувам дрехи, които не се нуждаят от гладене, често нося дънки, трикотажни блузки с жилетка или сако. Обувките обикновено са равни или на нисък ток според тоалета, забъсвам ги от прахта или калта с влажна кърпа.
Винаги нося бижу - пръстен, обици и колие, които съчетавам с тоалета. Държа чантата и обувките също да са в тон.
Не харесвам претруфени неща, не се кича като коледна еха, но не харесвам и пълната липса на някакъв аксесоар.
Според мен какъв ще бъде видът ти в края на работния ден зависи изключително много от вида ти сутринта. За поддържането му усилията са минимални, с изключение на някои екстремни ситуации.
В чекмедже на бюрото винаги имам резервни чорапи и чорапогащи, лакочистител и лак, комплект игли и конци, лепенки за мазоли, чадър, слънчеви очила/тези от миналата година/ и гъбичка за обувки.
През деня веднъж или два пъти подновявам червилото и парфюма. Преди да си тръгна от работа лицето и шията почиствам и освежавам с билков лосион, какъвто също държа в бюрото си.
През лятото, когато се потя наистина сериозно, в работата си държа цял арсенал средства за освежаване - стик за подмишници, спрей за тяло и за крака, влажни интимни кърпички. За съжаление, през този сезон половин час след като съм си тръгнала от работа вече съм порядъчно мокра и неблагоуханна и никакви усилия и средства не помагат, докато не мина през банята у дома.
Отделно имам чувствителни очи /поради което не нося грим/, които сълзят  и се зачервяват при студ, вятър, слънце, каквито и средства за предпазване и облекчаване да ползвам.
Така че, аз съм на принципа - правя каквото зависи от мен, пък резултата какъвто излезе.

# 78
  • София
Какво означава "чанта и обувки в тон"?

# 79
Не комбинирам бижутата никога - колие и обеци. Наблягам на едното обикновето. Пръстени нося само годежен и халка, ако не бях омъжена сигурно щях да заложа на семпъл благороден пръстен. Ако нося колие и обеци са различни, но кобинирани - т.е. все пак да не се "бият".

# 80
  • София
Какво означава "чанта и обувки в тон"?
Вероятно в един цвят и като кожа да си пасват.

Аз не обичам да комбинирам чанта и обувки. Стилът ми е класически и изчистен, така че ако започна да ги комбинирам и тях, ще отиде към фригидно. Обичам да има някакъв акцент. Примерно едно от любимите ми сака има кожени кантове по два от ръбовете.
Но темата не е за стила сякаш, при всеки са различни чантите, обувките и комбинациите между тях, важното е как ги поддържаме в хубав вид, за да сме спретнати.

В тази връзка- каква процентна част горе- долу от често носените си дрехи давате на химическо? Не визирам неща, които се обличат на 6 месеца веднъж

# 81
На химическо давам следните неща: палто, манто; костюм, риза, която трябва да е изгладена изрядно (не нося такива; обикновено на ММ); няколко рокли, които не подлежат на пране - ако са по-евтини, рискувам и рядко има поражения; но за скъпите ми е жал.
Т.е. много малко неща от ежедневното облекло, с изключение на връхните дрехи за студените сезони.

# 82
Дрехите, които не мога да изчистя вкъщи. Подобни на Параход.
Имам няколко велурени/кожени рокли (не знам дали са рокли всъчщност) които също давам на химическо. Копринени, които се гладят много трудно, ризите на мм които са с много високо съдържание на памук и нямам нерви да гладя. Зимата - кашмирени дрехи.

# 83
От какви материи са тези немачкаеми дрехи? Моите са памучни и до края на деня са доста смачкани Sad.

# 84
Честно казано не знам как ви се мачкат толкова много дрехите? Аз нося памучни блузи и тениски, всякакви панталони, служебни памучни ризи и нищо не се мачка. Всъщност и не гладя, простирам правилно и не гладя дори ризи и пак не са измачкани.

# 85
  • София
Повечето памучни ризи според мен се мачкат. И кройките им обикновено не пасват на някои телосложения, да кажем. Аз вече почти нямам такива. Поизчистих ги към края на студентските години.
За мен е мит, че е много хубава материя. За тениски може би да. Процент в панталон- окей. Но за ризи, рокли и сака- не.
Имам няколко копринени ризи и почти никога не са били измачкани. Някои ризи от изкуствени материи също са доста приятни за носене и не се мачкат. Просто трябва да се изберат малко по- качествени.
За моите нужди памукът определено не е най- предпочитаната материя.

# 86
  • най-шареното място
Мен ме кефи повече на къси нокти червения лак, но разни хора - разни идеали.

И аз нося предимно памучни дрехи, изкуствените материи не ми понасят. Не ги гладя, само простирам правилно. Ако кройката е подходяща, няма големи щети в края на деня.
Ярки цветове и аз харесвам само на къси нокти.
Дълъг нокът може да е някакъв млечен цвят и да е модерен, но червеното на дълги мокти определено е сухо и  за мен определено демоде. Много зависи и каква е формата на плочката и как изглежда ръката. Бизнес ръцете напримерн не изглеждат никак добре с дълги нокти - груби стават. Обратно - пианистките могат да търпят, но пак в червено са сухи и безлични.

Моралка, тъкани ли са блузите ти или трико? Ако са тъкани, имаш много ниска летва за вида според мен. Най-добронамерено. Simple Smile

ПП И аз така с простирането. Ходя и препростирам ако не харесам как ми е помогнал някой Simple Smile
Обаче няма начин памучна риза да е ОК без гладене, само с простиране колкото и да е стратегическо. Никое простиране няма да направи ръбовете, които се очаква да има. Памукът може да не се мачка и да се шият чудни рокли и сака. Но при добър шивач, или евентуално много майсторкс марка. В масова конфекция няма как.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 21:26 от ом

# 87
Ма гладете си, бе, не ни пречите Stuck Out Tongue

Сега, има нещо друго, че по-"лелското", традиционно-сухарско облекло, което е било жалон за офисна работа докъм 80-а година, е точно това, което изисква гладене. Че и химическо често пъти.

# 88
Не всеки иска да носи колосани ризи. Аз имам хубави памучни ризи, които не са официални и не ги гладя. Изглеждат си добре, ходя с тях на работа, естествено не стават за официални срещи. Имам и ризи, които задължително гладя, защото се посмачват и не изглеждат добре. Изобщо, ако човек иска да е по-строго облечен, трудно може да мине без ютията, но слава Богу не ми се налага постоянно да съм в дрес код.

# 89
Ако дрескодът е например "без дънки, чехли, големи деколтета, къси поли" и др. нормални изисквания, не е никакъв проблем да се мине без колосани ризи и едноредни сакенца.
Мен, честно казано, ме шокира с колко грим и козметика се разкрасяват повечето участнички в темата. В моя офис работят към 50 човека и никоя не носи натрапчив (или дори видим) грим в ежедневието. За официални случаи съм ги виждала гримирани, разбира се. Във фирмата на ММ са трийсетина и там кипрата е една.

Общи условия

Активация на акаунт