Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 281
  • 504
  •   1
Отговори
# 60
Аз днес си изкарах без дезодорант и с памучна блуза, не съм се потила цял ден, ама като стане жега много лошо ми се изпотява целия гръб и кожата на главата (косата ми е гъста). С това не знам как да се оправя.

А с климатиците - жилетка/сако в работата, които периодично нося до нас за изпиране, шал, че даже и чорапогащник съм носила да обувам. Голям шал може да се ползва и за завиване на краката. Оправянето е да се съберете на едно място непонасящи климатика, а който иска студ - да се отдели към друг край.

# 61
  • София
За изморени очи ползвам очила;
- ако косата ми се разпилее я връзвам на стегнат кок  или плитка;
- червилата са ми само мат и издържат ... е, ами докато не ги махна. То е и въпрос на структура на устните;
- впрочем, цялата ми козметика е на Мак, а те са адски държеливи;
- дрехите ми са основни немачкаеми;
- в офиса не се храня, така че няма шанс да се изцапам;
- дезодорантът ми издържа до вечерта - ползвам само кристал;
- чупила съм токче, късала съм дреха купих нови - работя до мол.

С една дума, в офиса държа само ... бележка върху бюрото, че е мое. Да знаят да не пипат Grinning

# 62
Много рядко късам чорапогащници, ползвам най-вече 10 - 15 ден. Ако "скъсам" е на палеца на крака, но изключително рядко нагоре по дължината. Тези през зимата над 40 въобще не ги късам. Купувам едни и същи и явно са здрави, не че ходя по някакъв специален начин. По-вероятно е след пране като ги прибирам да ги закача на друга дреха (лепки на детските дрехи), но при носене не ми се е случвало.
Виждам жени във влака още сутринта със скъсан чорапогащник и се чудя кога и как са успели ...

В 21-и век не виждам как ще се разхождаме с талк и ще пудрим. До колкото знам талкът в чист вид дори не е полезен за бебетата вече. При нас кой знае какви жеги няма така или иначе, в офисите климатиците са между 16 и 21 градуса (на хладно целогодишно), освен ако някой не ми докара състояние близо до нервна криза не мога да се изпотя. Друг е въпросът, че телата отделят секрети и колкото и да си чист след 8-10 часа картинката е различна.

То щото алуминият е много полезен, нали, за дезодороанти специално.  Laughing
талкът е вреден за бебета от женски пол, по-конкретно да им се талкират дупетата, защщото може да им запуши тръбите.

# 63
  • София
1. Нямам специална прическа, изискваща намеса, не си и правя често някакви. Поддържам косата чиста и я боядисвам навреме, за да няма корени. Расте бавно, вълниста е със средна дължина. Ползвам само гребен. Рядко я суша дори. Т.е. през деня ми трябва само да се среша.
2. Дрехи, които не се мачкат или поне не силно + четка за дрехи. Минавам се, като съм се запътила нанякъде, за да няма боклучета и прах.
3. Имам несесерче с гримове- червило-2 цвята, пудра, молив, руж, спирала, мини палитра с 4 от най- използваните ми цветове, лак за нокти Подновявам веднъж и то не от всичко- малко пудра и червило.
4. Сако, пола и едни хубави обувки. Добре е при нещо важно да можеш да си сложиш добри обувки, които през повечето време да си седят там. А не да дойдеш с тях, да се намацаш в дъжда и да ги чистиш с подръчни средства. Резервни чорапи + силиконови възглавнички за обувки, ако нещо се случи и са ми неудобни някои обувки.
Скрит текст:
Веднъж съм си патила. Нямам навика да разхождам обувки, а на единия крак почти винаги нови обувки отзад ми правят пришка. Разрани ми едната обувка крака, ама стабилно до кръв и беше горещ септември. Следобяда имаше среща. Аз направих огромната грешка да ги събуя "замалко да ми починат преди това краката". Понеже беше топло, разбира се след това ги обух с триста зора и раничката ме болеше два пъти повече. Трябваше ми доста стоицизъм, за да вървя нормално, без да накуцвам и да ме гледат лошо евентуално. От тогава - изпитани обувки + силиконови възглавнички като план Б
5. Четка и паста за зъби. Бебешки кърпички без алкохол, с които да забърсвам все пак обувките, с които съм, ако са се поизцапали.
6. 2-3 минита с парфюм, които въртя. И една стотица + сух дезодорант

Ресане, подноваване на парфюм/грим, измиване на зъбите след обяд, смяна на обувки ми отнема около 7-8 мин.

Т.е. за мен е: превенция+резервен план, защото като се притесниш и изнервиш от неприятна случка, автоматично ти се изписва + фокусиране върху дълготрайните грижи (цялостен вид на косата, а не момента причесчица, хубави дрехи, а не да подтичваш с ютията, да нагласиш някое мачкаемо за момента и утре пак, хубава кожа, а не замацване с фон дьо тени, добър парфюм, който да трае целия ден, а не да се фъскаш през час и т.н.)

# 64
  • София
Всички тези неща в дамската чанта ли носите или държите в офиса?
Моите чанти са с размер на кутия за пури и мога да вместя най-много парфюмна мостра и то само една.

# 65

То щото алуминият е много полезен, нали, за дезодороанти специално.  Laughing
талкът е вреден за бебета от женски пол, по-конкретно да им се талкират дупетата, защщото може да им запуши тръбите.

Е, много неща са вредни. Само че дезодорантите с това предназначение се ползват масово и няма друг начин засега да се предотвратява изпотяването. Пък ти си ползвай талк щом предпочиташ.

Моята чанта са обемни и побират доста неща, чадър нося всеки ден предвид климата. Peace
Ако изкарваш 11 часа далеч от дома не виждам какво ще събереш в малък клач. Само телефонът, портфейлът, кл\човете и картата за обществен транспорт няма да се съберат.

# 66
  • София
Моята е средна. Не обичам големи чанти, не обичам и клъчове. Нося в нея несесерчето с гримове (то е малко) + мини парфюм и кърпички (сухи и мокри) + силиконовите подложчици за обувки.

# 67
  • най-шареното място
Държа чантата да побира документи, телефон, ключове, портфейл, сухи кърпички и червило/гланц, евентуално калъф за очила. Ако побира това, може да добавиш нещо малко ако се налага. С изобретателност и малък слънцезащитен крем /или за ръце обикновено влиза. Нищо друго не е от първа необходимост.

# 68
Обличам се с дрехи, които не се мачкат, защото за мен най-грозното нещо на света е смачкана дреха. На гънки. По тази причина имам рокли и ризи, които не слагам в офиса, защото седейки на стола, ще ги смачкам.

Моята работа е динамична и по принцип изисква срещи с хора и публичност известна, което означава, че нося сака, ризи, едноцветни по-елегантни тениски, рокли. Обличам се спортно-елегантно, примерно сако с дънки и гуменки. Не нося токчета, освен лятото високи сандали, имам елегантни ниски обувки 7-8 чифта, различни цветове, които си комбинирам. Чантата за мен е адски важна, много помага винаги за облика и може да го прецака или оправи. Обичам да изглеждам момичешки, поради което нося 90% рокли и поли през топлите сезони. Понякога обаче се появява желание за скъсани бойфренд дънки, рошава коса, мръсни кецове и раница.

Косата ми е права. Понякога я къдря, понякога, акп нямам време, я правя на нисък кок и пускам по кичур край лицето си. Държа да е чиста абсолютно винаги, и ако през деня се спласи, използвам бебешка пудря, за да оправя ситуацията.

Гримът. Нося лек грим - фон дьо тен, коректор, руж и спирала е ежедневното. Понякога слагам или сенки, или очна линия, или ярко червило - оранжево, ярко розово, тъмно бордо или лилаво, класическо червено. Никога обаче очи и устни едновременно. И също така изядено и размазано червило не търпя.

Взимам душ преди работа, ползвам дезодорант без аромат, защото ненавиждам да се смесва с аромата от парфюма ми.

За мен това, което е по-важно е, да изглеждам добре не само привидно. Не нося лак за нокти, защото не мога да си пусна нокти, което ме дразни ужасно, но винаги съм с педикюр, не се оставям да ми излязат косми, нито дя мириша зле или да съм неизкъпана. Също тала, когато си комбинирам бельото, се чувствам много женствена и гледам да гп правя.

И така. Не съм особено безупречна, защото се случва да се смачкам и изцапам, особено лятото със сладолед. За жалост не всичко се оправя с кърпички.

# 69
Моят шкаф в офиса е с 4 чекмеджета. Първото е за поддръжка и оцеляване, там е козметиката и чорапогащите и другите важни неща, второто е за мюсли, купичка, чаши. Третото е с документи и резервна блуза, четвъртото е пълно с камъни, акрилни бои, тънкописци и четки. В чантата си имам място само за дезодорант, четка и паста и крем за ръце, дамски превръзки,кърпички. А, нося и една четка за коса, от куклите на дъщеря ми... На моите пет пършиви косъма върши работа.

# 70
Мръсните кецове не ми се връзват с поддържания външен вид. Нямам претенции за перфектен вид, но поддържан.
Лак може да се носи и на къси нокти (освен, ако не са изръфани), моите са къси, пиша много на компа, в повечето случаи съм с лак (е гел или акрил), аз не понасям един и същ цвят 2 или повече седмици и нямам търпение за процедурата с лампата, а и израстналите в основата нокти след повече от 10 дни. Всяка седмица различен лак, но пък въртя няколко цвята, които харесвам.

Всичко зависи от средата, вида ежедневие, работата (ако жената работи), наличието на дрес код, колко време пътувате, как и много много други фактори, възраст, лични предпочитания ... състояние на кожата, фигура ... Неподходящо подбрани дрехи според телосложението и местоработата могат да изиграят лоша шега и да предизвикат погнуса вместо ефект "спретнат" / добър външен вид.

При нас има зони за обяд и там са купичките и снаксовете. Не държа храна в чекмеджето на б\рото, понякога имаме хотдескинг и ползвам б\ро, което не е мое, нямам винаги чекмедже, рядко, но се случва.

# 71
  • София
Много готина женска тема, но някои от мненията направо ме ококориха. Какви душове на работа, хора? В един бивш офис наистина имаше душ, но никога не съм виждала някой да го използва. Направо си представям бившата ми шефка как стои и ме чака да си взема душ по обяд, хохо... Вече ако в сградата има фитнес и от там към душа е друго. Имах едно такова работно място, но пак нямаше някаква такава практика.
Аз не правя кой знае какво. Като цяло не съм видяла стопроцентова свежарка в края на работния ден. И аз обичам да нося немачкаеми дрехи, защото нямам нито времето, нито желанието да гладя. Но пък тези дрехи са от изкуствени материи и особено през лятото не са приятни за носене. Точно те ни карат да се потим повече. Сутрин ритуалът е крем, парфюм, рол-он, червило, обици. Това е законът. От там нататък ако има време и настроение може и някои перли и руж на лицето. В чантата - четка за коса, кърпички и червила. Парфюм не подновявам и като цяло не ми е особено приятно някоя колежка прясно да се напръска с нейния парфюм около мен, без да й предстои излизане. Общо взето повечето червила, които използвам към момента, ги държа в чантата ми, защото през деня ги подновявам. Ако има продукт, без който не мога, това е червилото. Маникюрът често се свежда до сравнително къси нокти в пастелен тон. Гледам, много хора ползват фдт и бб. Аз така и не се научих да ги ползвам. Някак имам чувството, че не ми е нужен. Но наистина се чудя - ако човек няма някои по-тежки козметични проблеми, защо е нужен в ежедневието посред бял ден? Често виждам разлики в тена на лицето и шията...
Ако мога да обобщя моите наблюдения, мисля, че за добрия външен вид косата е много важна - да е чиста, без цъфнали краища и прокарали корени. Също така кожата и маникюрът. Предпочитам никакъв лак, отколкото занемарен. Просто ако има нещо, което ми се набива на очи е косата и олющен или прораснал лак и от там усещането за по-мърляв вид. Не казвам обаче, че на мен не ми се е случвало.
Благодаря за информацията за оризовите кърпички, много полезни изгледат и задължително ще се снабдя с тях.
Ако може някой да препоръча някакъв освежаващ спрей за лице, който да си нося. Нещо, което да го напръскаш към 15-16 часа по лицето и очите и да ти "светне"?

# 72
Термална вода. Ина по 50 мл.разфасовки.

Иначе мръсните кецове ме се връзват с безупречния външен вид, мисълта ми беше, че имам нужда да се облека супер неглиже понякога. Не говоря за кални, а леко позатъркани. Simple Smile на конвърските им е чар.

Лак не харесвам на къси нокти. То и за теб късо може да е различно от моето късо. Аз обаче се лакирам само в червено, а на къси само нюд стои добре. Simple Smile

# 73
Мен ме кефи повече на къси нокти червения лак, но разни хора - разни идеали.

И аз нося предимно памучни дрехи, изкуствените материи не ми понасят. Не ги гладя, само простирам правилно. Ако кройката е подходяща, няма големи щети в края на деня.

# 74
Охх....имах една колежка, много добро момиче, много чисто и подредено, обаче с ужасен стил. Работихме в офис заедно. Неподходящи дрехи, или много крещящи и шарени, некомбинирани правилно, носещи усещане за евтино и пошло. Орлов маникюр, заострен и дълъг, винаги в крещящи цветове и безумни комбинации. Косата- тупирана, насметена, носи усещане за мръсна. Лицето омазано до такава степен с фон дьо ден и то много покривен, че чак маска. Червилото винаги ярко розово или корал, един пръст над устните, спиралата напластена, веждите нарисувани като черта....а бе ужас...А като се напръска 100 пъти с един евтин парфюм, ми идваше да повръщам. Кел файда, че е чиста, като с този вид предизвиква други усещания. Много ми се искаше да й дам някой друг съвет, но едва ли щеше да чуе, тя си се харесва така.

Общи условия

Активация на акаунт