Нашите орхидеи - тема 23

• 70 508
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
  • Видин
За последно, първата ми красавица в цялата ѝ прелест

# 166
Да са ти честити,Къдрокоске!Много са красиви всички.Едничка и от мен,другите се ослушват все още.

# 167
  • Sofia
Мелите
1. Каквото и да ти казват не режи цветоноса, може да пусне от там дъщерно растение....

Много благодаря за съветите!

# 168
За отглеждане на семеначета тук, Друг термин е фласки - нещо като разсад.

https://drive.google.com/file/d/1Y5DPtUOMjoz9eAGOtVx5a753oERwJTX … /view?usp=sharing
Благодаря за полезното инфо Hug !
Отглеждането на чак такива дребоси ми се струва висш пилотаж.
Имам няколко с различни месеци до цъфтеж и пада едно дундуркане... Ще видим дали докъде ще ги докарам.

# 169
Още един неориентиран цветонос при мен:
Скрит текст:
Няма да режа листото, да се оправя Smile .

# 170
  • София
Ще се оправи Simple Smile

У нас пък всичко започна да цъфти, ще покажа снимки по-късно Simple Smile

# 171
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малката ми феичка изкара два цветоноса.
сума време гледам едно нащръкнало нЯщо и си мисля, че е цветонос, снощи сложих очилата - корен е. ама така юнашки развял байрака, че ....
другият пък - от едната саксия минал и подминал следващата и се наперил на третата. та се оказва, че "черната" има два цветоноса, а другата още спи.
ей такива едни радости.

# 172
Големи гадинки са въздушните корени. Стърчат, пълзят, пречат...

У нас пък всичко започна да цъфти, ще покажа снимки по-късно Simple Smile
Тръпна в очакване!

# 173
Уффф тез обримчените цветоноси са ми най-гадни. При мен няма някой да се е оправил. Че имам такива и на камбриите. Имах един който беше станало на тербушон...

# 174
Здравейте ! Подариха ми синя орхидея.
Орхидеята е в пластмасова прозрачна саксиика. Питам се дали някой знае точния начин за отглеждане на това цвете... ?

# 175
  • ГО
Синята орхидея е бяла с напръскани в синьо цветове. При следващото цъфтене ще ти цъфне в бяло, да не се изненадаш.
Отглеждането ѝ не е сложно. Накисва се цялата саксия във вода, докато корените ѝ не станат тъмнозелени. Отцежда се старателно и се оставя близо до светлина. Когато корените “побелеят” се накисва/полива пак. Това е Simple Smile най-общо казано.

# 176
  • Сан Франциско
Твоето цвете най-вероятно наистина е оцветена бяла орхидея, но сини орхидеи съществуват в природата, макар и да са редки. Thelymitra crinita и Vanda coeruelea са сини и много красиви.

# 177
На мен ми подариха синя орхидея и втория път като цъфна беше бяла явно наистина ги оцветяват

# 178
  • Сф
Аз на времето съм си правила сини хризантеми и карамфили. Топят се във вода, оцветена със сладкарска боя. Ако първо се потопят в жълта целият цвят става жълт, а ако после се сложат в червена, само жилките стават червени. Интересно е.
Моля ви за помощ. Подариха ми почти прецъфтяла камбрия преди месец. Днес видях, че има паразити- онези белите памучки ли, нещо такова се казваха. По листата имаше и кафяви люспи. Тъй като нямам препарат, на ръка измих листата със сапунена вода и после изплакнах. Това дали е достатъчно? Трябва ли да изрежа листата, като е прецъфтяла?

# 179
  • Sofia
Не мисля,че е достатъчно само със сапунена вода...напръскай с някой разтвор.... И не режи листата-камбриите си се изхранват от старите булби и е важно да не се пипат много-много .

Общи условия

Активация на акаунт