Нашите орхидеи - тема 23

• 70 506
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • София
разкажи за дворните орхидеи, моля те.
имам си и двор.

Не знам почти нищо. Взехме къща и тази радост беше в двора. Разбрах, че е грудкова и че предпочита каменистите варовикови почви. То "почва" е доста смело да наречеш трошляка при нас. Втора година я опазвам от косачката, но може някоя да е заминала. Надявах се тази година да излязат повече, но пак е една. Не ми се рови да я местя, защото вероятно грудката и е дълбоко, а и имам сляпо куче - ще я преместя и то ще я изяде.
Пусни снимка на твоето откритие - ще я разконспирираме.

# 151
  • Видин
st. Dobri, страхотна колекция! Heart
Всички са прекрасни!

Честито и на другите за новите придобивки! Красиви са Heart Eyes

# 152
  • Sofia
Бихте ли ми помогнали с моята орхидея или поне каквото е останало от нея!
Преди около два месеца й изрязах корените, които бяха загнили и изсъхнали. Напудрих с топсип и оттогава я държа над съд с вода и покрита с найлон. Надявах се да тръгнат нови коренчета, но вместо такива се появи ново клонче с пъпки. Вероятно е добър знак, но все още ме притеснява фактът, че няма никакви корени.
Да я оставя ли както е? Има ли вероятност коренчета все пак да поникнат според вас? Има ли нещо друго, което мога да направя? Моля за някакви съвети!

# 153
Остави я щом изкарва нов цветонос добре е ще изкара и корени спокойно

# 154
Момичета вчера ми подариха нова орхидея милтония никога не съм гледала такава всичките ми са от други видове дайте съвет как се отглеждат този вид

# 155
Това е новата ми красавица

# 156
  • Sofia
Остави я щом изкарва нов цветонос добре е ще изкара и корени спокойно

Благодаря ви за мнението Simple Smile
Ще чакам, дано оцелее

# 157
  • на острова на мечтите
Моята си отиде:cry:

# 158
Дорито - милтонопсис е , не милтония. Много разпространена грешка в магазините на бъркат имената. Преди всичко я извади от саксията и провери за топка сфагнум в основата на растението.

Мелите
1. Каквото и да ти казват не режи цветоноса, може да пусне от там дъщерно растение.
2. Не тори в никой случай
3. Има много малко останало стъбло и затова ще отнеме време да пусне корен. Зареди се с търпение. Акоцветето сили може да стане бързо , ако заради гниенето има съпътстващи проблеми може да отнеме месеци. Добре че е лято. Ако беше зима шансовете щяха да намалеят..

Данилу - случва се ...

# 159
Много благодаря за съвета

# 160
  • на острова на мечтите
Много утешително:disappointed_relieved: Ама все още не ми се говори за случката.
Вчера гледах в Амазон за продажба на орхидеи онлайн. Доставят ги до около 3 седмици. Има обаче и семена! Това е съвсем ново за мен. Някой хващал ли е орхидея от семена? Или да е купувал изобщо орхидеи онлайн?

# 161
Ние сме поръчвали различни растения онлайн,включително ванилия,която е от семейството на орхидеите,но други орхита не.Аз лично предпочитам да си я огледам на място,водена от любовта от пръв поглед.Simple Smile От семенца не съм хващала,работата е за профита,но преди време пробвах да опраша едно мое фалче.Работата взе че се получи,образува се една шушулчица,чаках я да изсъхне,отворих я и извадих семенцата,но експеримента приключи дотам.Нямах подходящи условия,стерилна среда,в интернет всичко изглежда съвсем лесно,но за мен не беше.Успех с начинанието,ако решиш да пробваш!😊

# 162
Много утешително:disappointed_relieved: Ама все още не ми се говори за случката.
Вчера гледах в Амазон за продажба на орхидеи онлайн. Доставят ги до около 3 седмици. Има обаче и семена! Това е съвсем ново за мен. Някой хващал ли е орхидея от семена? Или да е купувал изобщо орхидеи онлайн?

За отглеждане на семеначета тук, Друг термин е фласки - нещо като разсад.

https://drive.google.com/file/d/1Y5DPtUOMjoz9eAGOtVx5a753oERwJTX … /view?usp=sharing

# 163
  • Видин
Здравейте, момичета.
Имам още 2 нови, не можах да устоя.

И тъй като станаха много, наложи се да ги разместя. Тук ще им бъде ли добре? Светло е, само сутрин пече слънце няколко часа.

# 164
Хубавица с грозна снимка.

Общи условия

Активация на акаунт