Нашите орхидеи - тема 23

• 70 501
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Много е хубав, това е новозеландски високо качество, на дълги нишки е. Огромно количество става като се накисне. Затова на партиди - режеш парченце и заливаш в нужните пропорции вода.

# 136
  • на острова на мечтите
Опитът ми да спася орхидеята, май върви на провал. Сега я преместих в кори и сфагнум. Има едно миниатюрно коренче и две листа,едното от които пожълтява. Днес чистене и прехвърляне,торене и обезпаразитяване. Реве ми се! До умиращата орхидея съм боднала в една ваза отрязаният цветонос и още по-мисереве.Cry

# 137
Прегръдки!може да се случи на всеки... Ще си купиш нова!

# 138
Привет на всички!
от няколко дни съм много горд собственик на Лиодоро:
Моля, кажете ми: като всеки друг фаленопсис ли го третирате?
Честит красавец Heart !
Аз поне го отглеждам както всички останали фаленопсиси.

# 139
Много харесвам орхидеи.Имах няколко и всички след прецъвтяване умират.Започват да им падат листата.Къде греша?Сега имам една на която всички листа опадаха,но част от корените са добре.На какво се дължи това?Ще се оправи ли или да я хвърлям?

# 140
Можеш ли да публикуваш снимка? Звучи като гниене на розетката.

# 141
ще се опитам

# 142
И в такъв случай какво се прави

# 143
Почиства се всичко гнило и се намазва с фунгицид.

# 144
Благодаря,но не съм сигурна,че тук ще намеря това нещо.

# 145
Агроаптеки, строителни хипермаркети, цветарски магазини - препарати има на много места.
От друга страна, всеки трябва да си прецени дали му се занимава със спасяване на конкретното цвете.

# 146
  • на острова на мечтите
Прегръдки!може да се случи на всеки... Ще си купиш нова!
Сигурно ще си купя нова,но ми е мъчно за тази. Във всеки случай съм й благодарна,защото ми подари несравними моменти на радост,красавицата ми! Отрупана с цвят до безобразие!

# 147
  • София
Моите фалчета не цъфтят. Запекли са се, но пък и аз не бързам. Показвам ви дива орхидея от двора ми. Голяма радост ми е.
Обикновена пърчовка:

# 148
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разкажи за дворните орхидеи, моля те.
имам си и двор.

Simple Smile

а аз ще потърся снимка на нещо, което си мисля, че е орхидея.
намерих го до пътя, снимах го и го следях как се развива, есента събрах семенца и сега си имам разсад от него. Simple Smile

# 149
Ох, че е хубавооо Heart !

Общи условия

Активация на акаунт